Dylemat
Moderator: Jerry
Dylemat
Witam Wszystkich.
Po niezbyt udanych doświadczeniach z moim Parchem(2-krotny remont) i każdy zjeb... chciałem nabyc plaskacza,ale ciągnie mnie do kupna LR-Disco.
Wiem że temat był juz katowany setki razy-przeglądałem posty i nie potrafię podjąć decyzji. Mam na oku w Rzeszy Disco 98 rok w automacie za 9000 koła euro z przebiegiem 77 tys. Jestem po rozmowach wstępnych i sprzedajacy zapewnia ,że auto jest O.K przebieg udokumentowany.Jest to wersja Esquire
ale nie ma napisu na masce- czy wszystkie miały?Czy świadczy to o dzwonie
pozdrawiam
mateo
Po niezbyt udanych doświadczeniach z moim Parchem(2-krotny remont) i każdy zjeb... chciałem nabyc plaskacza,ale ciągnie mnie do kupna LR-Disco.
Wiem że temat był juz katowany setki razy-przeglądałem posty i nie potrafię podjąć decyzji. Mam na oku w Rzeszy Disco 98 rok w automacie za 9000 koła euro z przebiegiem 77 tys. Jestem po rozmowach wstępnych i sprzedajacy zapewnia ,że auto jest O.K przebieg udokumentowany.Jest to wersja Esquire
ale nie ma napisu na masce- czy wszystkie miały?Czy świadczy to o dzwonie
pozdrawiam
mateo
czyli kazdy LR powinien mieć napis.Przy 77 tys.juz malowana maska troche coś podejrzane.Podaje link ogłoszenia może coś powiecie
www.autoscout24.de/Details.aspx?id=vlkapftbiohu
Re: Dylemat
mateo pisze:Mam na oku w Rzeszy Disco 98 rok w automacie za 9000 koła euro z przebiegiem 77 tys.

Drogo. Chyba że rzeczywiście stan super, ale patrz niżej.
[demoniczny śmiech mistrza gry] BUHAHAHAHAHAHHAHAHAHA!!!! [/demoniczny śmiech mistrza gry]mateo pisze:sprzedajacy zapewnia ,że auto jest O.K przebieg udokumentowany.
ROTFL.
Ty weź se policz ile on musiałby miesięcznie przejeżdżać, coby przez 10 lat 77kkm nastukać... ŚREDNIO niecałe 650km miesięcznie? i może jeszcze od 99-cio letniej dziewicy niepalącej? w bajki wierzysz? A zresztą, cuda się zdarzają, ale ja tam bym się raczej ubezpieczył...

From all the things I've lost,
I miss my mind the most...
I miss my mind the most...
Podobno uczciwi niemcy zostali pod Stalingradem
Podobno były takie jednorożce bez napisu z przodu (kiedyś pisał tak Czesław) ale na 99% maska poprostu była malowana. Powodó jest wiele, auto nie musiało mieć dzwona czy wypadku czasami coś albo ktoś ci wgniota zrobi i musisz malować. Co do uczciwości handlarzy z niemiec na forum było wiele już. Ogólnie krecą i niemcy też nauczyli się kręcić liczniki, przedewszystkim niemiec handlarz to turek albo rusek albo polak więc z niemiecką uczciwościa mają mało współnego

sprawdzenie wpisów w ksiązce to jest formalność. sprawdzenie orginalności lakieru też jest proste. auto jest ładne ale jak dla mnie za ładne no i za drogie. tyle sie płaci za td5 lekko podjechane. generalnie ja bym zapytał niemca czy lakier jest orginalny i czy przebieg jest orginalny i nagrał bym tą rozmowę. jesli stwierdzisz ze jest inaczej na miejscu to meldujesz panu ze jedziesz na policje i do finanzamtu czy jak sie ich tam skarbówka nazywa. na 99 procent niemiec (w domyśle arab) ci odda kase za droge. generalnie napis em na masce bym sie nie przejmował tylko bym wzmógł czujność.
- Discotheque
-
A ja wierze, sam kupilem rok temu Golfa II automat z 91 roku z przebiegiem oryginalnym 83tys km. Mam pelna dokumentacje kazdego pierdniecia w oponke. Starsza kobita robila 300km miesiecznie, w srodku mozna bylo jesc z tapicerki a na silniku robic placki tak bylo wszystko wypolerowane.jacekwr pisze: Ty weź se policz ile on musiałby miesięcznie przejeżdżać, coby przez 10 lat 77kkm nastukać... ŚREDNIO niecałe 650km miesięcznie? i może jeszcze od 99-cio letniej dziewicy niepalącej? w bajki wierzysz? A zresztą, cuda się zdarzają, ale ja tam bym się raczej ubezpieczył...
Auto koscilo 1500zl, wyszlo taniej niz opony zimowe do Disco

Jedz obejrzyj auto z kims kto ma pojecie i kupuj. Nie sluchaj ich ze drogo, bo jak zaczniesz szukac tanio to skonczysz na padaczce i znowu frustracja gotowa.
Forumowym oszołomom mówimy stanowcze NIE!
to nam daje srednio 712,96 km miesiecznie co nam daje...mateo pisze: Mam na oku w Rzeszy Disco 98 rok w automacie za 9000 koła euro z przebiegiem 77 tys.
dalej...
23,76km dziennie...
po bulki faszysta jezdzil do sklepu?
uhahahahahha
a lyzka na to niemozliwe

kierownica wyslizgana jak u mnie przy 200 000 (licznikowych) lub pewnie z 300 000 realnychmateo pisze:czyli kazdy LR powinien mieć napis.Przy 77 tys.juz malowana maska troche coś podejrzane.Podaje link ogłoszenia może coś powiecie

czytajac ogloszenie:
-2 wlascicieli- oczywiscie to nie jest problem ale jeden malo jezdzil i drugi tez?
-nic nie pisze o gwarancji a przy takiej cenie i aucie w 100% pewnym zawsze jest oferowana
-tradycyjnie przypadkiem
zdjecie nie obejmuje fotela kierowcy
-rocznik to oczywiscie 97
-HU i AU sa do 10.08r czyli swiadczy ze auto mialo jakas przerwe w przegladach lub byl wykonany przed terminowo-np po jakies kolizji
-jak juz ktos napisal brak paskow na drzwiach i blotniku...
-moze mi sie wydaje ale mam wrazenie ze lewy halogen jest nowy w porownaniu do prawego no ale moze swiatlo dziwnie pada
za ta cene musi byc napawde TOP ZUSTAND a tu sporo dziwnych spraw sie wylania jeszcze bez ogladania auta w realu
-2 wlascicieli- oczywiscie to nie jest problem ale jeden malo jezdzil i drugi tez?

-nic nie pisze o gwarancji a przy takiej cenie i aucie w 100% pewnym zawsze jest oferowana
-tradycyjnie przypadkiem

-rocznik to oczywiscie 97
-HU i AU sa do 10.08r czyli swiadczy ze auto mialo jakas przerwe w przegladach lub byl wykonany przed terminowo-np po jakies kolizji
-jak juz ktos napisal brak paskow na drzwiach i blotniku...
-moze mi sie wydaje ale mam wrazenie ze lewy halogen jest nowy w porownaniu do prawego no ale moze swiatlo dziwnie pada
za ta cene musi byc napawde TOP ZUSTAND a tu sporo dziwnych spraw sie wylania jeszcze bez ogladania auta w realu
Jeep ZJ-zagazowany(byl)!!! Ford Explorer z gazem hehehehe
guma AT 32" a w gore ponad 2"
guma AT 32" a w gore ponad 2"

kondziu pisze:Podobno uczciwi niemcy zostali pod StalingrademPodobno były takie jednorożce bez napisu z przodu (kiedyś pisał tak Czesław) ale na 99% maska poprostu była malowana. Powodó jest wiele, auto nie musiało mieć dzwona czy wypadku czasami coś albo ktoś ci wgniota zrobi i musisz malować. Co do uczciwości handlarzy z niemiec na forum było wiele już. Ogólnie krecą i niemcy też nauczyli się kręcić liczniki, przedewszystkim niemiec handlarz to turek albo rusek albo polak więc z niemiecką uczciwościa mają mało współnego
spox, byłem posiadaczem jednego z tych jednorożców, nie był malowany, nie miał napisu na masce.
póxniejszymi czasami sam dołozyłem mnóstwo landroverowych napisów na nim.
reasumując napisu moze nie być i nieko niecznie swiadczy to o dzwonie lub malowaniu.
Predator 110 Td5, Deflorator 90 300Tdi