Range Rover Dakar Kit
Moderator: Jerry
- Szymon Chlebowski
- jestem tu nowy...
Range Rover Dakar Kit
Witam!
Czy ktoś miał okazję spotkac Dakara na terenie Rzeczypospolitej?
Chyba nic lepszego do przepraw ludzkość nie wymysliła:)
Miał ktos okazję go sprawdzić? Co myślicie?
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
Nie ma rzeczy niemożliwych - są tylko zbyt słabe chęci
- Szymon Chlebowski
- jestem tu nowy...
Re: Range Rover Dakar Kit
wyciągarka mechaniczna ze stara, ukryta w sukorurkowcuSzymon Chlebowski pisze: Chyba nic lepszego do przepraw ludzkość nie wymysliła:)

Land Rover made by craftsmen-driven by psychos 
always look on the bright side of life

always look on the bright side of life

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Re: Range Rover Dakar Kit
absolutna pomylka. Moze na pustyni gdzie dynda ci co jest przed toba mozna tym jezdzic.Szymon Chlebowski pisze:Witam!
Pozdrawiam!
zero widocznosci do przodu, po skosie od kierowcy do dalszej przedniej krawedzi maski -(minus) 100 .
Moze i "nie umim" jezdzic, w kazdym badz razie jezdzic sie tym nie da /moim zdaniem/
http://njz.pl/or/relacje/dakar/angoledakar.html
tu masz troche w temacie.
pod zdrowka
Norbert J. Zbróg
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
- Szymon Chlebowski
- jestem tu nowy...
Hm... Kąty najazdów, maksymalne przechyły (boczny - 39stopni, samodzielny podjazd - 45 stopni), waga 1500kg przy silniku 3.9 od Range, mozliwość założenia opon 38cali bez przeróbek... wszystko poza tą slepotą wydaje się wymarzone. Z widocznością do przodu nic się nie zrobi (poza podniesieniem foteli) ale po wywaleniu bocznych drzwi widoczność po przekątnej kierownicy i na boki będzie ok.
Są jakieś opinie z tego zlotu które dotyczyłyby samej zdolności pokonywania przeszkód? Bo tam tylko o widoczności była mowa.
Są jakieś opinie z tego zlotu które dotyczyłyby samej zdolności pokonywania przeszkód? Bo tam tylko o widoczności była mowa.
wywalanie drzwi nie ma nic do widocznosci do przodu a ta jest ponizej zdrowego rozsadku. Podniesienie fotela nic nie da, bo przednia szyba jest tak umieszczona, ze nie bedziesz nic widzial z innego powodu, mianowicie widocznosc zasloni ci nadszybie.Szymon Chlebowski pisze:Hm... Kąty najazdów, maksymalne przechyły (boczny - 39stopni, samodzielny podjazd - 45 stopni), waga 1500kg przy silniku 3.9 od Range, mozliwość założenia opon 38cali bez przeróbek... wszystko poza tą slepotą wydaje się wymarzone. Z widocznością do przodu nic się nie zrobi (poza podniesieniem foteli) ale po wywaleniu bocznych drzwi widoczność po przekątnej kierownicy i na boki będzie ok.
Zlot to to nie byl. Tygodniowe jazdy treningowe. W grupie byl jeszcze troche oberzniety ryndz /prawie standard/ i podniesiony mocno jepniety.
Najnormalniej zachowywal sie ryndz, znaczy robil co mial zrobic

Moze sie i nie znam, ale moim zdaniem to auto w teren sie nie nadaje. Na jakies szybkie rajdy moze i tak na przeprawe nie. Podstawa jazdy w terenie /nie rajdowej - tu nie wiem bo sie na tym nie znam a rajdami sie brzydze

Dakary nieustannie wisialy to na kamlotach to na pniakach czy wreszcie koleinach.
Ale pomijajac wszystko inne widze, ze zabawka Ci sie podoba, a z gustami sie nie dyskutuje.
Pozdrowka
Norbert J. Zbróg
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
- Szymon Chlebowski
- jestem tu nowy...
Bardzo się podoba:)
Ta widoczność to może być spory broblem ale chyba sam będę sie musiał przekonać.
http://www.dakar4x4.me.uk/hibak/ - wersja pickup. Myślę, że najbardziej godna uwagi.
Ta widoczność to może być spory broblem ale chyba sam będę sie musiał przekonać.
http://www.dakar4x4.me.uk/hibak/ - wersja pickup. Myślę, że najbardziej godna uwagi.
- Szymon Chlebowski
- jestem tu nowy...
- Szymon Chlebowski
- jestem tu nowy...
- krzysiek-gdansk
- krzysiek-gdansk
Wiesz co? Nie wiem jak Tobie ale mi OBRZYNY sie nie podobaja.. Przynajmniej jak ktos to zrobi w 5D. Bo to wyglada tragicznie..TRAWOLT pisze:RR na upartego - jak ktoś ma wizję - można poprawiać![]()
Co do Dakara fajne auto gdyby nie ta przednia szyba, ale mysle ze gdyby klatka byla troche inaczej skonstruowana, tzn szyba bylaby mniej pochylona to daloby sie tak jezdzic..
RRC 3.9 EFI Vogue SE Black.
2" + 265/75R16.. W końcu
2" + 265/75R16.. W końcu