Witam wszystkich
Mam problem w Disco II z cieknącym dachem przy mocowaniu relingów w okolicy słupków przednich. Czy ktoś demontował podsufitkę i może udzielić porady jak jej nie wyrywać na siłę - i na co zwrócić uwagę? Czy te zacieki z relingów to normalna przypadłość podobnie jak w okienkach w Disco I - czy można je wogóle opanować?
Pozdrawiam
Demontaż podsufitki w Disco II?
Moderator: Jerry
Re: Demontaż podsufitki w Disco II?
Proponuję sprawdzić szczelność przedniej szyby - sam tak mialem - pozornie jakby spod relingów. Posmaru wodą z mydłem górną część uszczelki na zewnątrz a od wewnątrz daj powietrze pod ciśnieniem wzdłuż uszczelki, bąbelki powinny pokazać miejsce nieszczelności.wojtekws pisze:Witam wszystkich
Mam problem w Disco II z cieknącym dachem przy mocowaniu relingów w okolicy słupków przednich. Czy ktoś demontował podsufitkę i może udzielić porady jak jej nie wyrywać na siłę - i na co zwrócić uwagę? Czy te zacieki z relingów to normalna przypadłość podobnie jak w okienkach w Disco I - czy można je wogóle opanować?
Pozdrawiam

Td5DISCO
Grupa D!
Grupa D!