Jakie zawiasy do disco
Moderator: Jerry
Jakie zawiasy do disco
Witam was koledzy zostałem "szczesliwym" posiadaczem Land Rovera discovery 2,5t 96r. Postanowiłem go delikatnie przystosowac do poruszania sie w terenie. Wiem że zaraz posypie sie grom postów że było itp. itd. niestety przegladam to forum i nie moge znalesć nurtujacej mnie rzeczy, Rozchodzi sie mianowicie o zakup amortyzatorów oraz sprezyn by podniesć je o +2", jaka firma jest godna polecenia i nie zadroga jaki model po czym poznac czy to akurat to co mnie interesuje. Z góry dziekuje za cierpliwośc i wyrozumiałość starszych forumowiczów
LAND ROVER DISCOVERY 200 alias "POKRAK"
LAND ROVER DISCOVERY 300 alias "ROBUR"
Re: Jakie zawiasy do disco
cos licho szukales, kolego.
dwója
zalezy od szmalu jaki masz na ten cel - od półtora tysiąca w górę.
ja jezdze na ŁOME i jestem zadowolony - ale to droga impreza.
znam takich co jezdza na britshitach, wytrzasają je co rok na wyjazdach w karpaty i tez sa zadowoleni.
jak podniesiesz, to nastepnym krokiem [albo rownoleglym] jest wymiana wahaczy na "złamane".
no i inspekcja gumek zawieszenia cie czeka.
dwója

zalezy od szmalu jaki masz na ten cel - od półtora tysiąca w górę.
ja jezdze na ŁOME i jestem zadowolony - ale to droga impreza.
znam takich co jezdza na britshitach, wytrzasają je co rok na wyjazdach w karpaty i tez sa zadowoleni.
jak podniesiesz, to nastepnym krokiem [albo rownoleglym] jest wymiana wahaczy na "złamane".
no i inspekcja gumek zawieszenia cie czeka.
Landrąver Discovęry 200tdi
przy 2"?Roch pisze:cos licho szukales, kolego.
LR Rendzi stajla 

Co do kasy chce przeznaczyc ok 2 tysia.
nie no zrobiłem, obowiązkowo, z tym, że nie szalałem z "złamanymi" wahaczami, tylko młotem 5kg poprawiłem oryginały, tanio i przyjemnieRoch pisze:a co, nie zrobiles tego????

LR Rendzi stajla 

mało, przy obecnym kursie funta to nawet britshita nie ściągniesz z anglii - tak mi się wydajePIENIO pisze:Co do kasy chce przeznaczyc ok 2 tysia.
LR Rendzi stajla 

zeby oryginaly poprawic to mlot z 15kg bys potrzebowal 

co Ty tam wiesz, jam chydy ale bykRoch pisze:zeby oryginaly poprawic to mlot z 15kg bys potrzebowal

LR Rendzi stajla 

bedzie kosztowało 3tyski to sie zapłaci chodzi mi o brak wariacji jesli chodzi o kase nie mam zamiaru tym autem skakac z rys jestem typowym amatorem i wszystkie udzielone informacje naprawde sa dla mnie cenne. Prosze doradzcie co warto kupic ( jaka firma jest godna polecenia i jakich parametrów mam szukac i na co zwrócic uwage)
aaaa, tego, jak bedziesz zestaw dobierał to pomysl o kolejnych zbrojeniach - zdezaki, wyciagarki, graty na wyprawe - to wszystko waży.
reszta parametrów dla laika chyba nieistotna (ja np nie mam o nich pojecia) - kit masz juz dobrany pod auto - ile cali i ile kilo docelowo wiecej.
reszta parametrów dla laika chyba nieistotna (ja np nie mam o nich pojecia) - kit masz juz dobrany pod auto - ile cali i ile kilo docelowo wiecej.
32 cale a docelowo kg dojdzie spor bo auto ma słuzyc do travelingu (pomimo ze jest odchudzone na maxa ale doszła klatka)
a co do zbrojeń zderzaków i innych dodatków to przyjdzie na te pytania czas zaczynam od kół zawiasow i polibuszy
cale w sensie liftu nie ogumienia ;]
na podróze to na przod minimum +50kg, bo w razie W wyciagarka sie z czasem przyda, a na tył +100kg bo kraty z browarem swoje ważą.
ale ja się nie znam
na podróze to na przod minimum +50kg, bo w razie W wyciagarka sie z czasem przyda, a na tył +100kg bo kraty z browarem swoje ważą.
ale ja się nie znam

Ostatnio zmieniony pn mar 16, 2009 9:10 pm przez Roch, łącznie zmieniany 1 raz.
no wlasnie musisz sobie na te pytania odpowiedziec teraz bo potem bedzie juz po ptokach. jeszcze raz bedziesz kupowal pod wieksze obciazenie?PIENIO pisze:a co do zbrojeń zderzaków i innych dodatków to przyjdzie na te pytania czas zaczynam od kół zawiasow i polibuszy
no ale kto bogatemu zabroni? ;]
i do PW zajrzyj
dzizas chłopie 1 sekunda:
http://www.google.pl/search?hl=pl&clien ... art=0&sa=N
patrz, przeglądaj, porównuj ceny i przyjdź z konkretnymi pytaniami

http://www.google.pl/search?hl=pl&clien ... art=0&sa=N
patrz, przeglądaj, porównuj ceny i przyjdź z konkretnymi pytaniami

LR Rendzi stajla 

a nie lepiej kolego napisac warte polecenia sa takie czy owakie w miare tanie i dobre. Z google to ja umiem kokorzystac po co mam za 10 min zadac pytanie z 20 nazwami firm czy te dobre albo zakładac 20 postów w kazdym z jakims producentem i pytac a moze te. Chyba tak prosciej
na forum jest zakaz reklamyPIENIO pisze:a nie lepiej kolego napisac warte polecenia sa takie czy owakie w miare tanie i dobre. Z google to ja umiem kokorzystac po co mam za 10 min zadac pytanie z 20 nazwami firm czy te dobre albo zakładac 20 postów w kazdym z jakims producentem i pytac a moze te. Chyba tak prosciej

ja mam scorpiony, inni mają kingspringi, jeszcze inni OME, Wiechu się chwali britshitem
i co dalej chcesz żeby Ci wymieniać? każdy będzie chwalił swoje
bądź mężczyzną i podejmij decyzję sam

LR Rendzi stajla 

za taką kase to tylko używki
tani Dobinson kosztuje około 2800 za komplet 

ja się nie chwalę, bo i nie ma czym,
to po prostu najtańsza opcja bez kombinacji z podkładkami i kowalem.
Nie mylić, z Kowalem.

to po prostu najtańsza opcja bez kombinacji z podkładkami i kowalem.

Nie mylić, z Kowalem.

łoś też człowiek
http://www.lr.pl/zest_zawieszen_britpart.html co powiecie na ten zestaw ?
widziałem urwany amorek po 500km po asfalcie, ale to pewnie jego wada fabryczna była 

Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
PIENIO pisze:Co do kasy chce przeznaczyc ok 2 tysia.
ale na co te dwa tys?
na amortyzatory i sprezyny?
zapomnij...

na jeden most może ....
Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )