Czy ktoś może mi napisać (bardzo proszę) w jaki sposób dostać sie do, wymontować, rozebrać, wymienić zimeringi i poprawnie(!) złozyć przekładnię kierownicy w Disco 92 2.5Tdi? Merci.
WERSJA DLA RESZTY
Wiem, wiem wiem. Cieknąca przekładnia i problemy ze wspomaganiem i pompą wspomagania i spienionym ATFem i wymianą rurek na węże ogrodnicze

Ja mam do Was jednak konkretne pytanie. Moja przekładnia cieknie na wejściu drążka łączącego przekładnię z kolumną kierownicy (krzyżaki są całe zaklejone). Umyłem, przejechałem się - znowu problem tylko tam. Chciałbym zdemontować przekładnie kierownicy, rozebrać ją i wymienić zimeringi, oringi i cokolwiek jeszcze nabyłem w komplecie naprawczym.
Tak, wiem, to nie jest takie proste, ja za wąski w uszach jestem i mało wiem i trzeba mieć narzędzia bla bla bla itp. ale nie będę tego robił sam tylko z kolegą, który naprawia swojego LR od kilku lat....jednak przekładni jeszcze nie robił. Narzędzia są wszystkie, dokumentację mam (tą z płytki z Bokserskiej)...jednak nadal nie wiem co muszę zrobić i na co uważać.
Dla ułatwienia mamy do dyspozycji przekładnię od anglika do przećwiczenia całej procedury.
Czy mogę liczyć na Waszą pomoc? Z góry dzięki.