Ponieważ nie może być tak że wszystko działa to dzisiaj postanowić zastrajkować szyberdach. W czasie jazdy chciałem go zamknąć (był podniesiony), on się zamkną, wyświetlił komunikat że jest zablokowany i się ponownie otworzył ale jeszcze przez 30s było słychać hałas jakby przeskakującej zębatki. Ot tego momentu nie chce się zamknąć. To znaczy, jak z pozycji podniesionego przytrzymamy przycisk aby go zamknąć to zamyka i od razy zaczyna otwierać (po prostu jedzie dalej, do tyłu) Z pozycji otwartego przechodzi od razu na pozycję podniesionego do góry.
Co mogło się stać, że przestał zatrzymywać się w pozycji zamkniętej?
szyberdach w P38
Moderator: Jerry
- hpx4000
-
- Kontaktowanie:
szyberdach w P38
Range Rover V8 Outsourcing IT
nie wiem jak to jest w RR ale z doświadczania wiem że to powinien być czujnik
powinny być 3 czujniki 2 krańcowe i 1 środkowy (w pozycji zamknięty)
w ekstremalnych przypadkach można to samo zrealizować na 1 czujniku (jak producent oszczędza)
w tym przypadku jest uszkodzony środkowy i automatyka nie wie ze już jest zamknięte więc jedzie dalej
powinny być 3 czujniki 2 krańcowe i 1 środkowy (w pozycji zamknięty)
w ekstremalnych przypadkach można to samo zrealizować na 1 czujniku (jak producent oszczędza)
w tym przypadku jest uszkodzony środkowy i automatyka nie wie ze już jest zamknięte więc jedzie dalej
Ignorancji, nieróbstwu i niechlujstwu stanowcze nie KARWA nie
-
-
- nowicjusz127
- hpx4000
-
- Kontaktowanie:
Do końca nie powiedział… stanęło na tym że zamyka się poprawnie ale nie działa jakiś „ogranicznik” przy podnoszeniu do góry. Jak się przycisku nie odpuści to mechanizm cały czas pracuje i coś przeskakuje.
Range Rover V8 Outsourcing IT