Przewlekłe oczekiwanie na odpalenie

wszystkie serie i modele...

Moderator: Jerry

Awatar użytkownika
Ryszard Giedrojć

Przewlekłe oczekiwanie na odpalenie

Post autor: Ryszard Giedrojć » pn maja 26, 2008 3:38 pm

Sympatyczny Włoch specjalnie dla mnie zrobił fotki dyskoteki, którą jest gotów dla mnie sprowadzić do Polski, bo taki u nas proceder uprawia.
Dyskoteka, jak to na fotce, wygląda zdrowo, ale przy okazji wgrywania zdjęć z emaila na mój komp. wyswietliła mi sie fajna informacja. On te fotki specjalnie dla mnie zrobił już w styczniu 2007r. Nawet wiem jakim aparatem sie posługiwał. Poczułem się miło, że chłop już dawno przewidział moje potrzeby i, że ta fura tak długo na mnie wiernie czeka. Obawiam się tylko, czy jak tak długo stała na placu i nie była odpalana, to czy się jej nie rzuciło na zdrowie. Jak to jest z długą bezczynnością LR, czy nie zacznie cieknąć na potęgę, bo "normalnej skłonności" do cieknięcia nie biorę pod uwagę.
Mój sasiad przed laty prowadził wyniszcającą walkę o podział majątku, w ramach rozwodu. Po czterech latach odbił swojego ukochanego Trabanta, który wrastał w glebę na naszym podwórku. Po wstawieniu aku trampek odpalił kopcąc jak parowóz. Po kilku minutach drgawek obroty sie ustabilizowały i dumny sąsiad zaczął pompować koła. Jeździł nim bezawaryjnie jeszcze kilka lat. Zawsze miałem go na oku, bo serwisował go pod moim oknem. Wiem, że LR to nie trampek, ale ...
Jeep Grand 2,7 CRD , Toyota LC RJ 70

Awatar użytkownika
TRAWOLT

Post autor: TRAWOLT » pn maja 26, 2008 3:47 pm

ja tam nie wiem
ale słyszałem kiedyś
że diesel nie lubi długo stać nie używany
LR Rendzi stajla :)

mizsio
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: mizsio » pn maja 26, 2008 4:12 pm

moze ma zle ustawiona date w aparacie fot... :)

Awatar użytkownika
grzegorzh

Re: Przewlekłe oczekiwanie na odpalenie

Post autor: grzegorzh » pn maja 26, 2008 5:53 pm

Ryszard Giedrojć pisze:Sympatyczny Włoch specjalnie dla mnie zrobił fotki dyskoteki, którą jest gotów dla mnie sprowadzić do Polski, bo taki u nas proceder uprawia.
Dyskoteka, jak to na fotce, wygląda zdrowo, ale przy okazji wgrywania zdjęć z emaila na mój komp. wyswietliła mi sie fajna informacja. On te fotki specjalnie dla mnie zrobił już w styczniu 2007r. Nawet wiem jakim aparatem sie posługiwał.
Data w EXIFie zależy od ustawienia w aparacie. I można go też edytować oczywiście.
Tą informację bym traktował jako hint, a nie pewnik.

Awatar użytkownika
Marrr

Post autor: Marrr » pn maja 26, 2008 7:44 pm

Może być właśnie tak że ten aparat po resecie czyli np. wyjęciu/włożeniu baterii ustawia se datę na 2007-01-01...

Awatar użytkownika
Ryszard Giedrojć

Post autor: Ryszard Giedrojć » pn maja 26, 2008 8:43 pm

Przywracacie mi wiarę w człowieka, ale tak na wszelki wypadek, to co z tak długim staniem ?
Jeep Grand 2,7 CRD , Toyota LC RJ 70

piotr borowiec

Post autor: piotr borowiec » pn maja 26, 2008 9:00 pm

po co ty aż ze słonecznej Italii chcesz MINĘ!!! ciągnąć??? W Polsce też znajdziesz i drożej nawet będzie :o
No chyba, że to pan chandlarz za friko Ci ściągnie i za 1000 euro odda. :)20

Awatar użytkownika
grzegorzh

Post autor: grzegorzh » pn maja 26, 2008 9:18 pm

Ryszard Giedrojć pisze:Przywracacie mi wiarę w człowieka, ale tak na wszelki wypadek, to co z tak długim staniem ?
To jak już chcesz iść po bandzie, to sprawdź takie pola z EXIFa:
Make
Model
Firmware Version
A następnie pogooglaj od kiedy robią dany aparat z danym firmwarem, to uwiarygodnisz wersję reset na 2007-01-01 ;)
Co do stania, to zdaje się należy się spodziewać zwiększonej korozji. No i jeśli auto nie jest używane, to gdzieś na forum była instrukcja, jak takie nieużywane auto odpalać.

Awatar użytkownika
bacajr

Kontaktowanie:

Post autor: bacajr » czw maja 29, 2008 11:37 pm

grzegorzh pisze:
Ryszard Giedrojć pisze:Przywracacie mi wiarę w człowieka, ale tak na wszelki wypadek, to co z tak długim staniem ?
To jak już chcesz iść po bandzie, to sprawdź takie pola z EXIFa:
Make
Model
Firmware Version
A następnie pogooglaj od kiedy robią dany aparat z danym firmwarem, to uwiarygodnisz wersję reset na 2007-01-01 ;)
(...)

i już mamy forum fotograficzne;)
Nubira wiecznie żywa
Dekarz herbu Łasica

ODPOWIEDZ

Wróć do „Land Rover, Range Rover”