elektryka świruje na tablicy disko 3seta
Moderator: Jerry
-
-
elektryka świruje na tablicy disko 3seta
witam kolegów znawców różnych tematów i proszę o jakiś help
mam problem:
wskaźniki na desce głupieją
*przy włączonych światłach temperatura idzie na maksa w parę minut a po wyłączeniu świateł spada na normalny kiedyś poziom czyli w polowce, każde włączenie jakiegoś urządzenia elektrycznego powoduje dodatkowe pięcie się wskazówki w górę
* przy wbiciu kierunkowskazu obrotałka spada na moment o 1000 rpm'ów
* do tego w tym samym czasie przestały chodzić z tyłu szyby i wycieraczka (centralny działa)
*a do tego wszystkiego świeci sie ABS i tylko czasami gaśnie (ale to mi sie stało po dużym wklejeniu w mud) - a żeby było śmieszniej to jak ABS zgaśnie czyli niby wszystko OK to na dohamowaniu na ostatnich 2 metrach mimo nieśliskiej nawierzchni pompa sie włącza.
* a przy przekręceniu kluczyka rano jakiś przekaźnik stuka do momentu zapuszczenia motora
i to tyle moich problemów no może poza apetytem na paliwo,
bardzo proszę szanownych forumowiczów o jakieś wskazówki (wiem,wiem gugle i archiwum blablabla - nie znalazłem nic co by mi pomogło)
pozdrawiam wszystkich mistrzów, zwyklaków i kasztaniących, w ogóle wszystkich pozdrawiam
burza opole 300tdi '94 na pietnastkach
mam problem:
wskaźniki na desce głupieją
*przy włączonych światłach temperatura idzie na maksa w parę minut a po wyłączeniu świateł spada na normalny kiedyś poziom czyli w polowce, każde włączenie jakiegoś urządzenia elektrycznego powoduje dodatkowe pięcie się wskazówki w górę
* przy wbiciu kierunkowskazu obrotałka spada na moment o 1000 rpm'ów
* do tego w tym samym czasie przestały chodzić z tyłu szyby i wycieraczka (centralny działa)
*a do tego wszystkiego świeci sie ABS i tylko czasami gaśnie (ale to mi sie stało po dużym wklejeniu w mud) - a żeby było śmieszniej to jak ABS zgaśnie czyli niby wszystko OK to na dohamowaniu na ostatnich 2 metrach mimo nieśliskiej nawierzchni pompa sie włącza.
* a przy przekręceniu kluczyka rano jakiś przekaźnik stuka do momentu zapuszczenia motora
i to tyle moich problemów no może poza apetytem na paliwo,
bardzo proszę szanownych forumowiczów o jakieś wskazówki (wiem,wiem gugle i archiwum blablabla - nie znalazłem nic co by mi pomogło)
pozdrawiam wszystkich mistrzów, zwyklaków i kasztaniących, w ogóle wszystkich pozdrawiam
burza opole 300tdi '94 na pietnastkach
-
-
-
-
-
-
dobrze raaadzooo - masy sprawdzić wszelakie/wszędzie(nawet w tylnych światełkach) i tzw."zbędne" kabelki lub poczekać do lata jak wyschnie to się może uspokoi
narowisty - znaczy w sensie, że ma Cię w poważaniu ...... głębokim
/ taki psotnik, figlarz taki ......
ps. ten zaczep a w tym szczególnym przypadku jego elektryka to zdemontowany/a a zgodnie ze sztuką czy siekierą odrąbany?

narowisty - znaczy w sensie, że ma Cię w poważaniu ...... głębokim

ps. ten zaczep a w tym szczególnym przypadku jego elektryka to zdemontowany/a a zgodnie ze sztuką czy siekierą odrąbany?
-
-
ze sztukom ze sztukomTadeuszK pisze: ps. ten zaczep a w tym szczególnym przypadku jego elektryka to zdemontowany/a a zgodnie ze sztuką czy siekierą odrąbany?
hak wywalony , nowy zderzak pancerny ale mały a kable od gniazdka przełożone do nowego gniazdka na zderzaku bo stare już nie robiło - zaczne sprawdzac od tego gniazda czy przypadkiem coś sie nie obluzowało
boje sie czy to nie jakiś UNIT elektriszen za zyliony bo nie stać.
pozdro
-
-
-
-
-
-