Auto spełnia rolę rodzinnego dupowozu na wakacyjne wypady i sporadycznie na dojazdy do pracy a więc specjalnego liftu nie potrzebuje jednak jak już mam wydać kase to chce wiedzieć na co. Z góry dzieki

Moderator: Jerry
fajne laski są po 50kgEskapada pisze:Ty plus pasażer to już jest min 140 kg
IMO - nie.Africa pisze:Panowie pytanie może i banalne ale mimo wszystko oczekuje rzetelnej odpowiedzi: czy jeżeli w Disco 200 przy standartowych, nowo zamontowanych amorach Monroe Discovery założę sprężyny dłuższe o 1 cal czyli + 25mm to może dojść do jakiegoś nieszczęścia przy maksymalnym rozprężeniu lub niezaplanowanym "wyskoku".
Zakładając że na wyprawę ładuje się do niego kilkaset kg (z ładunkiem ludzkim) - to zwykłe sprężyny z pewnością klapną.Africa pisze:Drugie pytanie dotyczy twardości: czy latając turystycznie i tylko delikatnie off-owo po szutrach i kamiennych szlakach zakładać sprężyny HD czy nie kombinować z twardością - jaka jest różnica po założeniu sprężyn w wersji HD![]()
Eskapada pisze:dwa komplety sprężyn, jeden do jazdy na codzień i wokół komina i drugi komplet na długie wyjazdy mocno załadowanym autem lub dodatkowe miechy powietrzne do sprężyn pierwszych - innego rozwiązania nie widzę
napisałem: dodatkowe miechy powietrzne do pierwszych sprężyn - miałem na myśli miechy powietrzne TJM Polyair Springs - może je zamontować je do prawie każdego autagostcomp pisze:Eskapada pisze:dwa komplety sprężyn, jeden do jazdy na codzień i wokół komina i drugi komplet na długie wyjazdy mocno załadowanym autem lub dodatkowe miechy powietrzne do sprężyn pierwszych - innego rozwiązania nie widzę
RR z poduchami
Bo grunt to gadać.. a o czym.. czy to ważneczesław&jarząbek pisze:oj fiflak fiflak...wiecie a pytacie...
bo jakoś nie przypominam sobie aby ktokolwiek z kolegów prowadzących warsztaty lr wpierdalał się w doradztwo na temat szpeja do innych marek posługując się czczym bełkotem wprost z producenckich folderów reklamowych popartym fristajlowym bajaniem bazującym na ewidentnej nieznajomości zagadnienia.
za nerwowy jesteś do LR - wykończy cięAfrica pisze:No i niemal jak zwykle po zadaniu pytania dowiedziałem się w ch... ciekawych rzeczy, np. że konkurencja się nie lubi albo, że forum służy do auto czy też krypto reklamy warsztatów a nie wzajemnej i choć zachowujacej pozory bezinteresowności pomocy. W kazym razie dzięki tym, którzy coś mieli w temacie do powiedzenia, decyzje podjąłem i kupuje standard w wersji HD z tym jednak, że od producenta, który z twardością nie przesadza - ZDROWIA i więcej spokoju życzę
ja tez chce...czesław&jarząbek pisze:to wy sie dalej tu zabawiajcie a ja spadam do rumunii...
to przywieś coś ładnego/smacznegoczesław&jarząbek pisze:to wy sie dalej tu zabawiajcie a ja spadam do rumunii...
czesław&jarząbek pisze:to wy sie dalej tu zabawiajcie a ja spadam do rumunii...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość