range rover 2,5 1999 potrzebuje porady
Moderator: Jerry
- El Modzello
range rover 2,5 1999 potrzebuje porady
chciałem dołaczyć do grona posiadaczy RR i mam jednego na oku.
po wstępnych oględzinach jedyne co się w oczy rzuca to wyciek oleju spod korka wlewu oleju.
wlasciciel twierdzi ze to normalny objaw w tym aucie.. ja sie nie znam az tak by takie teorie wyglaaszac ale moze ktos z szanownych kolegow...
na co jeszcze w tym aucie zwrocic uwage?
a moze ktos z forum mieszka gdzies w okolicach warszawy badz radomia i moglby ze mna pojechac dokonac jakiejs bardziej fachowej porady czy warto kupic to autko?
facet chce 29000 zł przebieg 189000 km stan zewnetrzny bardzo dobry , jezdzi tez ok , ale moze sa wazniejsze rzeczy ... nie chcialbym znienawidzic tej marki po pierwszym kontakcie, bo jak na razie bardzo mi sie podoba i tak bym chcial by zostalo..
pozdrawiam
po wstępnych oględzinach jedyne co się w oczy rzuca to wyciek oleju spod korka wlewu oleju.
wlasciciel twierdzi ze to normalny objaw w tym aucie.. ja sie nie znam az tak by takie teorie wyglaaszac ale moze ktos z szanownych kolegow...
na co jeszcze w tym aucie zwrocic uwage?
a moze ktos z forum mieszka gdzies w okolicach warszawy badz radomia i moglby ze mna pojechac dokonac jakiejs bardziej fachowej porady czy warto kupic to autko?
facet chce 29000 zł przebieg 189000 km stan zewnetrzny bardzo dobry , jezdzi tez ok , ale moze sa wazniejsze rzeczy ... nie chcialbym znienawidzic tej marki po pierwszym kontakcie, bo jak na razie bardzo mi sie podoba i tak bym chcial by zostalo..
pozdrawiam
- nowicjusz127
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
modzełe...
szczerze?
zapomnij że p38 istnieje, a nawet że kiedykolwiek powstało. znaczy w sensie powstało...wyłącznie w celu dowiedzenia wszystkich praw merfiego i zobrazowania najczarniejszych kalumni rzucanych na markę lr przez sfrustrowanych posiadaczy partoli czekających na odbiór głowicy z planowania i suzukowców z napierdalającymi od super zawieszenia super plecami...
przygoda z alfą romeo to przy hasioku przedszkolne igraszki podczas leżakowania poobiedniego.
jest gorszy od najplugawszej portowej bladzi bo pierwsze wrażenie z jazdy i zajebiaszczy dizajn są odwrotnie proporcjonalne do tego co nastąpi potem...
spełnisz swoje najczarniejsze motoryzacyjne koszmary i sprawisz zawistnym sąsiadom wiele radości swoim upadkiem.
aczkolwiek...
w twoim przypadku mógłby wystąpić jeden minus dodatni...już nigdy...nigdy...nie zabiorą ci prawa jazdy-nie będą mieli okazji spotkać cię na drodze...
no.

chcesz auto to kup se disco II albo jakiegoś schludnego defektera.
aczklowiek...posiadacze dwójek niech się nie cieszą...
właśnie rozpoczeła się fala wybuchów BCeM'ów które jak nakazuje dobra, brytyjska tradycja zostały wycofane z produkcji zaledwie po czterech latach od wygaśnięcia modelu.
"...będzie lament i łamanie rąk..."
szczerze?
zapomnij że p38 istnieje, a nawet że kiedykolwiek powstało. znaczy w sensie powstało...wyłącznie w celu dowiedzenia wszystkich praw merfiego i zobrazowania najczarniejszych kalumni rzucanych na markę lr przez sfrustrowanych posiadaczy partoli czekających na odbiór głowicy z planowania i suzukowców z napierdalającymi od super zawieszenia super plecami...
przygoda z alfą romeo to przy hasioku przedszkolne igraszki podczas leżakowania poobiedniego.
jest gorszy od najplugawszej portowej bladzi bo pierwsze wrażenie z jazdy i zajebiaszczy dizajn są odwrotnie proporcjonalne do tego co nastąpi potem...
spełnisz swoje najczarniejsze motoryzacyjne koszmary i sprawisz zawistnym sąsiadom wiele radości swoim upadkiem.
aczkolwiek...
w twoim przypadku mógłby wystąpić jeden minus dodatni...już nigdy...nigdy...nie zabiorą ci prawa jazdy-nie będą mieli okazji spotkać cię na drodze...
no.

chcesz auto to kup se disco II albo jakiegoś schludnego defektera.
aczklowiek...posiadacze dwójek niech się nie cieszą...
właśnie rozpoczeła się fala wybuchów BCeM'ów które jak nakazuje dobra, brytyjska tradycja zostały wycofane z produkcji zaledwie po czterech latach od wygaśnięcia modelu.

#noichuj
- nowicjusz127
- El Modzello
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
akurat BCeM w hasioku jest prosty i powolny jak pralka automatyczna z epoki gierka i wszystkie istotne funkcje da się wysterować omijając to badziewienowicjusz127 pisze:wiedzialem ze Czeslaw wyrzucajac te tony jadu ma konkretny powod i daje upust emocjom
trochę trwa, ale jest możliwe...
a w dwójce sam wiesz jak jest...valeo-sraleo
#noichuj
- hpx4000
-
- Kontaktowanie:
Cena bardzo wysoka a przebieg realny… wyciek w takim miejscu jest dość dziwny, mocne przedmuchy. Powinien walić odmą…. To co napisał Czesław oczywiście można wstawić między bajki, bo to piękny i wdzięczny samochód.
Range Rover V8 Outsourcing IT
- Damian
-
- Kontaktowanie:
BCM to jednostka sterująca tymi wszystkimi systemami?czesław&jarząbek pisze: właśnie rozpoczeła się fala wybuchów BCeM'ów które jak nakazuje dobra, brytyjska tradycja zostały wycofane z produkcji zaledwie po czterech latach od wygaśnięcia modelu.
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
- El Modzello
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- hpx4000
-
- Kontaktowanie:
BCM ma wiele zalet, można odłączyć kabelki na odpowiednich pinach i okazuje się że niema żadnych komunikatów o usterkach
jedyną jego wadą jest to że jest zamontowany przy podłodze. Nie jest hermetycznie zamknięty oraz przekaźniki które są w nim, są wlutowane.

Range Rover V8 Outsourcing IT
czesław&jarząbek pisze:...........
zapomnij że p38 istnieje.....
eeeee a mnie zawsze dowiózł do domu, no na 2 dzień potrzebny był zestaw reanimujący, ale narzekać nie można. Kiedyś w czasie jazdy straciłem jedną końcówkę wału napędowego tyłu ( takie okrągłe co się kręci pod samochodem) musiałem przydrożnemu chłopu zwędzić sztachety drewniane z płotu, wsparłem je o rame, podparłem ten "wał" i na samym przodzie dowlokłem się do celu. Innym razem podczas ostrego wyprzedzania coś wieszało się w skrzyni ( być może gdzie indziej ) i RR tracił parę, ale takie rozrywki dodawały mu uroku, a i za sportami extremalnymi nie tęskniłem, fajny był
LR 90 MY'07
widzę Damian, że odrabiasz pracę domową jeszcze przed jej zadaniem... cóż, tak trzymaćDamian pisze:dzięki, po wyguglowaniu powyższego rozjaśniło mi siędarkman pisze:Body Control Module.
upierdliwe bydlęcie jak widzę, to BECM

Land Rover made by craftsmen-driven by psychos 
always look on the bright side of life

always look on the bright side of life

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie: