Klimatyzacja w 300tdi
Moderator: Jerry
Klimatyzacja w 300tdi
witam,
nadeszły upały a klima tak sobie robi,
stąd pytanie ile czynnika i ile oleju powinno byc w układzie klimy w disco 300tdi?
jest to napisane na zółtej naklejce na pasie przednim , niestety moja naklejka znikła.
nadeszły upały a klima tak sobie robi,
stąd pytanie ile czynnika i ile oleju powinno byc w układzie klimy w disco 300tdi?
jest to napisane na zółtej naklejce na pasie przednim , niestety moja naklejka znikła.
GAZ&DISCO&SIIa&SIII&lr90 etc
Litosci czy czytanie ze zrozumieniem boli !
Gdyby w serwisie od klim wiedzieli to bym nie pytal
czynnika ma byc 900 g +/- 50g, natomiast sa rozbieznosci w literaturze co do oleju 100 czy 180 i to jest napisane na naklejce w kazdym disco klima, dlatego pytam.
Niech zyja gadatliwi ignoranci!!!!!!
z pozdrowieniami

Gdyby w serwisie od klim wiedzieli to bym nie pytal
czynnika ma byc 900 g +/- 50g, natomiast sa rozbieznosci w literaturze co do oleju 100 czy 180 i to jest napisane na naklejce w kazdym disco klima, dlatego pytam.
Niech zyja gadatliwi ignoranci!!!!!!
z pozdrowieniami
Dysko to duża stodoła i nagrzać czy schłodzić to błyskawicznie się nie da a jeszcze ma pewnikiem w b.ciemnym kolorze
to straty chłodzenia są zajebiste chyba żeby dupnąć na dachu taki od dostawczaka chłodni

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
- Antek
- Kontaktowanie:
Bucz nie przejmuj się. Oni sugerują, że jako starzy LR-owi wyjadacze są ponad takimi lamerskimi problemami. Cóż często taka nonszalancka antypatia doskonale podbudowuje z jakichś powodów nieco nadwątlone ego. Niestety nie mogę Ci odpowiedzieć na pytanie bo defendera z klimą miałem dobrych kilka lat temu i już nie pamiętam takich detali. W aktualnej dyskotece ten problem nie występuje bo do chłodzenie służą jedynie szyberdachy 

DEF 300 Tdi
SrebrnyBucz pisze:PUDLOklucz13 pisze: jeszcze ma pewnikiem w b.ciemnym kolorze![]()
kolor srebrny drogi znawco
aktualnie mam 650 g medium i stad slabe chlodzenie, wiec wiem ile dobic czynnika natomiast problem jest co do oleju.
[/list]

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
Jak nie wiesz to po co się strzępiszAntek pisze:Bucz nie przejmuj się. Oni sugerują, że jako starzy LR-owi wyjadacze są ponad takimi lamerskimi problemami. Cóż często taka nonszalancka antypatia doskonale podbudowuje z jakichś powodów nieco nadwątlone ego. Niestety nie mogę Ci odpowiedzieć na pytanie bo defendera z klimą miałem dobrych kilka lat temu i już nie pamiętam takich detali. W aktualnej dyskotece ten problem nie występuje bo do chłodzenie służą jedynie szyberdachy

Odpowiem sam sobie konczac temat:
wg. workshop'a
cały olej w układzie 180 ml
czynnik R134a
bez tylnej klimy (standard) 900 g
z tylna 1150g tak tez stoi napisane na rzeczone zóltej naklejce.
czyli inaczej niz zalecaja serwisy zajmujace sie klimami, wg tabeli do urzadzenia serwisujacego klimy firmy Bosch 900g/100 ml oleju
i stad byly moje wątpliwosci.
dzieki za jak zwykle wyczerpujaca informacje i wsparcie w samodzielnym poszukiwaniu prawdy
pozdro
wg. workshop'a
czynnik R134a
czyli inaczej niz zalecaja serwisy zajmujace sie klimami, wg tabeli do urzadzenia serwisujacego klimy firmy Bosch 900g/100 ml oleju
dzieki za jak zwykle wyczerpujaca informacje i wsparcie w samodzielnym poszukiwaniu prawdy
pozdro
GratulacjeBucz pisze:Odpowiem sam sobie konczac temat:
wg. workshop'a
czynnik R134a
pozdro

ta .....a skad wiesz ile oleju masz a ile wybyło na zewnatrz razem z czynnikiem o nazwie r-134aBucz pisze:Odpowiem sam sobie konczac temat:
wg. workshop'a
czynnik R134a
pozdro
spróbuyj dowalic 900 gram do mocno zdechlego skraplacza z tego rocznika a zdziwisz się mocno
-s
-ps... lubię jak jest gorąco

bałwan bałwanowi wilkiem ..........życie to podróż ,a nie osiaganie celu ...PATOLGIA...