Range Rover P38 nie włącza wentylatora klimatyzacji
Moderator: Jerry
Range Rover P38 nie włącza wentylatora klimatyzacji
Range Rover P38 2,5 diesel 1998. Nie włącza wentylatorów klimatyzacji?
Na sterowaniu klimatyzacją jest wyświetlany błąd książeczka i wykrzyknik. Sprawdziłem bezpieczniki pod maską (ok), przekaźniki pod maską (ok), wentylatory na krótko (ok). No i nie wiem co dalej.
Na sterowaniu klimatyzacją jest wyświetlany błąd książeczka i wykrzyknik. Sprawdziłem bezpieczniki pod maską (ok), przekaźniki pod maską (ok), wentylatory na krótko (ok). No i nie wiem co dalej.
- hpx4000
-
- Kontaktowanie:
U mnie też żaden wentylator się nie włącza, ale nie mam błędu klimatyzacji na wyświetlaczu
należy sprawdzić czy jest napięcie na wtyczce oraz sprawdzić przekaźniki.

Range Rover V8 Outsourcing IT
Przekaźniki sprawdzone są ok.Błąd na klimie jest?
Sprawdzę jeszcze napięcie na przewodach doprowadzających prąd, ale pewnie to nic nieda bo wentylatory sprawdzone na krótko i chodzą może gdzieś jakiś czujnik???
Jak ktoś wie to proszę o pomoc. Na razie nie włączam klimatyzacji.
Jak ktoś chciał by się wymienić doświadczeniami bliżej to to jest moje GG 11345526
Sprawdzę jeszcze napięcie na przewodach doprowadzających prąd, ale pewnie to nic nieda bo wentylatory sprawdzone na krótko i chodzą może gdzieś jakiś czujnik???
Jak ktoś wie to proszę o pomoc. Na razie nie włączam klimatyzacji.
Jak ktoś chciał by się wymienić doświadczeniami bliżej to to jest moje GG 11345526
- hpx4000
-
- Kontaktowanie:
Jadę jutro do serwisu aby napełnili Klimę. Zdaje mi się że to może być związane ze zbyt małym ciśnieniem gazu. Klimę jak włączę to wieje zimnym (zdecydowanie). Wentylatory być może nie musza działać cały czas bo w końcu działa wentylator na wiskozie…
No zgadza się jak włączę to działa w środku czuć miły chłodek, ale silnik samochodu szaleje (zmienia obroty co chwila) bo włącza i wyłącza sprężarkę klimatyzacji. Mam też zamiar sprawdzić poziom środka chłodzącego w układzie daj znać jak będziesz coś wiedział a jak ja będę pierwszy to się odezwę. Choć wydaje mi sie że to nie to 

- hpx4000
-
- Kontaktowanie:
Nie byłem, zająłem się oponami a jutro płynami w skrzynie, mostach i reduktorze. Na razie Klimie odpuszczam…
to normalne, że obroty szaleją jak sprężarka się włącza.maciek.b4 pisze:No zgadza się jak włączę to działa w środku czuć miły chłodek, ale silnik samochodu szaleje (zmienia obroty co chwila) bo włącza i wyłącza sprężarkę klimatyzacji. Mam też zamiar sprawdzić poziom środka chłodzącego w układzie daj znać jak będziesz coś wiedział a jak ja będę pierwszy to się odezwę. Choć wydaje mi sie że to nie to