DISCO I - 1997 Mocno ściąga w lewo
Moderator: Jerry
DISCO I - 1997 Mocno ściąga w lewo
Witam ponownie wszystkich,
Zaobserwowalem w moim autku następujący objaw:
Caly czas jak jest uzywany pedal gazu (przyspieszanie lub jazda ze stala predkoscia) mocno ściąga w lewo - trzeba istotnie korygowac kierownicą.
Po zdjeciu nogi z gazu i przy hamowaniu - normalnie jedzie na wprost.
Moj elektroniczny (nie mechaniczno-samochodowy rozum) podpowiada, ze to cos z przeniesieniem napedu - tak jakby dyfer nie rozdzielal momentu jednakowo na dwie strony - ale totaki moje przemyslenia laika.
Mial ktos cos podobnego w Dyskotece ?
Macie jakies sugestie ?
pozdrawiam,
Zaobserwowalem w moim autku następujący objaw:
Caly czas jak jest uzywany pedal gazu (przyspieszanie lub jazda ze stala predkoscia) mocno ściąga w lewo - trzeba istotnie korygowac kierownicą.
Po zdjeciu nogi z gazu i przy hamowaniu - normalnie jedzie na wprost.
Moj elektroniczny (nie mechaniczno-samochodowy rozum) podpowiada, ze to cos z przeniesieniem napedu - tak jakby dyfer nie rozdzielal momentu jednakowo na dwie strony - ale totaki moje przemyslenia laika.
Mial ktos cos podobnego w Dyskotece ?
Macie jakies sugestie ?
pozdrawiam,
Marcin (gucio1234)
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Dzieki za cenne sugestie i pomoc.TRAWOLT pisze:mi kiedyś jak dodawałem gaz to zaczynał ściągać w lewo, przy odpuszczeniu gazu jechał normalnie
to się okazało, że się odkręciła śruba wahaczo-rurki (tył) przy ramie z prawej strony

Wlazlem pod auto i okazalo sie, ze guma przy tym 'wachaczo-rurko-drazku' po prawej stronie w miejscu gdzie jest to przykrecone do ramy wybuchla.
pozdrawiam,
Marcin (gucio1234)