Przewlekłe oczekiwanie na odpalenie
Moderator: Jerry
- Ryszard Giedrojć
-
Przewlekłe oczekiwanie na odpalenie
Sympatyczny Włoch specjalnie dla mnie zrobił fotki dyskoteki, którą jest gotów dla mnie sprowadzić do Polski, bo taki u nas proceder uprawia.
Dyskoteka, jak to na fotce, wygląda zdrowo, ale przy okazji wgrywania zdjęć z emaila na mój komp. wyswietliła mi sie fajna informacja. On te fotki specjalnie dla mnie zrobił już w styczniu 2007r. Nawet wiem jakim aparatem sie posługiwał. Poczułem się miło, że chłop już dawno przewidział moje potrzeby i, że ta fura tak długo na mnie wiernie czeka. Obawiam się tylko, czy jak tak długo stała na placu i nie była odpalana, to czy się jej nie rzuciło na zdrowie. Jak to jest z długą bezczynnością LR, czy nie zacznie cieknąć na potęgę, bo "normalnej skłonności" do cieknięcia nie biorę pod uwagę.
Mój sasiad przed laty prowadził wyniszcającą walkę o podział majątku, w ramach rozwodu. Po czterech latach odbił swojego ukochanego Trabanta, który wrastał w glebę na naszym podwórku. Po wstawieniu aku trampek odpalił kopcąc jak parowóz. Po kilku minutach drgawek obroty sie ustabilizowały i dumny sąsiad zaczął pompować koła. Jeździł nim bezawaryjnie jeszcze kilka lat. Zawsze miałem go na oku, bo serwisował go pod moim oknem. Wiem, że LR to nie trampek, ale ...
Dyskoteka, jak to na fotce, wygląda zdrowo, ale przy okazji wgrywania zdjęć z emaila na mój komp. wyswietliła mi sie fajna informacja. On te fotki specjalnie dla mnie zrobił już w styczniu 2007r. Nawet wiem jakim aparatem sie posługiwał. Poczułem się miło, że chłop już dawno przewidział moje potrzeby i, że ta fura tak długo na mnie wiernie czeka. Obawiam się tylko, czy jak tak długo stała na placu i nie była odpalana, to czy się jej nie rzuciło na zdrowie. Jak to jest z długą bezczynnością LR, czy nie zacznie cieknąć na potęgę, bo "normalnej skłonności" do cieknięcia nie biorę pod uwagę.
Mój sasiad przed laty prowadził wyniszcającą walkę o podział majątku, w ramach rozwodu. Po czterech latach odbił swojego ukochanego Trabanta, który wrastał w glebę na naszym podwórku. Po wstawieniu aku trampek odpalił kopcąc jak parowóz. Po kilku minutach drgawek obroty sie ustabilizowały i dumny sąsiad zaczął pompować koła. Jeździł nim bezawaryjnie jeszcze kilka lat. Zawsze miałem go na oku, bo serwisował go pod moim oknem. Wiem, że LR to nie trampek, ale ...
Jeep Grand 2,7 CRD , Toyota LC RJ 70
Re: Przewlekłe oczekiwanie na odpalenie
Data w EXIFie zależy od ustawienia w aparacie. I można go też edytować oczywiście.Ryszard Giedrojć pisze:Sympatyczny Włoch specjalnie dla mnie zrobił fotki dyskoteki, którą jest gotów dla mnie sprowadzić do Polski, bo taki u nas proceder uprawia.
Dyskoteka, jak to na fotce, wygląda zdrowo, ale przy okazji wgrywania zdjęć z emaila na mój komp. wyswietliła mi sie fajna informacja. On te fotki specjalnie dla mnie zrobił już w styczniu 2007r. Nawet wiem jakim aparatem sie posługiwał.
Tą informację bym traktował jako hint, a nie pewnik.
- Ryszard Giedrojć
-
-
-
To jak już chcesz iść po bandzie, to sprawdź takie pola z EXIFa:Ryszard Giedrojć pisze:Przywracacie mi wiarę w człowieka, ale tak na wszelki wypadek, to co z tak długim staniem ?
Make
Model
Firmware Version
A następnie pogooglaj od kiedy robią dany aparat z danym firmwarem, to uwiarygodnisz wersję reset na 2007-01-01 ;)
Co do stania, to zdaje się należy się spodziewać zwiększonej korozji. No i jeśli auto nie jest używane, to gdzieś na forum była instrukcja, jak takie nieużywane auto odpalać.
- bacajr
-
- Kontaktowanie:
grzegorzh pisze:To jak już chcesz iść po bandzie, to sprawdź takie pola z EXIFa:Ryszard Giedrojć pisze:Przywracacie mi wiarę w człowieka, ale tak na wszelki wypadek, to co z tak długim staniem ?
Make
Model
Firmware Version
A następnie pogooglaj od kiedy robią dany aparat z danym firmwarem, to uwiarygodnisz wersję reset na 2007-01-01
(...)
i już mamy forum fotograficzne;)
Nubira wiecznie żywa
Dekarz herbu Łasica
Dekarz herbu Łasica