Zawieszenie w D2
Moderator: Jerry
Zawieszenie w D2
Witam szyderców
MAm mały dyskomfort w nowym disco2 - przednie zawieszenie mocno dobija przy wpadnięciu w dziurę czy progu zwalniającym ( w poprzednim zestawie by Tytus to w ogóle ciężko było zauważyć że jakaś dziura była).
Dodatkowo myślałem czy nie liftnąć auta o 1-2cale.
I teraz pytania:
-Czy sprężyny z D1 będą pasować do D2 (myślałem o kupieniu KS bo takie były w starym disco i robiły całkiem całkiem)??
-Czy w aucie które ma ACE można robić lift i jaki to będzie miało wpływ na działanie tego ustrojstwa??
-Czy osłona drążków z D1 będzie robić w D2 czy potrzeba coś motać??
-Jakie amortyzatory moglibyście polecić (na miejscu britpart rulez ale słyszałęm że mają kiepskiej jakości sprzęt)??
MAm mały dyskomfort w nowym disco2 - przednie zawieszenie mocno dobija przy wpadnięciu w dziurę czy progu zwalniającym ( w poprzednim zestawie by Tytus to w ogóle ciężko było zauważyć że jakaś dziura była).
Dodatkowo myślałem czy nie liftnąć auta o 1-2cale.
I teraz pytania:
-Czy sprężyny z D1 będą pasować do D2 (myślałem o kupieniu KS bo takie były w starym disco i robiły całkiem całkiem)??
-Czy w aucie które ma ACE można robić lift i jaki to będzie miało wpływ na działanie tego ustrojstwa??
-Czy osłona drążków z D1 będzie robić w D2 czy potrzeba coś motać??
-Jakie amortyzatory moglibyście polecić (na miejscu britpart rulez ale słyszałęm że mają kiepskiej jakości sprzęt)??
Od kiedy biorę prozac świat jest piękny
'94 Defender 90SW 300tdi, dużo do zrobienia
'94 Defender 90SW 300tdi, dużo do zrobienia
Re: Zawieszenie w D2
zdechłe amorystanderus pisze: MAm mały dyskomfort w nowym disco2 - przednie zawieszenie mocno dobija przy wpadnięciu w dziurę czy progu zwalniającym ( w poprzednim zestawie by Tytus to w ogóle ciężko było zauważyć że jakaś dziura była).

SeriaIII made by craftsmen-driven by psychos
Witam,
jeśli masz disco II na poduchach z tyłu to proponuję byś zadzwonił do pewnego fajnego serwisu na obrzeżach poznania i podniesiesz tam disco II na OME oraz tył na specjalnych podkładkach, przedłużkach itp. zostawiając poduchy - ja jestem pierwszym podnoszonym w ten sposób klientem i jestem mega zadowolony
! Polecam gorąco
!
Pozdrawiam, Karol
jak chcesz szczegóły to pisz
jeśli masz disco II na poduchach z tyłu to proponuję byś zadzwonił do pewnego fajnego serwisu na obrzeżach poznania i podniesiesz tam disco II na OME oraz tył na specjalnych podkładkach, przedłużkach itp. zostawiając poduchy - ja jestem pierwszym podnoszonym w ten sposób klientem i jestem mega zadowolony

Pozdrawiam, Karol
jak chcesz szczegóły to pisz
-------------
Disco II było, Disco III było, Terrano II było, teraz Freelander 2 2.2 automat
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Szanowny Czesławie,
gwarantuję Ci, że nie było taniej
i nie robiłem tego bo chciałem taniej tylko uparłem się na to by zostawić poduchy i znalazłem na zagranicznych forach w UK i USA, że są specjalne dystanse z przedłużkami pod poduchy, podpina się później to pod kompa i tutaj to Ty już wiesz lepiej ode mnie co się robi. W Krakowie nie chcieli się tego podjąć bo ponoć robili w dwóch autach i nie mieli dobrych doświadczeń, we Wrocławiu, w którym mieszkam od niedawna robią tylko przeróbkę na sprężyny i jedyne miejsce w Polsce, gdzie po długich poszukiwaniach udało mi się znaleźć znaną firmę (pod Poznaniem), która się tego podjęła i zrobiła mi to naprawdę super.
Przód mam sprężyny i amortyzatory OME a tył mam amortyzatory OME oraz podkładki i Szanowny Czesławie, uwierz mi proszę, że koszt tego zestawu wraz z podkładkami i przedłużkami, które Panowie ściągneli mi ze współpracującej z nimi firmy z UK, która już to robiła wyszedł mnie znacznie drożej, nie wspominając już o kosztach podróży do poznania, niż gdybym to zrobił pod Wrocławiem czy w Krakowie używając SR czy KS czy czegokolwiek innego.
Zatem podkreślam, że nie chodziło mi tutaj o koszt, gdyż ten był odczuwalnie wyższy a nie niższy.
Chodziło mi jedynie o dwie rzeczy:
a - koniecznie chciałem mieć OME
b - koniecznie chciałem zostawić poduchy
Tak se ubzdurałem, tak se wymarzyłem i tak mam i dobrze mi z tym mimo iż wiem, że zapłaciłem więcej niż gdybym zrobił modyfikację na sprężyny i wiem, że mogę mieć jeszcze wyższe koszty jak mi padną poduchy lub kompresor i będę kupował nowe a nie brzozowe
Tak, że przykro mi, ale jestem chyba jedną z nielicznych osób, co do której Czesławie pomyliłeś się odnośnie tego, że zrobiła coś bo chciała taniej
- nie ja bo mam drożej i będę miał dalej jak coś padnie 
Pozdrawiam Serdecznie, Karol
gwarantuję Ci, że nie było taniej

Przód mam sprężyny i amortyzatory OME a tył mam amortyzatory OME oraz podkładki i Szanowny Czesławie, uwierz mi proszę, że koszt tego zestawu wraz z podkładkami i przedłużkami, które Panowie ściągneli mi ze współpracującej z nimi firmy z UK, która już to robiła wyszedł mnie znacznie drożej, nie wspominając już o kosztach podróży do poznania, niż gdybym to zrobił pod Wrocławiem czy w Krakowie używając SR czy KS czy czegokolwiek innego.
Zatem podkreślam, że nie chodziło mi tutaj o koszt, gdyż ten był odczuwalnie wyższy a nie niższy.
Chodziło mi jedynie o dwie rzeczy:
a - koniecznie chciałem mieć OME
b - koniecznie chciałem zostawić poduchy
Tak se ubzdurałem, tak se wymarzyłem i tak mam i dobrze mi z tym mimo iż wiem, że zapłaciłem więcej niż gdybym zrobił modyfikację na sprężyny i wiem, że mogę mieć jeszcze wyższe koszty jak mi padną poduchy lub kompresor i będę kupował nowe a nie brzozowe

Tak, że przykro mi, ale jestem chyba jedną z nielicznych osób, co do której Czesławie pomyliłeś się odnośnie tego, że zrobiła coś bo chciała taniej

Pozdrawiam Serdecznie, Karol
-------------
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Hi hi,
wiem, że z czasem pewnie do tego dojdę, ale czasem jak się na coś uprę to nie ma szans
zatem mam co chciałem a płakać zacznę jak mi zacznie wszystko padać, ale z tym się już liczyłem przed zakupem disco
Pozdrawiam, Karol
wiem, że z czasem pewnie do tego dojdę, ale czasem jak się na coś uprę to nie ma szans

zatem mam co chciałem a płakać zacznę jak mi zacznie wszystko padać, ale z tym się już liczyłem przed zakupem disco

Pozdrawiam, Karol
-------------
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
a co ci to ACE winne?standerus pisze:A ktoś coś wie co z tym ACE?? da się liftować czy trzeba zdemontować/wyłączyć/cokolwiek innego????
zostaw...
bawiłem się dwójką 4.6 NAS bez ACE i bez EAS
trzeba się mocno koncentrować żeby wykorzystać motór i drogi nie opuścić przypadkowo.
ale przynajmniej coś się dzieje...

#noichuj
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
-
-
- Kontaktowanie:
Drogi czesławie, w dzisiejszych czasach w pełni uświadomiony sarkastysta Koro chcą wykazać swoj stosunek do bogactwa interlokutora i chcąc przy okazji wykazac ten sam stosunek do jego rozrzutnosci, zwykł rzec w te słowa:czesław&jarząbek pisze: z drugiej strony kto bogatemu zabroni?
.
"król sie bawi złotem sypie "

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie: