Blacharz do Disco 2 w 3miescie?
Moderator: Jerry
Blacharz do Disco 2 w 3miescie?
Witam,
Mam do naprawy z OC sprawcy LR Disco 2 (przedni lewy bok).
Aktualnie stoi w serwisie w Gdyni i od 1,5 miesiaca nic nie zrobili.
Szukam zatem dobrego blacharza-lakiernika ktory zrobilby to bezgotowkowo ew. wzialbym pieniadze od ubezpieczalni i naprawil gotowkowo.
Ktos cos poleci?
Dzieki!
Mam do naprawy z OC sprawcy LR Disco 2 (przedni lewy bok).
Aktualnie stoi w serwisie w Gdyni i od 1,5 miesiaca nic nie zrobili.
Szukam zatem dobrego blacharza-lakiernika ktory zrobilby to bezgotowkowo ew. wzialbym pieniadze od ubezpieczalni i naprawil gotowkowo.
Ktos cos poleci?
Dzieki!
- hpx4000
-
- Kontaktowanie:
Szkoda całkowita może być opłacalna. Dostaniesz gotówkę minus wartość reszty. ASO jak policzy cenę wszystkich części nowych, oryginalnych z ich marżą i robocizną to zapewne na drugie DII by starczyło. Bierz gotówkę i znajdź sobie jakiś miły warsztat
Range Rover V8 Outsourcing IT
Kolega dziś do nas dzwonił .... mało jest warsztatów które chcą sie teg tykać bo to aluminiowo-stalowo-calowe jest i wszyscy sie boją 
A serwis w Gdyni znany jest z kanciarstwa
i zawyżania poważnie cen.
np ostatnio zawyżyli klientowi cene nowej rozdzielczej z freelandera o .......
bagatela 4000plnów
niestety koleś sie skumał i kazał im wyjąć to z auta
hihihi
Nie ma to jak sobie wyrabiać dobrą marke

A serwis w Gdyni znany jest z kanciarstwa

Range Rover Classic Pickup/discovery 3,9
NIE pisać mi PW, mail w profilu.
- Discotheque
-
krzyś pisze:Kolega dziś do nas dzwonił .... mało jest warsztatów które chcą sie teg tykać bo to aluminiowo-stalowo-calowe jest i wszyscy sie boją
A serwis w Gdyni znany jest z kanciarstwai zawyżania poważnie cen.
bagatela 4000plnów
niestety koleś sie skumał i kazał im wyjąć to z auta
hihihi
He he, wiesz moze srubki im sie ciezko odkrecaly i stad nagla podwyzka ceny

Forumowym oszołomom mówimy stanowcze NIE!
suarez pisze:Szkoda calkowita nie jest oplacalna. Chcieli mi wyplacic 21000 PLN i oddac zepsute auto do tego.
A koszt naprawy na czesciach normalnych warsztat wyliczyl na 39000 PLN.
No to jestem w kropce ;(
Pozdr.P.

- Discotheque
-
Szkoda calkowita jest bardzo zlym rozwiazaniem a walka potem z ubezpieczalnia dluga i bolesna. Mozesz sie z nia nie zgodzic i albo powolac rzeczoznawce ktory faktycznie obliczy koszty albo gdzies czytalem o tym wlasnie jak sobie poradzic ze szkoda calkowita i ze nie jest to do konca legalne. Kto robil opis auta?
Forumowym oszołomom mówimy stanowcze NIE!
Jak to zarobiony? Skoro warsztat wycenil naprawe na 39k, a ja mam dostac 21k to chyba bym musial te czesci na szrocie kupic i samemu montowac wszystko zeby sie zmiescic w cenie? Widzialem ze warsztat zrobil wycene z Landserwisu, wyszlo...nie pamietam ile ale dokladnie tyle ile 39-robocizna
- chodzi o to, ze skoro oni nie maja narzutu na czesciach to ja np. kupuje te czesci za tyle samo co oni + szukam serwisu ktory mi to zamontuje/naprawi - a stawki we wszystkich serwisach powiedzmy ze podobne...to gdzie ja zarobiony?

- hpx4000
-
- Kontaktowanie:
A który to rocznik tego samochodu? Bo szkoda całkowita po sprzedaży „trupa” i wypłacie odszkodowania powinna pozwolić na kupno takiego samego samochodu…
Range Rover V8 Outsourcing IT
Generalnie kolega szuka odpowiedzi nie tam gdzie trzeba...
Wycene robili w gdyni.... wycena z Land Serwisu ....
ale waalnął....... i tak nagle .....taaaaa
a skąd oni wzieli cene robocizny? 39 tysia..... chyba z choinki i do tego z przed 3 lat

Wycene robili w gdyni.... wycena z Land Serwisu ....
ale waalnął....... i tak nagle .....taaaaa
a skąd oni wzieli cene robocizny? 39 tysia..... chyba z choinki i do tego z przed 3 lat

Range Rover Classic Pickup/discovery 3,9
Wpółczuję, miałem kiedyś z nimi przeprawę, bo chcieli mi pokleić zderzak, bo przecież prawie jak nowy, a jak w końcu przyznali, to kazali sobie dostarczyć tylni zderzak, który był uszkodzony.suarez pisze:Opis robil facet z Generali (bo w tym towarzystwie byl ubezpieczony sprawca)
Potem jak naprawiłem auto, to przelali tylko część kwoty i musiałem się upominać o resztę. Generalnie masakra.