Pompa wspomagania układu kierowniczego w Disco td5
Moderator: Jerry
Pompa wspomagania układu kierowniczego w Disco td5
Kolejny problem - w mojej Disco td5 prawdopodobnie rozsypało sie łozysko w pompie wspomagania układu kierowniczego - to od strony kabiny. Mam pytanie do kolegów - co zrobić żeby pompę naprawić :czy sa reperaturki pompy jw i gdzie je zdobyć, czy sa zamienniki pompy jw itd. Bardzo prosze o odpowiedź ...
Re: Pompa wspomagania układu kierowniczego w Disco td5
oddac do warsztatu zajmujacego sie regeneracja pomp jesli sie nie wie co naprawic...markmaz pisze: co zrobić żeby pompę naprawić
To zawszy zdążę zrobić ale chciałbym najpierw sie dowiedzieć czy są do niej zestawy naprawcze lub czy są zamienniki (i gdzie można o nie pytać).
- nowicjusz127
eee co Ty Oluś.lepiej pogrzebać samemu,rozpieprzyć wszystko w mak zapłacić dwa razy drożej komuś za poskładanie a później narzekać ze LRy sa drogie w naprawie 

W walce z głupotą nie ma wygranych,są tylko cudem ocaleni
już Polska
już Polska
markmaz pisze:To zawszy zdążę zrobić ale chciałbym najpierw sie dowiedzieć czy są do niej zestawy naprawcze lub czy są zamienniki (i gdzie można o nie pytać).
ale po co?
tam gdzie beda ci regenerowac pompe beda mieli zestawy naprawcze i zamienniki i beda wiedzic gdzie pytac
Olek - podważasz sens istnienia działów tematycznych tegoz forum? 
a co z dociekliwością? ambicją? chęcią samoradzeniasobiewtrudnychmomentach ? hę?

a co z dociekliwością? ambicją? chęcią samoradzeniasobiewtrudnychmomentach ? hę?

Mroczny pisze:Olek - podważasz sens istnienia działów tematycznych tegoz forum?
ale nie ma dzialu pt. "regeneracja pomp jakichkolwiek"

Wieczorowe kursa samopomocy czy samarytanizmu kończyłeś czy coMroczny pisze:Olek - podważasz sens istnienia działów tematycznych tegoz forum?

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
- Ryszard Giedrojć
-
Olek, gdybyś został poczęty w serwisie, a nie byle jak, to byś potrafił powstrzymać się od paskudzenia każdego wątku na tym forum.
Jeep Grand 2,7 CRD , Toyota LC RJ 70
- nowicjusz127
to juz było chamskie .... 

W walce z głupotą nie ma wygranych,są tylko cudem ocaleni
już Polska
już Polska
- Ryszard Giedrojć
-
Przepraszam, wszystkich arbitrów elegancji, których mam zaszczyt tu spotykać.
Jeep Grand 2,7 CRD , Toyota LC RJ 70
-
-
wcale chamskie nie było taki lajcik 

Bo to już zaczyna być, a właściwie jest nudnenowicjusz127 pisze:to juz było chamskie ....

Frontera 2,4 zagazowana, Disco II
Alfa Romeo Sprint.
Alfa Romeo Sprint.
No co ty? Przecież jakby Olo miał jakiekolwiek pojęcie o mechanice ,to by nie wysyłał do warsztatów tylko konkretnie doradzał . A tak to sam tam jeździ i wszystkich tam kieruje 

AMG M35A2C 2 1/2 TON
AMG M151A2 MUTT 1/4 Ton
M416
XJ 4.0
AMG M151A2 MUTT 1/4 Ton
M416
XJ 4.0
nosz, karwa, ludzie.
A co można zrobić samemu w garażu, piwnicy, kanciapie w ogródku z pompą wspomagania zdechłą?
Jak się nie ma prasy, ściągaczy wszelakich i tony innego specjalistycznego szpeja?
no co?
wielkie gówno.
mozna ją najwyżej rozjebac młotkiem i kupić nową. A potem płakać że drogo.
A można też oddać do warsztatu i zapłacić za łożysko + uszczelniacz + pracę fachmana i cieszyć się niedrogą działającą pompą.
dżizas
A co można zrobić samemu w garażu, piwnicy, kanciapie w ogródku z pompą wspomagania zdechłą?
Jak się nie ma prasy, ściągaczy wszelakich i tony innego specjalistycznego szpeja?
no co?
wielkie gówno.
mozna ją najwyżej rozjebac młotkiem i kupić nową. A potem płakać że drogo.
A można też oddać do warsztatu i zapłacić za łożysko + uszczelniacz + pracę fachmana i cieszyć się niedrogą działającą pompą.
dżizas

Koledzy wróćmy do meritum - Landek stoi u mechanika, który ma wszystko co trzeba a narzedzia przede wszystkim (a ja mam maszyne wytrzymałosciową 10 tonowa która jak trzeba bedzie poradzi sobie z wyciskaniem lub wprasowaniem) ale nadal nie mam odpowiedzi na podstawowe pytanie : czy i gdzie mozna kupić reperaturke do pompy lub czy są zamienniki ?
Ryszard Giedrojć pisze:Olek, gdybyś został poczęty w serwisie, a nie byle jak, to byś potrafił powstrzymać się od paskudzenia każdego wątku na tym forum.
prymitywizm twojej wypowiedzi spowodowal brak checi napisania przeze mnie wywodu na temat miejsca oraz momentu twojego poczecia...,bo w sumie nie ma o czym pisac...

markmaz pisze:Koledzy wróćmy do meritum - Landek stoi u mechanika, który ma wszystko co trzeba a narzedzia przede wszystkim (a ja mam maszyne wytrzymałosciową 10 tonowa która jak trzeba bedzie poradzi sobie z wyciskaniem lub wprasowaniem) ale nadal nie mam odpowiedzi na podstawowe pytanie : czy i gdzie mozna kupić reperaturke do pompy lub czy są zamienniki ?
to mechanik tego nie wie? spytaj ryszarda g, on ci powie, to ekspert i sexpert

Zawsze lepiej samemu troche wiecej wiedziec niz przyjmować bezkrytycznie wszystko co powie mechanik - dlatego podjałem ten temat na naszym forum.
markmaz pisze:Zawsze lepiej samemu troche wiecej wiedziec niz przyjmować bezkrytycznie wszystko co powie mechanik - dlatego podjałem ten temat na naszym forum.
aha,a pozniej stoisz nad nim i podajesz mu klucze czy tylko podpowiadasz ile niutonow ma przylozyc jak dokreca odkreca dana srubke?

Coś w tym rodzaju ...
to ktoś jest durny albo pseudo meches albo.....markmaz pisze:Coś w tym rodzaju ...

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
-
-
niemożliwe żeby olek był poczęty byle jak przecież takich ludzi jest niewiele i w ogóle uważam że ludzie jeżdżący land roverami nie są poczęci byle jak

Wreszcie sensowna wypowiedź - ludzie jeżdżący land Roverami są jak greccy herosi - poczęci przez bogów
!! : 

Tak, tak, jeździ się z głową w chmurach, ale przychodzi awaria wspomagania i spadają na ziemięmarkmaz pisze:Wreszcie sensowna wypowiedź - ludzie jeżdżący land Roverami są jak greccy herosi - poczęci przez bogów!! :

Frontera 2,4 zagazowana, Disco II
Alfa Romeo Sprint.
Alfa Romeo Sprint.