Czy Discovery z 2002 roku z 220 000km przebiegu to dobry...
Moderator: Jerry
-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Czy Discovery z 2002 roku z 220 000km przebiegu to dobry...
... zakup?
Witam, od kilku dni przegladam te forum. Zakup auta 4x4 zaplanowalem juz jakis czas temu, na poczatku wyborl byl pomiedzy Wranglere, Discovery, Pajero a Landcruiserem, ale w koncu padlo na Discovery. Znalazlem kilka ofert, ale najbardziej zaintersowal mnie TD5 z 2002 z 220 000km przebiegu i tu wlasnie moje pytanie.
Jak sie maja silniki TD5 do tak duzych przebiegow? Cena tego samochodu to 12 000 dolarow australijskich czyli jakies 24 000zl. Samochod wewnatrz wydaje sie zadbany, nie byl przerabiany pod offroad, jezdzi na drogowych oponach ogolnie sprawia dobre wrazenie.
Czy moze odposcic sobie ten a poszukac czegos starszego, widzialem dzis 1997 z 150 000km w podobnej cenie.
Z gory dzieki za pomoc!
Witam, od kilku dni przegladam te forum. Zakup auta 4x4 zaplanowalem juz jakis czas temu, na poczatku wyborl byl pomiedzy Wranglere, Discovery, Pajero a Landcruiserem, ale w koncu padlo na Discovery. Znalazlem kilka ofert, ale najbardziej zaintersowal mnie TD5 z 2002 z 220 000km przebiegu i tu wlasnie moje pytanie.
Jak sie maja silniki TD5 do tak duzych przebiegow? Cena tego samochodu to 12 000 dolarow australijskich czyli jakies 24 000zl. Samochod wewnatrz wydaje sie zadbany, nie byl przerabiany pod offroad, jezdzi na drogowych oponach ogolnie sprawia dobre wrazenie.
Czy moze odposcic sobie ten a poszukac czegos starszego, widzialem dzis 1997 z 150 000km w podobnej cenie.
Z gory dzieki za pomoc!
Re: Czy Discovery z 2002 roku z 220 000km przebiegu to dobry...
Nie wiem jak w Australii ale w Polsce to wszystkie mają taki przebieg.
Mój ma 140k, a ile tak naprawdę? Pewnie najmniej dodatkowe 50k. Więc udaj się z samochodem do dobrego majstra i oceńcie co jest wart.

Frontera 2,4 zagazowana, Disco II
Alfa Romeo Sprint.
Alfa Romeo Sprint.
-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
No wlasnie ze z tym majstrem to bedzie problem, bo nie znam zadnego
a do serwisu Landrovera to raczej mi sie nie spieszy (ceny ponoc maja mocno z kosmosu za przeglady itd) tak wiec chcialem zasiegnac opini na forum, powiedzmy teoretycznej
Wiem ze to dalekie od idealu ale coz, z braku laku...

jesteś optymistą. jak by ktoś miał cofać to nie sądzę żeby chciało mu się załatwiać zbijanie 50k... to nie golf ze kawałek kabelka z alledrogo i byle program i 5 minet roboty. wiec obstawiam ze albo masz orginał albo ...Piotrul pisze:Pewnie najmniej dodatkowe 50k.

i nikt mnie nie przekona ze białe jest białe a czarne jest czarne
Yanluk pisze:No wlasnie ze z tym majstrem to bedzie problem, bo nie znam zadnegoa do serwisu Landrovera to raczej mi sie nie spieszy (ceny ponoc maja mocno z kosmosu za przeglady itd) z teoretycznej
![]()
...ponoć ...
Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Coz w takim razie pewnie bedzie mi dane tam sie wybrac.gri74 pisze:Yanluk pisze:No wlasnie ze z tym majstrem to bedzie problem, bo nie znam zadnegoa do serwisu Landrovera to raczej mi sie nie spieszy (ceny ponoc maja mocno z kosmosu za przeglady itd) z teoretycznej
![]()
...ponoć ...
- Igor V8
-
LR w AustraliiYanluk pisze:Cena tego samochodu to 12 000 dolarow australijskich

To już tam u was Patroli TD42 nie ma

Idee Lenina wiecznie żywe ... komunista , chwilowo w konspiracji ... 

- kosa20
- Kontaktowanie:
Pachnie to niekręconym przebiegiem raczej, więc... pytanie o wytrzymałość silnika i przebieg jaki można na nim wykręcić.Yanluk pisze:... zakup?
Z gory dzieki za pomoc!
Ja kupiłem w lipcu 2008 disco z 2002 z przebiegiem 142 tysiące i wszystko wskazuje na to, że jest to oryginalny przebieg. Miałem o tyle fajnie, że auto sprawdzałem w warsztacie, który znał już wcześniej to autko.
Tak czy inaczej wydaje mi się, że warto spędzić trochę pieniędzy na kontrolę auta w serwisie, bo może się okazać, że zaoszczędzenie tych pieniędzy może spowodować dużo większe wydatki w najbliższej przyszłości

powodzenia
-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Oczywiscie jezdza sobie Patrole, ale ja chyba jednak zostane przy DiscoIgor909 pisze:LR w AustraliiYanluk pisze:Cena tego samochodu to 12 000 dolarow australijskich![]()
To już tam u was Patroli TD42 nie ma
Tutaj przebiegi sa chyba wieksze niz w europie, jako ze odleglosci do pokonania tez znacznie wieksze. Coz jak na razie bede szukal.kosa20 pisze: Pachnie to niekręconym przebiegiem raczej, więc... pytanie o wytrzymałość silnika i przebieg jaki można na nim wykręcić.
Ja kupiłem w lipcu 2008 disco z 2002 z przebiegiem 142 tysiące i wszystko wskazuje na to, że jest to oryginalny przebieg. Miałem o tyle fajnie, że auto sprawdzałem w warsztacie, który znał już wcześniej to autko.
Tak czy inaczej wydaje mi się, że warto spędzić trochę pieniędzy na kontrolę auta w serwisie, bo może się okazać, że zaoszczędzenie tych pieniędzy może spowodować dużo większe wydatki w najbliższej przyszłości![]()
powodzenia
- Igor V8
-
Użytkowałem sporo Td5 ...
Uważam go za rewelacyjny silnik
Sprzedawałem z przebiegami ok 240 tyś
Żadnych problemów
Uważam go za rewelacyjny silnik
Sprzedawałem z przebiegami ok 240 tyś
Żadnych problemów

Idee Lenina wiecznie żywe ... komunista , chwilowo w konspiracji ... 

Dobry tekst. Jak bym sprzedawał furę i klient uparłby się żeby sprawdzać jakieś duperele w warsztacie to tylko w takim gdzie już znają mnie i moje autkokosa20 pisze: Miałem o tyle fajnie, że auto sprawdzałem w warsztacie, który znał już wcześniej to autko.

AMG M35A2C 2 1/2 TON
AMG M151A2 MUTT 1/4 Ton
M416
XJ 4.0
AMG M151A2 MUTT 1/4 Ton
M416
XJ 4.0
-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Igor<< Dzieki za info.
Dudek<< Jakby nie patrzyc sporo racji w tym co mowisz
Dudek<< Jakby nie patrzyc sporo racji w tym co mowisz

- kosa20
- Kontaktowanie:
akurat niekoniecznie to tak działa. Zależy od warsztatu. W tym wypadku jakoś tak nie było, a to że znają auto wyszło przypadkiem, sami w warsztacie mi to zakomunikowali. Poza tym nie każdy mechanik to cwaniak i oszust, nawet jeśli kolega prosi o ściemę.dudek pisze:Dobry tekst. Jak bym sprzedawał furę i klient uparłby się żeby sprawdzać jakieś duperele w warsztacie to tylko w takim gdzie już znają mnie i moje autkokosa20 pisze: Miałem o tyle fajnie, że auto sprawdzałem w warsztacie, który znał już wcześniej to autko.. Ja piję kawkę z właścicielem warsztatu ( bo wiadomo, że każdy kto ma LR-ra jest największym przyjacielem mechaniorów
) a klient słyszy od chłopaków sprawdzających co tylko stryjenka sobie życzy

najlepiej to chyba zasiegnac zrodla u australijczykow co sadza o aucie , niz na polskim forum
w sumie moglbys zapytac,tez co sadza chinczycy i papuasi z nowej gwinei
ciekawe czy maja forum

w sumie moglbys zapytac,tez co sadza chinczycy i papuasi z nowej gwinei

ciekawe czy maja forum

Ostatnio zmieniony ndz lut 22, 2009 8:31 pm przez LR_Olek, łącznie zmieniany 1 raz.
Papua i Nowa Gwinea.... wiec papuasi sią z papuy(i?) a z gwinei są... świnki morskiepapusi z nowej gwinei

Frontera 2,4 zagazowana, Disco II
Alfa Romeo Sprint.
Alfa Romeo Sprint.