deska sie rozkleja ale nie przy szybie ...
Moderator: Jerry
deska sie rozkleja ale nie przy szybie ...
No więc walcze od tygodnia, przelukałem wszystkie tamaty do strony 20 .... opcja szukaj znajduje jakieś posrane pierdy ..... wujek dobra rada zawiódł , koledzy zawiedli .....
mianowicie co następuje :
Rozklejoną mam deska rozdzielczą w moim dycho '95 ale , o ironio, nie pod szybą jak wszyscy i nie podejdzie mi kit reperacyjny ale rozkleiła się od "spodu" czyli pod schowkiem ,pod pokrywą bezpieczników, przy "kanale"
wnarwia mnie to i kombinuje jakiś glut coby to zespolić.
glutoszyboklej nie działa, szybe łapie a głupiego tworzywa sie nie ima, po max 2 dniach puszcza ....
Może koledzy mają jakiś patent który nie bedzie puszczał co kwilka ..
pomocy bo mnie jego krew zaleje i wyciepne deche i bedem jeździł bz
mianowicie co następuje :
Rozklejoną mam deska rozdzielczą w moim dycho '95 ale , o ironio, nie pod szybą jak wszyscy i nie podejdzie mi kit reperacyjny ale rozkleiła się od "spodu" czyli pod schowkiem ,pod pokrywą bezpieczników, przy "kanale"
wnarwia mnie to i kombinuje jakiś glut coby to zespolić.
glutoszyboklej nie działa, szybe łapie a głupiego tworzywa sie nie ima, po max 2 dniach puszcza ....
Może koledzy mają jakiś patent który nie bedzie puszczał co kwilka ..
pomocy bo mnie jego krew zaleje i wyciepne deche i bedem jeździł bz
Ostatnio zmieniony pn mar 17, 2008 8:14 pm przez krzyś, łącznie zmieniany 1 raz.
Range Rover Classic Pickup/discovery 3,9
NIE pisać mi PW, mail w profilu.
Jak glanc papierem grubym porządnie przetrzesz i porządny glut to trzymiekrzyś pisze:klucz toś pisałem że szybo klej nie robi , nie trzyma sie
pezet wkręt odpada bo są miejsca widoczne a nie chcem szpecić za mocno.
Spróbuj gumą Bolla
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Krzyś spróbuj tego http://www.selena.pl/index.php?app=1&did=26&pid=12
Oczyść tylko dobrze powierzchnię i nie nakładaj za dużej warstwy - nałóż tak z 2-3mm, mocno dociśnij i zostaw dociśnięte w ciepłym miejscu - np. garaż, przez 2 dni - powinno złapać a jak to złapie to później tego za chiny nie oderwiesz. Jest lekko elastyczny, więc nie powinien popękać.
Karolek
Oczyść tylko dobrze powierzchnię i nie nakładaj za dużej warstwy - nałóż tak z 2-3mm, mocno dociśnij i zostaw dociśnięte w ciepłym miejscu - np. garaż, przez 2 dni - powinno złapać a jak to złapie to później tego za chiny nie oderwiesz. Jest lekko elastyczny, więc nie powinien popękać.
Karolek
-------------
Disco II było, Disco III było, Terrano II było, teraz Freelander 2 2.2 automat
- marek_z_gor
- Kontaktowanie:
krzyś pisze:klucz toś pisałem że szybo klej nie robi , nie trzyma sie
pezet wkręt odpada bo są miejsca widoczne a nie chcem szpecić za mocno.
a przed klejeniem szyboklejem uzywał waść primera do tego przeznaczonego? to takie czarne gówno w małej buteleczce które po ubrudzeniu rąk schodzi tylko razem z naskórkiem...
ass, grass, or gas... nobody rides for free
Karolek c a przetestowane ? wolałbym przetestowany jakiś patent....
Marek z gor a nawet nie wiedziąłem że coś takie jest ... to jakoś utwardza lub pochopowaca powierzchnie?
dziś kolejna pruba przeprowadzona, za 2 dni sie okaże czy warto dalej ....
Marek z gor a nawet nie wiedziąłem że coś takie jest ... to jakoś utwardza lub pochopowaca powierzchnie?
Nie najlepszy pomysł to się nie nadaje do tegoKarolek_C pisze:Krzyś spróbuj tego http://www.selena.pl/index.php?app=1&did=26&pid=12
Karolek

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
Ad klucz13 e tam nie da - da rady 
Ad Krzyś - ja mam Disco 2 więc nie sprawdzałem
powiedz mi proszę co tam jest plastik i plastik czy co - opisz dokładnie jakie dwie powierzchnie potrzebujesz ze sobą połączyć a ja Ci dokładnie dobiorę klej, który wytrzyma to połączenie, będzie elastyczny i będzie trzymał na amen. Jeśli masz plastik to możesz jeszcze użyć tego - może nawet lepiej złapać http://www.selena.pl/index.php?app=1&did=26&pid=2
Ale napisz dokładnie co z czym będziesz łączył. Jak plastik z plastikiem to bierz SBS (dopytałem koleżankę, która się zajmuje klejami i radzi SBS w przypadku plastik plastik albo plastik szkło)
Karolek

Ad Krzyś - ja mam Disco 2 więc nie sprawdzałem

Ale napisz dokładnie co z czym będziesz łączył. Jak plastik z plastikiem to bierz SBS (dopytałem koleżankę, która się zajmuje klejami i radzi SBS w przypadku plastik plastik albo plastik szkło)
Karolek
-------------
- marek_z_gor
- Kontaktowanie:
primer penetruje powierzchnie klejone i przygotowwuje do połączenia zewnetrznie z klejem, wg mnie to zdałoby egzamin tylko musiałbyś dobrze docisnąć te elementy na całą noc w temp w okolicach 10 stkrzyś pisze:Karolek c a przetestowane ? wolałbym przetestowany jakiś patent....
ass, grass, or gas... nobody rides for free
Karolek c powierzchnia podstawy to plastik jak sie okazało z tych gorszych poniweaż przetarcie go szmatką namoczona nitrem powoduje jego rozpuszczenie, powierzchnia przyklejana to rodzaj jakiejś gąbki tudzież czegoś bardzo podobnego o bardzo ścisłej konstystencji. Jeżeli masz mozliwość obmacać gdzieś deske od disco to będe czekał na jakies sugestie.
Marek z gór niestety po ponownym teście z klejem do szyb odpadł on od dalszych prób, elementy pozostawione ściśniete na dzień i noc rozeszły sie po kolejnym dniu..
ale sie nie poddaje i walcze dalej.
Marek z gór niestety po ponownym teście z klejem do szyb odpadł on od dalszych prób, elementy pozostawione ściśniete na dzień i noc rozeszły sie po kolejnym dniu..

ale sie nie poddaje i walcze dalej.