Osłony drążków
Moderator: Jerry
Osłony drążków
Proszę o pomoc - może ktoś ma rysunki techniczne z rozrysowanym projektem osłony na dążki
Tak sobie wymyśliłem, że do mojej dyskoteki (1997r) spróbuję sam zrobić sobie osłony-ktoś powie kup sobie - można i tak ale własna praca sprawia więcej satysfakcji. Pozdrawiam wszystkich zakręconych 4x4.

Re: Osłony drążków
a po co Ci rysunki?
kładziesz się pod auto, dolna śruba mocowania zderzaka oraz dolna śruba przekładni i jedziesz z koksem wg własnego widzimisię
robisz tylko miejsce na drążek kierowniczy i w czym problem? zdjęcia osłon, a bardziej mocowań są w sieci
ja se sama strugałam w disko i było git - jak dla mnie

kładziesz się pod auto, dolna śruba mocowania zderzaka oraz dolna śruba przekładni i jedziesz z koksem wg własnego widzimisię

robisz tylko miejsce na drążek kierowniczy i w czym problem? zdjęcia osłon, a bardziej mocowań są w sieci
ja se sama strugałam w disko i było git - jak dla mnie

LR Rendzi stajla 

My też Cię serdecznie witamy.adam__69 pisze:Proszę o pomoc

Do niedawna WT4x4 na aukcjach Allegro swoich osłon dawali dokładne rysunki ze wszystkimi wymiarami. Ale się chyba kapnęli, że ludzie ściągają i robią sami, bo rysunki ograniczyli, a wszystkie wymiary zamazali

np. http://www.allegro.pl/item547911460_osl ... ery_i.html
Faceci dojrzewają do 3 roku życia, a później już tylko drożeją zabawki... Disco 300 Tdi
no właśnie nie zdanrzyłemDżek pisze:My też Cię serdecznie witamy.adam__69 pisze:Proszę o pomoc![]()
Do niedawna WT4x4 na aukcjach Allegro swoich osłon dawali dokładne rysunki ze wszystkimi wymiarami. Ale się chyba kapnęli, że ludzie ściągają i robią sami, bo rysunki ograniczyli, a wszystkie wymiary zamazali![]()
np. http://www.allegro.pl/item547911460_osl ... ery_i.html

jak ktoś ma pecha to i w dupie palec złamie
LR disco 200
5 o'clock offroad team
LR disco 200
5 o'clock offroad team
ja mam tylko jakąś osłonę drążków z tyłu, jak sobie przypomniałem, że były to już ich nie byłoLR_Olek pisze:kto skopiowal te wymiary?
LR disco 200
5 o'clock offroad team
LR disco 200
5 o'clock offroad team
przecież każdy coś majpi pisze:ja mam tylko jakąś osłonę drążków z tyłu, jak sobie przypomniałem, że były to już ich nie byłoLR_Olek pisze:kto skopiowal te wymiary?

Rysunek wygląda na "naukowy", proporcje zachowane, więc wystarczy złapać jeden wymiar.
Frontera 2,4 zagazowana, Disco II
Alfa Romeo Sprint.
Alfa Romeo Sprint.
może w przyszłym tygodniu się dorwę do garażu z kanałem to sobie pomierzęFlor pisze:przecież każdy coś majpi pisze:ja mam tylko jakąś osłonę drążków z tyłu, jak sobie przypomniałem, że były to już ich nie byłoLR_Olek pisze:kto skopiowal te wymiary?zawsze można zmierzyć
pasy zamontować, lampy, snorkela skończyć, przymocować progi

LR disco 200
5 o'clock offroad team
LR disco 200
5 o'clock offroad team
Masakra pisze:Wymiary progów też by się przydały![]()
podchodzisz do auta z miarą i mierzysz - potem kupujesz profil wedle uznania - no i motasz zaczepy

LR disco 200
5 o'clock offroad team
LR disco 200
5 o'clock offroad team
najwieksza heca jest za zaczepami/mocowaniami a nie wymiaramijpi pisze:Masakra pisze:Wymiary progów też by się przydały![]()
podchodzisz do auta z miarą i mierzysz - potem kupujesz profil wedle uznania - no i motasz zaczepy

checa to jest tak zrobić, żeby potem drzwi szło otworzyć i waga nie przekraczała 50 kg za sztukęLR_Olek pisze:najwieksza heca jest za zaczepami/mocowaniami a nie wymiaramijpi pisze:Masakra pisze:Wymiary progów też by się przydały![]()

LR disco 200
5 o'clock offroad team
LR disco 200
5 o'clock offroad team
i aby sie nie wyginaly podczas podnoszeniajpi pisze:checa to jest tak zrobić, żeby potem drzwi szło otworzyć i waga nie przekraczała 50 kg za sztukęLR_Olek pisze:
najwieksza heca jest za zaczepami/mocowaniami a nie wymiarami