Zdejmowanie tapicerki drzwi Disco I 200 tdi

wszystkie serie i modele...

Moderator: Jerry

Awatar użytkownika
jegerborne
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Zdejmowanie tapicerki drzwi Disco I 200 tdi

Post autor: jegerborne » śr gru 24, 2008 12:42 pm

Koledzy spadła mi szyba z prowadnicy albo coś takiego leży na dole drzwi czy ktoś może poradzić jak najszybciej zdjąc tapicerkę w drzwiach landka....
Landek to najlepszy kumpel myśliwego...

Awatar użytkownika
jpi

Kontaktowanie:

Re: Zdejmowanie tapicerki drzwi Disco I 200 tdi

Post autor: jpi » śr gru 24, 2008 12:48 pm

jegerborne pisze:Koledzy spadła mi szyba z prowadnicy albo coś takiego leży na dole drzwi czy ktoś może poradzić jak najszybciej zdjąc tapicerkę w drzwiach landka....
odkręcasz dwa wkręty trzymające rączkę plus w klamce i delikatnie odchylasz co by z dynksów wylazło i zrobione
jak ktoś ma pecha to i w dupie palec złamie
LR disco 200
5 o'clock offroad team

Awatar użytkownika
bredfan

Re: Zdejmowanie tapicerki drzwi Disco I 200 tdi

Post autor: bredfan » śr gru 24, 2008 1:02 pm

jegerborne pisze:Koledzy spadła mi szyba z prowadnicy albo coś takiego leży na dole drzwi czy ktoś może poradzić jak najszybciej zdjąc tapicerkę w drzwiach landka....

generalnie zajmuje to mniej czasu niż napisanie posta na forum (o oczekiwaniu na odpowiedź nie wspominając....)
ino trza chcieć
"brazylijski serial już nie cieszy jak kiedyś...."

Awatar użytkownika
jegerborne
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: jegerborne » śr gru 24, 2008 1:28 pm

Ok zajmę sie tym w sobotę powaliło mi to troche plany i humor bo Landek do lasu potrzebny jest....

Awatar użytkownika
Dżek

Post autor: Dżek » śr gru 24, 2008 1:43 pm

A gdybyś miał jeszcze jakieś wątpliwości, to poczatek tego foto-posta:
http://www.discoweb.org/doorhandle.htm
Faceci dojrzewają do 3 roku życia, a później już tylko drożeją zabawki... Disco 300 Tdi

Awatar użytkownika
Gerard

Post autor: Gerard » śr gru 24, 2008 2:11 pm

tu tez moze cos znajdziesz do pomocy.

http://landklinika.pl/index.php?option= ... &Itemid=41
Disco 200tdi->Sunseeker->gdyby nie '93 w dowodzie byłby rocznik bieżący

Awatar użytkownika
jegerborne
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: jegerborne » śr gru 24, 2008 3:56 pm

Dzięki za podpowiedzi koledzy dam znać po zabiegu....

Awatar użytkownika
Dżek

Post autor: Dżek » śr gru 24, 2008 11:24 pm

jegerborne pisze:Dzięki za podpowiedzi koledzy dam znać po zabiegu....
Tylko napisz o prowadnicy, a nie zdejmowaniu tapicerki, bo to nikogo nie interesuje :)21 A tak na poważnie. Lepiej to robić, kiedy auto nie stało dłuższy czas na mrozie, bo wtedy wszystkie plastiki twardnieją. Te dynksy, czyli ogólnie mówiąc spinki w postaci "gwintowanych" grzybków powinny wychodzić razem z tapicerką. Zawsze jakieś zostają w drzwiach, ale jak jest w miarę ciepło to po prostu wysuwają się - wystarczy je później wyciągnąć i nasunąć ponownie na tapicerkę. W przypadku "zmrożonego" plastiku łebki tych grzybków mogą popękać, a ich zakup nie wszędzie jest taki prosty :)3 Powodzenia
Faceci dojrzewają do 3 roku życia, a później już tylko drożeją zabawki... Disco 300 Tdi

Awatar użytkownika
tybero

Post autor: tybero » śr gru 24, 2008 11:30 pm

te one grzybki pasuja z jakiegos innego auta, dosc powszechnego, ale za cholere nie moge sobie przypomniec ktorego.... w kazym razie w dobrym sklepie moto to kupilem.
Mistrzow uprasza sie o spokoj

Awatar użytkownika
Dżek

Post autor: Dżek » czw gru 25, 2008 12:15 am

Jakby Ci się przypomniało, to koniecznie zapodaj info. Ja kiedyś poszedłem z 2 czy 3 różnymi spinkami tapicerskimi do sklepu specjalizującego się w tym szajsie ( http://www.romix.pl ) i pan bezradnie rozłożył ręce. Stwierdził, że Rover jest niewymiarowy, uniwersalne nie pasują, a poza tym to zapotrzebowanie niszowe i jemu się po prostu nie opłaca. Co innego, gdybym potrzebował np. do Opla. :)3 I stąd to stwierdzenie, że zakup nie wszędzie jest taki prosty.

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » czw gru 25, 2008 12:24 am

Wszyscy jacyś tacy uczynni czyżby forum LR-a przemówiło ludzkim głosem :o
:)21
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

Awatar użytkownika
Dżek

Post autor: Dżek » czw gru 25, 2008 12:36 am

Chyba taki czas, faktycznie. Pewnie wczoraj (już przedwczoraj nawet) albo za 2-3 dni odpowiedzią byłby zieeeeew albo zjebka - kolega wstrzelił się w dobry moment ze swoim problemem :)21 A może tyle w ostatnich dniach kwasów (od RFC, biesowiska, maramureszu, Albanii przez prywatne pomyje po zderzaki AFN), że taki wątek to istny oddech?

Awatar użytkownika
jegerborne
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: jegerborne » czw gru 25, 2008 7:15 pm

W sobotę się odezwę jest u mnie zimno ale postaram sie naprawić te drzwi, bo jechać bez szyby nie da rady na klipsy będę uważał napalę w "kozie" co by garaż był ciepły martwi mnie tylko dlaczego ta szyba spadła....może to tylko drobiazg...pozdrawiam

TadeuszK

Post autor: TadeuszK » czw gru 25, 2008 7:25 pm

jegerborne pisze:W sobotę się odezwę jest u mnie zimno ale postaram sie naprawić te drzwi, bo jechać bez szyby nie da rady na klipsy będę uważał napalę w "kozie" co by garaż był ciepły martwi mnie tylko dlaczego ta szyba spadła....może to tylko drobiazg...pozdrawiam
tak! to na pewno drobiazg :)21 obstawiam zejście takich śmisznych plastisiowych rolek w mechanizmie podnoszenia/opuszczania szyby(jak popękają wypadają z szyn i szyba spada w ...)
.... nie są one częściami zamiennymi niestety. występują razem z całym mechanizmem, ale swego czasu ktoś je dorabiał i sprzedawał na alledrogo. ja dotoczyłem sobie takie i zanitowałem jak w oryginale.
Ostatnio zmieniony czw gru 25, 2008 8:03 pm przez TadeuszK, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
pezet

Post autor: pezet » czw gru 25, 2008 7:37 pm

jegerborne pisze:W sobotę się odezwę jest u mnie zimno ale postaram sie naprawić te drzwi, bo jechać bez szyby nie da rady na klipsy będę uważał napalę w "kozie" co by garaż był ciepły martwi mnie tylko dlaczego ta szyba spadła....może to tylko drobiazg...pozdrawiam
Jak masz gdzie podłączyć, to może rozgrzej krawedz panela drzwiowego jakąś suszarką do włosów (z blachą włącznie). Te zapinki są bardzo łąmliwe, a jak zimne, to mała szansa że nie połamiesz
Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...

Awatar użytkownika
N2O

Post autor: N2O » czw gru 25, 2008 7:42 pm

Jeśli zapinki to takie stopniowane gwoździe jak W P38 to i tak są właściwiejednorazowe, można je kupić za grosze w sklepie z częściami do LR. :)21
RR 2.5 DSE, Nissan Patrol 160 SD33T, Suzi LJ80
GG: 3215824
http://picasaweb.google.com/paweldabster

Awatar użytkownika
gri74

Post autor: gri74 » czw gru 25, 2008 8:53 pm

2,5 zyla sztuka w wiadomym sklepie na wiadomej ulicy
Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl

i wiele innych )

piotr borowiec

Post autor: piotr borowiec » czw gru 25, 2008 9:14 pm

pitolone rolki :evil: teraz jakiś sezon u mnie padaka u pasendżera ale na szczęście szyba została w miejscu jest tylo 2mm szparka. Jak będziesz wymontowywał to musisz odkręcić razen z całym pantografem. Niektórzy koledzy podorabiali z teflonu. Gdybyś dorabiał to ja chętnie się zapisze na 4 sztuki.
Chamstwo należy zwalczać napalmem
http://www.free-clinic.org/

Awatar użytkownika
jegerborne
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: jegerborne » pt gru 26, 2008 11:44 am

narazie mogę powiedzieć, że szyba leży na dole drzwi, a rolki są całe i sterczą na górze widze to przez szparę z góry drzwi mam pytanie co do sklepu gdzie mogę kupić klipsy do tapicerki czy ktoś z kolegów może podać namiary ????

Awatar użytkownika
Dżek

Post autor: Dżek » pt gru 26, 2008 11:26 pm

jegerborne pisze:narazie mogę powiedzieć, że szyba leży na dole drzwi, a rolki są całe i sterczą na górze widze to przez szparę z góry drzwi mam pytanie co do sklepu gdzie mogę kupić klipsy do tapicerki czy ktoś z kolegów może podać namiary ????
A jednak połamałeś? :)21 A pisałem i pezet też - rób na ciepło. No i spinka Cię pokonała.
gri74 Ci odpowiedział, tylko przyznaję się bez bicia - nie wiem czy myślał o sklepiku zakładowym (czyli http://www.sklep4x4.pl/sklep/ ) czy o innym. W tym drugim przypadku otwartym tekstem pisać nie wypada :wink:

Awatar użytkownika
gri74

Post autor: gri74 » sob gru 27, 2008 1:42 am

co nie wypada - :lol:
Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl

i wiele innych )

Awatar użytkownika
Dżek

Post autor: Dżek » sob gru 27, 2008 1:49 am

gri74 pisze:co nie wypada - :lol:
Wiesz, ja nowy jestem (w sensie jak się czuję, a nie gwiazdek), więc taki grzeczny, ułożony, ostrożny... :)21

Awatar użytkownika
ignat36
Kontaktowanie:

Post autor: ignat36 » sob gru 27, 2008 2:57 pm

dziwne, jeszcze nigdy tego nie połamałem

ale robiłem to powoli, problem jest tylko potem jak to docisnac zeby ładnie siedziało

ale faktycznie jest duzy problem z dostaniem pewnych drobnych plastikowych elementow, bedacych na wyposazeniu tylko lr
Range Rover Classic 91' 3,9l
+2"Scorpion Racing, 235/85/R16 BFG AT

bratek

Post autor: bratek » sob gru 27, 2008 3:37 pm

wpadnij na pokaz
3 zrzuty drzwi kierowcy i po złożeniu prawie bez śladu grzebania...
szyba znikająca w odchłani drzwi to bardzo popularne zjawisko
podobnie jak owe ebane rolki
Disco 3.9 LPG

Awatar użytkownika
ignat36
Kontaktowanie:

Post autor: ignat36 » sob gru 27, 2008 7:31 pm

tylko nie mów ze już to przerabiałeś :)21
Range Rover Classic 91' 3,9l
+2"Scorpion Racing, 235/85/R16 BFG AT

ODPOWIEDZ

Wróć do „Land Rover, Range Rover”