Range rover nie pali
Moderator: Jerry
Range rover nie pali
witam, mam problem z range roverem z 1988 roku, mianowcie silnik nie chce zapalic, to znaczy zapala i zaraz gasnie , pompa paliwowa chodzi, paliwo plynie iskra jest , auto zapala i chodzi na Plaku czyli sparaju do kokpitu, jak odlaczam zasilanie ze spraja gasnie od razu.. w czym problem , ktos moze mi pomoc poniewaz jest ten silnik mi obcy. jest to silnik 3,5 litra na pelnym wtrysku.. pozdrawiam
- krzysiek-gdansk
Re: Range rover nie pali
czy mozna sie juz smiac?ELRAFALLO pisze: auto zapala i chodzi na Plaku czyli sparaju do kokpitu,
- krzysiek-gdansk
HMMMM
NO TAK, NIKT NIE MOZE JAK ZWYKL POMOC, JAK BY KTOS NI WIEDZIAL TO PLAKA STOSUJE SIE JAKO SAMOSTART DO AUT, AUTO CHODZI ALE TYLKO WTEDY GDY DAJE SAMOSTART DO KOLEKTORA , MYSLALEM ZE JEST PO PROSTU ZAPOWIETRZONY UKLAD PALIWOWY WIEC ZASTOSOWALEM TAKIE ROZWIAZANIE BY ODPALIC AUTO I ODPOWIETRZYC SAMOCZYNNIE, STOSOWALEM TAKZE ODPOWIETRZENIE POLEGAJACE NA PODLACZENIU POMPY NA KRUTKO DO ZASILANIA, NIC TO NIE DALO, AUTO NA BENZYNIE ZASKAKUJE I ZARAZ GASNIE , I TAK ZA KAZDYM RAZEM.... W CZYM MOZE TKWIC PROBLEM BO NIE WIEM CZY JEST TO WINA JAKIEGOS ZAWORKU KTORY ODPOWIADA ZA CISNIENIE W LISTWIE WTRYSKOWEJ CZY MOZE WTRYSKI SA ZASTANE BO AUTO STALO KILKA LAT NE ODPALANE... PROSZE O POWAZNA POMOC A NIE GLUPIE DOSRYWKI... A I JESZCZE JEDNO PRZY CEWCE ZAPLONOWEJ PATRZAC OD PRZODU URWANY JEST PRZEWOD DOLNY , NIE WIEM ZA CO ODPOWIADA... NIE MOGE ZNALESC MIEJSCA SKAD ODPADL...
Re: HMMMM
a ja myslalem,ze po to aby tapicerka sie swiecila jak psu jaja na przednowku...ELRAFALLO pisze:JAK BY KTOS NI WIEDZIAL TO PLAKA STOSUJE SIE JAKO SAMOSTART DO AUT
Nie drzyj się (wyłącz caps look)ELRAFALLO pisze:NA KAZDY CYLINDER JEST OSOBNY WTRYSKIWAZ WIEC SADZILEM ZE JEST TO WIELOPUNKTOWY WTRYSK..OD CZEGO ZACZAC ABY JAKOS PORADZC SOBIE Z TY PROBLEMEM Z ZAPALANIEM? WYMIENIC WTRYSKI?M-461 pisze:To nie jest pełen wtrysk.
A oprócz plaka to motór bęęzynę dostaje poprawnie

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
- chiquito83
to twoje auto czy komus robisz? innymi slowy: czy jestes mechanikiem?ELRAFALLO pisze:NA KAZDY CYLINDER JEST OSOBNY WTRYSKIWAZ WIEC SADZILEM ZE JEST TO WIELOPUNKTOWY WTRYSK..OD CZEGO ZACZAC ABY JAKOS PORADZC SOBIE Z TY PROBLEMEM Z ZAPALANIEM? WYMIENIC WTRYSKI?M-461 pisze:To nie jest pełen wtrysk.
A oprócz plaka to motór bęęzynę dostaje poprawnie
wcześniej ci to umknęło?ELRAFALLO pisze:oczywiscie wylalem stara benzyne oczysclem zbiornik i zalalem nowa bajure... silnik na benzynie zaskakuje ale od razu gasnie. mogl by ktos mi rozpisac podlaczenie cewki bo jeden kabel zwisa i nie wiem gdzie go wpiac...

Land Rover made by craftsmen-driven by psychos 
always look on the bright side of life

always look on the bright side of life

nie umknelo ale auto jak mowie zapala na innym zrodl zasilania wiec wylkuczylem problem z iskra...Wąż pisze:wcześniej ci to umknęło?ELRAFALLO pisze:oczywiscie wylalem stara benzyne oczysclem zbiornik i zalalem nowa bajure... silnik na benzynie zaskakuje ale od razu gasnie. mogl by ktos mi rozpisac podlaczenie cewki bo jeden kabel zwisa i nie wiem gdzie go wpiac...