Disco II - z ktorego roku kupowac
Moderator: Jerry
- Dymitr
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Disco II - z ktorego roku kupowac
czolem,
Disco I jezdzi zona juz od prawie 2 lat - chwali sobie bardzo - no nie ma lepszego auta dla niej. Ja troche srednio bo sporo kosztuje jednak serwis... a usterkowsoc tego "gada" jest porazajaca! Niemniej cala rodzina go kocha. Przyszedl czas i na mnie, ale pomyslalem o czyms mlodszym....Disco II?
Z ktorego roku kupowac? Jakie sa najczestsze zagrozenia, co sprawdzac, i czy w ogole to dobry pomysl.
Prosze o pomoc
Disco I jezdzi zona juz od prawie 2 lat - chwali sobie bardzo - no nie ma lepszego auta dla niej. Ja troche srednio bo sporo kosztuje jednak serwis... a usterkowsoc tego "gada" jest porazajaca! Niemniej cala rodzina go kocha. Przyszedl czas i na mnie, ale pomyslalem o czyms mlodszym....Disco II?
Z ktorego roku kupowac? Jakie sa najczestsze zagrozenia, co sprawdzac, i czy w ogole to dobry pomysl.
Prosze o pomoc
pzdr
Dy
Dy
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
im auto młodsze tym teoretycznie podzespoły mniej zużyte więc z natury rzeczy jest mniej awaryjneDymitr pisze:jednak mlodsze znaczy mniej awaryjne?
istnieje też druga strona medalu tj. niestety najczęściej im nowsze auto tym więcej bajerów, a więc jest większe prawdopodobieństwo że coś z tych bajerów poleci w przeciwieństwie do starego gdzie nie może się zepsuć coś czego nie ma
jest rozwiązanie pośrodku, kupować auto jak najmłodsze w jak najuboższej wersji
to moja opinia i takiej będę się trzymał

LR Rendzi stajla 

- JarekM
-
- Kontaktowanie:
ale nawet DII zmienił się w 2002 (zmieniono lampy na te okrągłe i wróciła blokada centralnego dyfra)... więc.. trochę różnic jednak jest.darkman pisze:@Dymitr, kupuj, pomysł dobry. Najfajnieszy rocznik to 2004 i potem sukcesywnie w dół w zzależnoci od kasy jaską chcesz przeznaczyć aż do 1999 zasadniczo.
JarekM
Discovery 2 Td5, '1999
GG:1390529

Discovery 2 Td5, '1999
GG:1390529

to i ja wtrace zdanie na podsumowanie.
- Dymitr juz jednego odemnie wziął
- D2 po 2002 nie wszystkie mają blokade centralnego
- avtara skasowałem bo se chciałem suzukie wkleić ale nie umiem skompresować co by mała była.
- @Darkman. tylko nie bluzga, tylko nie bluzga a grzecznie pyta,
no.
- Dymitr juz jednego odemnie wziął
- D2 po 2002 nie wszystkie mają blokade centralnego
- avtara skasowałem bo se chciałem suzukie wkleić ale nie umiem skompresować co by mała była.
- @Darkman. tylko nie bluzga, tylko nie bluzga a grzecznie pyta,
no.
i nikt mnie nie przekona ze białe jest białe a czarne jest czarne