Dostęp do rozrusznika 200tdi defender
Moderator: Jerry
Dostęp do rozrusznika 200tdi defender
Musze wyjąć rozrusznik(defender 200tdi) wygląda to gorzej niż źle, trzeba odkręcić dolot do turbiny albo kolektor.Były nawet próby popuszczania poduszek na silniku ale nic to nie dało. Nie macie jakiegoś patentu na łatwiejszy demontarz? Przecież to powinno być możliwe nawet w warunkach polowych bez większego problemu a wychodzi na to że bez kanału, sprecjalistycznych narzędzi i części zapasowych ani rusz...
...
nie wiem jak szczegolowo to wyglada w defie, ale w disco 200 tez nie bylo latwo. wygladalo ze sie nie da, ale juz po odkreceniu odpowiednimi kluczami, manewrujac po brytyjsku, udalo sie to wyciagnac. mysle, ze jest tak jak piszesz - producent musial przewidziec wymiane nawet w warunkach polowych. trzeba probowac, sprawdzic w manualu....
Mistrzow uprasza sie o spokoj
Skoro twierdzicie że da się łatwiej to poprosze o manuala.Flor pisze:mogę ci kawałek manuala podrzucić
Z góry dzięki

dead-hipi@wp.pl
...
Oj, mój bendiks coś zaczyna świrować.
W manualu piszą (do 300), że trza odkręcić śrubki i "wymanewrować".
No i doczytałem się też, że często przyczyną tego świrowania jest zwyczajny syf - rdza, błoto, woda, smar - taka soczysta mieszanka, po której usunięciu, powinien działac dalej.
W manualu piszą (do 300), że trza odkręcić śrubki i "wymanewrować".
No i doczytałem się też, że często przyczyną tego świrowania jest zwyczajny syf - rdza, błoto, woda, smar - taka soczysta mieszanka, po której usunięciu, powinien działac dalej.
Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...