problem z eas
Moderator: Jerry
-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
problem z eas
range rover 2,5tds 97r eas fault, migaja kontrolki na srodkowej konsoli na wyswietlaczu eas fault, slow 55, ale mozna jechac szybciej, poduszki szczelne, czujniki wysokosci wymienione na nowe, zasilania do komputera eas na przekazniki i bezpieczniki dochodza na przekaznik timing tez, jak mu odbije kontrolki migaja dalej to napompuje sie na maksa na 2 3 godziny w trakcie jazdy w ciagu sekundy opada i taczka macie dużo większe doświadczenie wiec prosze o porade, probowalem odczytac bledy zawieszenia programem win-eas laczy sie ale traci synchronizacje, chcialem sie podpiac w rayo serwis w jeszkowicach ale do kwietnia nie maja komputera
jeszcze jedno gdy zatrybi i podniesie do gory kontrolki mrugaja eas fault przez minute nie ma napisu slow 55
jeszcze jedno gdy zatrybi i podniesie do gory kontrolki mrugaja eas fault przez minute nie ma napisu slow 55
Ad sss25,
ecutronic jest chyba z Wrocławia albo Sobótki. Jak będziesz na święta w domu to daj znać bo z chęcią bym się z Tobą spotkał i pokazał auto
jeśli byłbyś uprzejmy na nie spojrzeć. Ciągle walczą mi z tym świstem o którym kiedyś pisałem 
Karolek
ecutronic jest chyba z Wrocławia albo Sobótki. Jak będziesz na święta w domu to daj znać bo z chęcią bym się z Tobą spotkał i pokazał auto

Karolek
-------------
Disco II było, Disco III było, Terrano II było, teraz Freelander 2 2.2 automat
-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
z sobotki, jesli trzeba podjade, zaplace nie ma problemu, zapomnialem dodac ze czujniki tylne byly uszkodzone, przekaznik timing mial zimne luty, przed wymiana po prostu nie reagowal, taczka i tyle teraz sie podnosi ale totolotek czasami po 2 godzinach opadnie sam tył, przekopałem rangerover.net wiec ile zrozumiałem to sprawdziłem, mysle ze zostala jakas pierdola, win eas faults co prawda wedlug opisu nie sychronizuje sie z eas poniewaz odpowiada 080 zamiast ff ale przy odczycie bledow pokazuje ze stuck valve rear left open gdzie reszta jest closed, tylko nie wiem czy moge liczyc na odczyt bledow przy braku synchronizacji z eas. eas nie wszedl jeszcze w tryb hard fault bo co prawda pokazuje czasami slow 55 ale nie ogranicza predkosci. NIe wiem czy wlasnie nie trzeba by bylo wykonac kalibracji czujnikow wysokosci albo kompensacji zaworow, ale mam zbyt mala praktyke. Podjolem sie bo naprawialem kilka komputerow zawieszenia, a tu schody, a niestety jestem elektronikiem i na warsztacie nie posiadam nawet pół mechanika.
PS. jesli ktos mialby problem z jakims immo to sluze pomoca
PS. jesli ktos mialby problem z jakims immo to sluze pomoca
wygląda na to że jeden z zaworów EAS przepuszcza lub się nie zamyka.
A samochód nawet jak wejdzie w tryb hard fault to nie ograniczy prędkości, jedynie komputer będzie pokazywał żeby nie jechać więcej niż 55km/h - i samochód będzie jechał na odbojnikach.
Soft Fault to choinka kontrolek od EAS i ustawienie przypadkowego ciśnienia w układzie

A samochód nawet jak wejdzie w tryb hard fault to nie ograniczy prędkości, jedynie komputer będzie pokazywał żeby nie jechać więcej niż 55km/h - i samochód będzie jechał na odbojnikach.
Soft Fault to choinka kontrolek od EAS i ustawienie przypadkowego ciśnienia w układzie

Ad ecutronic
T4 o której mówi sss25 mają moim zdaniem dwie firmy we wrocławiu/okolicy:
1. Fabryczny serwis LR w Długołęce www.team.pl
2. Serwis Rover, MG, LR czyli firma FATIMEX http://www.mgrover.com.pl/
Pozdrawiam, Karol
T4 o której mówi sss25 mają moim zdaniem dwie firmy we wrocławiu/okolicy:
1. Fabryczny serwis LR w Długołęce www.team.pl
2. Serwis Rover, MG, LR czyli firma FATIMEX http://www.mgrover.com.pl/
Pozdrawiam, Karol
-------------