Szanowne koleżeństwo...
Temat bywał zapewne wiele razy ale wyszukiwarka niewiele mi wskazała...
A że na rynku przybywa produktów to pozwolę sobie wznowić temat...
Aktualnie mój syf jest u "doktora" a że czasu nie mam za wiele to zleciłem im też wymiany olejów. No i powstał odwieczny dylemat czy skrzynki biegów Lt-77 w Disco lać ATF czy MTF. Aktualnie panowie doktorzy czekają na telefon ode mnie i decyzję więc pls o pilne help.
A na rynku są obecnie min. następujące produkty:
1. Zwykły mineralny Texaco ATF 220
2. Niezwykły Valvoline ATF Mercon Dextron III - syntetyczny
3. Texaco MTF-94 (tylko że niestety w bańkach po 20 litrów)
Ostatnio jeździłem na MTF ale zastanawiam się nad zmianą na pozycję nr 2 a więc syntetycznego ATF. Co do wycieków to zwykły mineral ATF też jest rzadki więc różnicy z syntetykiem raczej nie będzie, za to ponoć dużo mniej się grzeje i wycisza skrzynię...
Jak coś wiecie w temacie to dajcie pilnie znać pls
Oleum do Lt-77
Moderator: Jerry
Oleum do Lt-77
KOJAK (Wertep Klub Wawa)
Myślami GAZ-ers, były dwa GIEZ-y, Disco 200TDI a teraz jest WJ 2,7CRD

Re: Oleum do Lt-77
byli tacy co sie syntetykiem zachwycali, ze ciocho i w ogole....niestety do czasu...wybuchu 
takze jesli nie nie mtf do atf ale z tamtych czasow produkcji.

Mistrzow uprasza sie o spokoj
OK dzięki - właśnie tak zalano, starym, zwykłym ATF... Tak dla odmiany po MTF-ie...tybero pisze:byli tacy co sie syntetykiem zachwycali, ze ciocho i w ogole....niestety do czasu...wybuchu
A wogóle to szpece powiedzieli że po spuszczeniu oleum ze skrzyni wypadło "coś" metalowego, bliżej nie sprecyzowanego wielkości paznokcia... Jak będę u nich to zrobię fotkę i przedstawię szanownemu Gremium...
KOJAK (Wertep Klub Wawa)

OK dzięki - właśnie tak zalano, starym, zwykłym ATF... Tak dla odmiany po MTF-ie...
A wogóle to szpece powiedzieli że po spuszczeniu oleum ze skrzyni wypadło "coś" metalowego, bliżej nie sprecyzowanego wielkości paznokcia... Jak będę u nich to zrobię fotkę i przedstawię szanownemu Gremium...[/quote]
napewno nic przydatnego
w razie " W " znajomy ma zdekompletowaną skrzynie , można cos dobrać
A wogóle to szpece powiedzieli że po spuszczeniu oleum ze skrzyni wypadło "coś" metalowego, bliżej nie sprecyzowanego wielkości paznokcia... Jak będę u nich to zrobię fotkę i przedstawię szanownemu Gremium...[/quote]
napewno nic przydatnego

w razie " W " znajomy ma zdekompletowaną skrzynie , można cos dobrać
SALLDVAF8VA98:)
a dupa tam ....
a dupa tam ....
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
Panowie może nie jest to olej do reduktora ale do skrzyni
nie będziecie z bańką ganiać do serwisu
http://www.allegro.pl/item636513096_ole ... 94_1l.html

http://www.allegro.pl/item636513096_ole ... 94_1l.html
Czwarte serce