LR_Olek pisze:rorvik pisze:Witam,
Jaku już kiedyś nadmieniałem mój rrc zamienił się swego czasu w gwizdek z powodu pęknięcia gumy łączącej intercooler z turbiną. Zakupiłem byłem odpowiedni według serwisówki i microcata przewód i po tym jak dzisiaj ochoczo wziąłem się za wymianę moim zdziwionym oczom ukazał się taki widok:

Po lewej pęknięta po prawej oryginalna część z wiodącego sklepu z częściami do LR z wawy;)
Numer katalogowy gumy: ESR2913
Dodam że żaden przewód w samochodzie nie wygląda na cięty.
Chodzi o RRC '94 300 tdi z EAS
Jakieś pomysły?
r
pomysl taki,ze jak sie kupuje cos w sklepie z czesciami,to sie nie rznie eksperta i nie sypie numerami czesci, tylko sie mowi co sie chce.... np "chce kupic rułe do rendza do interkuleła z 300tdi" i mamy to gdzies, a jak sprzedawca da co innego to mamy podstawe aby go opr,a teraz nie mozesz tego uczynic bo on ci sprzedal co chciales.
Oleczku kochany, eksperta nie rżnąłem, powiedziałem grzecznie poproszę gumę łączącą intercooler z turbiną, dolną, przy samym intercoolerze do rrc z 300 tdi, pan powiedział w takim razie - ESR2913.
Dziękuję, do widzenia.
Jakbyś przejrzał link podany przez @Goscia to byś wiedział że kluczem do zrozumienia problemu jest EAS.
A sprzedawca zaraz się dowie że to nie to i będziemy kombinować.
r
PS Jako ciekawostkę dodam, że żaden sklep na wyspach który zwiedziłem nie ma w ofercie ESR2457.
Nic to w razie czego tragedii nie ma.