Zdejmowanie tapicerki drzwi Disco I 200 tdi
Moderator: Jerry
- jegerborne
- jestem tu nowy...
Zdejmowanie tapicerki drzwi Disco I 200 tdi
Koledzy spadła mi szyba z prowadnicy albo coś takiego leży na dole drzwi czy ktoś może poradzić jak najszybciej zdjąc tapicerkę w drzwiach landka....
Landek to najlepszy kumpel myśliwego...
Re: Zdejmowanie tapicerki drzwi Disco I 200 tdi
odkręcasz dwa wkręty trzymające rączkę plus w klamce i delikatnie odchylasz co by z dynksów wylazło i zrobionejegerborne pisze:Koledzy spadła mi szyba z prowadnicy albo coś takiego leży na dole drzwi czy ktoś może poradzić jak najszybciej zdjąc tapicerkę w drzwiach landka....
jak ktoś ma pecha to i w dupie palec złamie
LR disco 200
5 o'clock offroad team
LR disco 200
5 o'clock offroad team
Re: Zdejmowanie tapicerki drzwi Disco I 200 tdi
jegerborne pisze:Koledzy spadła mi szyba z prowadnicy albo coś takiego leży na dole drzwi czy ktoś może poradzić jak najszybciej zdjąc tapicerkę w drzwiach landka....
generalnie zajmuje to mniej czasu niż napisanie posta na forum (o oczekiwaniu na odpowiedź nie wspominając....)
ino trza chcieć
"brazylijski serial już nie cieszy jak kiedyś...."
- jegerborne
- jestem tu nowy...
A gdybyś miał jeszcze jakieś wątpliwości, to poczatek tego foto-posta:
http://www.discoweb.org/doorhandle.htm
http://www.discoweb.org/doorhandle.htm
Faceci dojrzewają do 3 roku życia, a później już tylko drożeją zabawki... Disco 300 Tdi
- jegerborne
- jestem tu nowy...
Tylko napisz o prowadnicy, a nie zdejmowaniu tapicerki, bo to nikogo nie interesujejegerborne pisze:Dzięki za podpowiedzi koledzy dam znać po zabiegu....

Faceci dojrzewają do 3 roku życia, a później już tylko drożeją zabawki... Disco 300 Tdi
Jakby Ci się przypomniało, to koniecznie zapodaj info. Ja kiedyś poszedłem z 2 czy 3 różnymi spinkami tapicerskimi do sklepu specjalizującego się w tym szajsie ( http://www.romix.pl ) i pan bezradnie rozłożył ręce. Stwierdził, że Rover jest niewymiarowy, uniwersalne nie pasują, a poza tym to zapotrzebowanie niszowe i jemu się po prostu nie opłaca. Co innego, gdybym potrzebował np. do Opla.
I stąd to stwierdzenie, że zakup nie wszędzie jest taki prosty.

Chyba taki czas, faktycznie. Pewnie wczoraj (już przedwczoraj nawet) albo za 2-3 dni odpowiedzią byłby zieeeeew albo zjebka - kolega wstrzelił się w dobry moment ze swoim problemem
A może tyle w ostatnich dniach kwasów (od RFC, biesowiska, maramureszu, Albanii przez prywatne pomyje po zderzaki AFN), że taki wątek to istny oddech?

- jegerborne
- jestem tu nowy...
tak! to na pewno drobiazgjegerborne pisze:W sobotę się odezwę jest u mnie zimno ale postaram sie naprawić te drzwi, bo jechać bez szyby nie da rady na klipsy będę uważał napalę w "kozie" co by garaż był ciepły martwi mnie tylko dlaczego ta szyba spadła....może to tylko drobiazg...pozdrawiam

.... nie są one częściami zamiennymi niestety. występują razem z całym mechanizmem, ale swego czasu ktoś je dorabiał i sprzedawał na alledrogo. ja dotoczyłem sobie takie i zanitowałem jak w oryginale.
Ostatnio zmieniony czw gru 25, 2008 8:03 pm przez TadeuszK, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak masz gdzie podłączyć, to może rozgrzej krawedz panela drzwiowego jakąś suszarką do włosów (z blachą włącznie). Te zapinki są bardzo łąmliwe, a jak zimne, to mała szansa że nie połamieszjegerborne pisze:W sobotę się odezwę jest u mnie zimno ale postaram sie naprawić te drzwi, bo jechać bez szyby nie da rady na klipsy będę uważał napalę w "kozie" co by garaż był ciepły martwi mnie tylko dlaczego ta szyba spadła....może to tylko drobiazg...pozdrawiam
Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...
-
-
pitolone rolki
teraz jakiś sezon u mnie padaka u pasendżera ale na szczęście szyba została w miejscu jest tylo 2mm szparka. Jak będziesz wymontowywał to musisz odkręcić razen z całym pantografem. Niektórzy koledzy podorabiali z teflonu. Gdybyś dorabiał to ja chętnie się zapisze na 4 sztuki.

Chamstwo należy zwalczać napalmem
http://www.free-clinic.org/
http://www.free-clinic.org/
- jegerborne
- jestem tu nowy...
A jednak połamałeś?jegerborne pisze:narazie mogę powiedzieć, że szyba leży na dole drzwi, a rolki są całe i sterczą na górze widze to przez szparę z góry drzwi mam pytanie co do sklepu gdzie mogę kupić klipsy do tapicerki czy ktoś z kolegów może podać namiary??

gri74 Ci odpowiedział, tylko przyznaję się bez bicia - nie wiem czy myślał o sklepiku zakładowym (czyli http://www.sklep4x4.pl/sklep/ ) czy o innym. W tym drugim przypadku otwartym tekstem pisać nie wypada

dziwne, jeszcze nigdy tego nie połamałem
ale robiłem to powoli, problem jest tylko potem jak to docisnac zeby ładnie siedziało
ale faktycznie jest duzy problem z dostaniem pewnych drobnych plastikowych elementow, bedacych na wyposazeniu tylko lr
ale robiłem to powoli, problem jest tylko potem jak to docisnac zeby ładnie siedziało
ale faktycznie jest duzy problem z dostaniem pewnych drobnych plastikowych elementow, bedacych na wyposazeniu tylko lr
Range Rover Classic 91' 3,9l
+2"Scorpion Racing, 235/85/R16 BFG AT
+2"Scorpion Racing, 235/85/R16 BFG AT