przeróbka przodu z 200 na 300
Moderator: Jerry
przeróbka przodu z 200 na 300
Jak w temacie....
Z racji poobijania troche i tak marnych lamp przednich w disko 200 zastanawiam sie czy nie warto od razu dac wiekszych lamp od 300. Stare kierunki tez pewnie nie bedą pasować no i te kawałki blachy pod nimi co w 300 występują a w 200 nie... Atrapa pewnie też ale tą można jakoś pewnie porzeźbić.
Czy róznica w jakości światła pomiędzy 200 a 300 jest oszałamiająca ? Czy ktos to przerabiał wczesniej i czy wogóle warto tym tematem głowę sobie psować ?
Z racji poobijania troche i tak marnych lamp przednich w disko 200 zastanawiam sie czy nie warto od razu dac wiekszych lamp od 300. Stare kierunki tez pewnie nie bedą pasować no i te kawałki blachy pod nimi co w 300 występują a w 200 nie... Atrapa pewnie też ale tą można jakoś pewnie porzeźbić.
Czy róznica w jakości światła pomiędzy 200 a 300 jest oszałamiająca ? Czy ktos to przerabiał wczesniej i czy wogóle warto tym tematem głowę sobie psować ?
"brazylijski serial już nie cieszy jak kiedyś...."
W tą nutę też fajnie uderzał
...
Trzeba wapnem skropić wagony!
Wapnem - czy ludzką krwią?!
Parowozów dech przyspieszony,
z remiz tabunem rwą.
Zagłębie goni za zyskiem,
Zagłębie goni za chlebem,
smugi czerwonych iskier
wieją pod czarnym niebem.
Zagłębie dobywa węgiel,
śle go na zachód i wschód
i zamienia czarną potęgę
na mór, na nędzę, na głód.
...
...
Trzeba wapnem skropić wagony!
Wapnem - czy ludzką krwią?!
Parowozów dech przyspieszony,
z remiz tabunem rwą.
Zagłębie goni za zyskiem,
Zagłębie goni za chlebem,
smugi czerwonych iskier
wieją pod czarnym niebem.
Zagłębie dobywa węgiel,
śle go na zachód i wschód
i zamienia czarną potęgę
na mór, na nędzę, na głód.
...
Nasz kolega w śp. Jeepie miał od malucha.. i jeśli sam ten fakt nie dyskwalifikuje tego rozwiązania to dodam, że choojowo świeciły.bredfan pisze:i nawet nieźle swiecą !TRAWOLT pisze:maluch ma prostokątne lampy i tanie są![]()
widzisz...burza mózgów na coś się zdała DZIĘĘĘĘKI za radę !

'częściej patrzę się na wschód, chyba tam patrzę od zawsze...'
o foook, faktycznie rage z wodoglowiem!bredfan pisze:ps dodam jeszcze fotke ciekawą na potwierdzenie słów wcześniejszych
a 2sete z przodem od trzysta widzialem i mysle, ze byla zrobiona tylko z braku pomyslu "co by tu jeszcze pomajdrowac?...", bo juz reszte miala.
o tutaj masz - nic nie widac, ale co z tego? ;]

moze troche lepiej swiecą?
mysle, ze taniej bedzie wyczyscic stare odblysniki i poszukac prądu, co to do reflektorow nie dociera (dogorywajaca wajcha/przekaznik/fussible link/kostaka zarowki)
Landrąver Discovęry 200tdi
poczytałem troche i ponoc to żaden problem mozna też od DII wsadzić lampki bo są z trzysetkowymi takie same od tyłu, znalazłem nawet zdjęcia hard core - 200 z lampami od DII po lifcie - te to dopiero muszą ładnie świecić a i nawet niedrogie są więc kto wie...
moze i to dobry pomysł kupic 300 ale przekładac wszystko to juz nie miałbym zdrowia (zderzaki osłony polibusze zabudowa uje muje pierdół inncyh milion) a dobre swiatła to podstawa tymczasem swiatła 200 jakie są kazdy wie a moje jeszcze na dodatek speszjal edyszyn srebrzanka jadno a drugie myłem śniegiem i pankło (o ja niemądry..) obczajam temat lamp DII po lifcie
jutro sobie je pooglądam dokładnie