lift budy p38
Moderator: Jerry
- hpx4000
-
- Kontaktowanie:
lift budy p38
Kto mi powie jak to zrobić? Chciałbym go podnieść o jeden cal (+/-) Rozumiem że opiera się to na jakiś podkładkach? Ale co z resztą, wiązka elektryczna, pedały, układ kierowniczy? Ktoś to robił i może opisać co trzeba zmienić?
Range Rover V8 Outsourcing IT
- hpx4000
-
- Kontaktowanie:
Umożliwi założenie wyższej opony oraz będzie lepszy „wykrzyż” – choć przy tym typie zawieszenie raczej nie tak się to nazywa.
Re: lift budy p38
a czy ty przypadkiem ostatnio cos pisałes o homologacji na przekladki o zabieraniu dowodów rejestracyjnych.... i sam sobie chcesz zrobic niehomologowany lift...no patrzcie jak sie zmienia punkt widzenia wzgledem siedzeniahpx4000 pisze:Kto mi powie jak to zrobić? Chciałbym go podnieść o jeden cal (+/-) Rozumiem że opiera się to na jakiś podkładkach? Ale co z resztą, wiązka elektryczna, pedały, układ kierowniczy? Ktoś to robił i może opisać co trzeba zmienić?

-
-
- hpx4000
-
- Kontaktowanie:
Olaf: podeprzesz swoją wypowiedz jakimiś przepisami? Czy gadasz aby gadać…
piotr borowiec: co do tego mają poduchy? Możesz rozwinąć o czym dokładnie mówisz?
piotr borowiec: co do tego mają poduchy? Możesz rozwinąć o czym dokładnie mówisz?
-
-
słyszłem (bo nie używam RR) że poduchy podnoszą twoje auto, czyli robkią Ci lift budy. Robi się też tak, że wyżucasz poduchy i zakładasz Oldmana albo Skorpiona czy co tam kto woli. Podkładki to można podkładać pod śrubki a nie do liftu
to nie jest dobrze widziane.
A na Olafa nie burcz bo to forum ma tki klimat i jak tego nie akceptujesz to sorensen, niczego się nie dowiesz
więcej luzu 

A na Olafa nie burcz bo to forum ma tki klimat i jak tego nie akceptujesz to sorensen, niczego się nie dowiesz

Ostatnio zmieniony ndz maja 11, 2008 9:25 pm przez piotr borowiec, łącznie zmieniany 1 raz.
-
-
piotr borowiec pisze:słyszłem (bo nie używam RR) że poduchy podnoszą twoje auto, czyli robkią Ci lift budy. Robi się też tak, że wyżucasz poduchy i zakładasz Oldmana albo Skorpiona czy co tam kto woli. Podkładki to można podkładać pod śrubki a nie do liftuto nie jest dobrze widziane.
A na Olafa nie burcz bo to forum ma taki klimat i jak tego nie akceptujesz to sorensen, niczego się nie dowieszwięcej luzu
Ostatnio zmieniony ndz maja 11, 2008 9:25 pm przez piotr borowiec, łącznie zmieniany 1 raz.
-
-
-
-
- hpx4000
-
- Kontaktowanie:
Tylko że ja poduchy lubię, wiec niechęcę ich zastępować sprężynami. Podwyższając mocowania poduch mógłbym go podnieść ale wymagałoby to chyba zbyt wielu zmian (na pewno wahaczy, ponoć coś z układem kierowniczym, nie wiem czy SYE by się nie przydało – dla RR zapewne się nie kupi tych elementów) Na razie chciałbym zyskać trochę więcej miejsca w nadkolach…
do bodyliftu w P38 napewno nie trzeba opuszczać chłodnicy tak jak w innych samochodach w których jest ona mocowana do budy, bo w P38 jest mocowana do ramy.
musisz zobaczyć czy starczy przewodu wlewowego do baku po podniesieniu, przewodów od ABS i metalowych przewodów hamulcowych. Kabli od skrzyni powinno starczyć. Po zrobieniu bodyliftu przydało by się podnieść/zmienić zderzaki. A te 2,5 cm powinno wystarczyć aby bezstresowo używać 32-33"
musisz zobaczyć czy starczy przewodu wlewowego do baku po podniesieniu, przewodów od ABS i metalowych przewodów hamulcowych. Kabli od skrzyni powinno starczyć. Po zrobieniu bodyliftu przydało by się podnieść/zmienić zderzaki. A te 2,5 cm powinno wystarczyć aby bezstresowo używać 32-33"

- hpx4000
-
- Kontaktowanie:
Dzięki za informacje, jutro skocze na kanał aby obejrzeć jak to wygląda aby na teorii się nie skończyło
33” fajnie byłoby mieć, ale chyba nie te mosty…

- hpx4000
-
- Kontaktowanie:
No właściwie te 255/85/16 mogłem kupić zamiast 235/85… ale zrobić miejsce na 33” już można 
Wąż: to naprawdę wdzięczny samochód do terenu, nic nie wygląda tak elegancko w błocie

Wąż: to naprawdę wdzięczny samochód do terenu, nic nie wygląda tak elegancko w błocie

- hpx4000
-
- Kontaktowanie:
Narzekam na niego za każdym razem jak coś padnie lub działa inaczej niż bym chciał, ale tak chyba musi być. To miłość bezwarunkowa