Chlodnica klimy.
Moderator: Jerry
Chlodnica klimy.
Cieplo sie zrobilo i niestety okazalo sie, ze moja chlodnica klimy nieszczelna jest, puszcza w dwoch naroznikach z lewej strony. Pytanie do tych co byc moze temat przerabiali: warto to spawac? Czy lepiej kupic nowa? Ceny nowych niezbyt zachecaja, uzywki kosztuja po 400zl i tez nie wiadomo co to za jedne i w jakim stanie.
Kapec, disco 300TDi '97,
Re: Chlodnica klimy.
Lepiej kupić nową, nabić instalację i obserwować czy działa. Jak spadnie wydajność to szanujacy się warsztat powinien zrobić kontrolę za friko.
Ja bujałem sie z nieszczelną chłodnicą przez 2 lata, uzupełniając czynnik, dobijając markery a i tak po pół roku nie było śladu ani po chłodzeniu ani po markerze.
Załozyli mi nową chłodnicę (która sam sobie znalazłem cos 350zł) i teraz problem z głowy.
Ja bujałem sie z nieszczelną chłodnicą przez 2 lata, uzupełniając czynnik, dobijając markery a i tak po pół roku nie było śladu ani po chłodzeniu ani po markerze.
Załozyli mi nową chłodnicę (która sam sobie znalazłem cos 350zł) i teraz problem z głowy.
Doszło do tego, że dalej już nie może.
exEX
exEX
w malborku jest gosc ,swietnie zna sie na klimach, podjedz do niego , na wielbarku jak wjezdzasz od sztumu stoi tablicakapec pisze:Cieplo sie zrobilo i niestety okazalo sie, ze moja chlodnica klimy nieszczelna jest, puszcza w dwoch naroznikach z lewej strony. Pytanie do tych co byc moze temat przerabiali: warto to spawac? Czy lepiej kupic nowa? Ceny nowych niezbyt zachecaja, uzywki kosztuja po 400zl i tez nie wiadomo co to za jedne i w jakim stanie.
moze cos rozkmini
mi w volvo zrobil klime na zicher, z disco sie do niego tez wybieram na przeglad klimy
Mam u siebie w miescinie tez gosci co dobrze robia i znaja sie na rzeczy. Niestety po wyjeciu chlodnicy okazalo sie, ze sie aluminium utlenilo na tyle mocno, ze nie ma co spawac ;( Znalazlem nowa za 500zl wiec w porownaniu do uzywki za 400 nie ma sensu kombinowac.
Swoja droga rozstrzal cenowy jest spory, tu mam 500 brutto a w innej firmie 860 netto wolali. Do serwisu nawet nie dzwonilem.
Swoja droga rozstrzal cenowy jest spory, tu mam 500 brutto a w innej firmie 860 netto wolali. Do serwisu nawet nie dzwonilem.
Kapec, disco 300TDi '97,
a jak tam jest taniej?kapec pisze: Do serwisu nawet nie dzwonilem.
zadzwon do serwisu
ja niejedno krotnie mile zaskoczony bylem cenami , co prawda nie LR a Audi ale np wlacznik awaryjnych i przerywacz w jednym na ebay uzywka 35 funtow a w serwisie nowy 19.95 

Życie trzeba przeżyć tak, by wstyd było opowiadać, a przyjemnie wspominać..
Zadzwonilem. 5270zl (slownie: piec tysiecy dwiescie siedemdziesiat) 

Kapec, disco 300TDi '97,
a moze powiedzieli 527.0 zł
Pewnie jakies zniekształcenia w rozmowie były jak dzwoniles
Pewnie jakies zniekształcenia w rozmowie były jak dzwoniles

kapec pisze:Zadzwonilem. 5270zl (slownie: piec tysiecy dwiescie siedemdziesiat)
ale sprecyzuj gdzie dzwoniles...
Do serwisu LR. W Stolycy.LR_Olek pisze:
BTW. Znalazlem u siebie na miejscu z terminem odbioru na srode za 480. Juz nie bede dzwonil po innych serwisach.
Kapec, disco 300TDi '97,
kapec pisze:Do serwisu LR. W Stolycy.LR_Olek pisze:
BTW. Znalazlem u siebie na miejscu z terminem odbioru na srode za 480. Juz nie bede dzwonil po innych serwisach.
ale sprecyzuj co nazwyasz serwisem lr w stolycy...
bo serwis a "serwis" to duza roznica
http://www.jlrcentrum.pl/landrover/kontakt-1.php
Salon, Serwis, Części Zamienne: ul.Waszyngtona 50
03-910 Warszawa
tel: (022) 591 79 00
Salon, Serwis, Części Zamienne: ul.Waszyngtona 50
03-910 Warszawa
tel: (022) 591 79 00
Kapec, disco 300TDi '97,
coś nie teges chyba
ja rozumiem, że Wieliczka kasuje 1400 za chłodnicę do 200, którą można zakupić w GB za 450 pln, ale 10 krotna różnica
, chociażby Gazfan różne bajki opowiadał to nie uwierzę, że to możliwe
ja rozumiem, że Wieliczka kasuje 1400 za chłodnicę do 200, którą można zakupić w GB za 450 pln, ale 10 krotna różnica

jak ktoś ma pecha to i w dupie palec złamie
LR disco 200
5 o'clock offroad team
LR disco 200
5 o'clock offroad team
No taka odpowiedz ulyszalem od pana z dzialu czesci pod tym nr tel. Nie wiem czy sobie jaja robil, czy mu sie szukac nie chcialo i na odwal walnal co mu slina na jezyk przyniosla. Do innych serwisow dzwonil nie bede.
Kapec, disco 300TDi '97,
kapec pisze:No taka odpowiedz ulyszalem od pana z dzialu czesci pod tym nr tel. Nie wiem czy sobie jaja robil, czy mu sie szukac nie chcialo i na odwal walnal co mu slina na jezyk przyniosla. Do innych serwisow dzwonil nie bede.
a czy nie zauwazasz subtelnej roznicy miedzy serwis a warsztat specjalizujacy sie w lr?
No bez jaj z tą ceną hehe.12 lat warsztat mam specjalizujący się w klimatyzacjach , i w takiej kasie to owszem... do autokaru
Co do tych za 400-500 to chinszyzna jest.Zdarza się ze nie wytrzyma jednej zimy , taki karwa huowy szajs skośni nam zapodają...rynce opadują. Jak kupisz w serwisie za 1400 to po wyjęciu z kartona to ten sam huowy szjs tylko z naklejka marki.
Uwielbiam warsztaty co na reklamie mają "nabijanie " "Nabijemy Cię w butelke' bo gaz i tak ci spitoli. Sprawdzają szczelność podciśnieniem i niby trzyma , a za tydzień , czy miesiąc gazu ni ma
Napełniają klimy automatami , i po takich automatach 50 aut tygodniwo trafia do nas z problemem:"Panie... klima nabita a nie działa"
Prawda jest niestety taka że 90%"serwisów klimatyzacji bardzo skutecznie nabijają klienta w butelkę.Nawet myjnie samochodowe kupują automaty do napełniania , bo jak zapewniał sprzedawca "Pan tylko podłancza naciska guzik , a maszyna sama robi...
Trza naprawde uważać komu sie auto oddaje naprawiać...

Co do tych za 400-500 to chinszyzna jest.Zdarza się ze nie wytrzyma jednej zimy , taki karwa huowy szajs skośni nam zapodają...rynce opadują. Jak kupisz w serwisie za 1400 to po wyjęciu z kartona to ten sam huowy szjs tylko z naklejka marki.
Uwielbiam warsztaty co na reklamie mają "nabijanie " "Nabijemy Cię w butelke' bo gaz i tak ci spitoli. Sprawdzają szczelność podciśnieniem i niby trzyma , a za tydzień , czy miesiąc gazu ni ma

Prawda jest niestety taka że 90%"serwisów klimatyzacji bardzo skutecznie nabijają klienta w butelkę.Nawet myjnie samochodowe kupują automaty do napełniania , bo jak zapewniał sprzedawca "Pan tylko podłancza naciska guzik , a maszyna sama robi...
Trza naprawde uważać komu sie auto oddaje naprawiać...

Jestem na odwyku!
- HUSKYTEAM
- Kontaktowanie:
Cena niezawodności?Zadzwonilem. 5270zl (slownie: piec tysiecy dwiescie siedemdziesiat)

Jak nadal masz problem do podjedź, mam chłodnicę klimy jeszcze z 200-tki, wymontowałem bo mi zasłaniała główną chłodnicę. Powinna być sprawna i szczelna, oddam za friko oczywiście.
Zostaw mi wiadomość na priv jakbyś potrzebował.
ciekawe...HUSKYTEAM pisze: mam chłodnicę klimy jeszcze z 200-tki, wymontowałem bo mi zasłaniała główną chłodnicę.

Za 5270 zł czy taniej ?kapec pisze:Dzieki, juz kupilem, zamontowalem, dziala

Bo jak za tyle to auto zyskało na wartości

Doszło do tego, że dalej już nie może.
exEX
exEX
480 brutto. Niewiele na wartosci zyskalo... Na sprawnosci mam wrazenie ze i owszemkszesz pisze:
Za 5270 zł czy taniej ?

Kapec, disco 300TDi '97,