manualna skrzynia biegów
Moderator: Jerry
manualna skrzynia biegów
jak w temacie mam v8 z automatem i chciałbym go wywalić w związku tym pytanie me czy wszystkie landy mają te same mocowania chodzi o kielichy
bo szukam i cały czas znajduję manuale ale od diesla:(
z góry dzięki za podpowiedzi
pozdr michał BBasia
bo szukam i cały czas znajduję manuale ale od diesla:(
z góry dzięki za podpowiedzi
pozdr michał BBasia
Re: manualna skrzynia biegów
Już masz dosyć LRbbasia pisze:mam v8 z automatem i chciałbym go wywalić

nie chcę wywalić skrzynie automatyczną:) i tyle bo w końcu w mej zmocie nie brakuje mocy co daje mi ten silnik za to aktualny mankament to skrzynia i tyle:0
skrzynia automatyczna jest drugim po silniku najtrwalszym elementem land rovera...
wiec co mogles w niej popsuc?
wiec co mogles w niej popsuc?

jakby co to niechciana skrzynie wezme, bede wozil na zapas w bagazniku 

Nie jeżdżę w błocie bo można się zakopać
zbieram schematy i smieci na chomikuj.pl/offroad4x4
zbieram schematy i smieci na chomikuj.pl/offroad4x4
na trawersie nie ddała rady pomimo zwiększonej pojemności miski dlatego chę założyć manuala
(:
plizz o pomoc

plizz o pomoc
bbasia pisze:na trawersie nie ddała rady pomimo zwiększonej pojemności miski dlatego chę założyć manuala(:
plizz o pomoc
ale nie dała rady , że co?
stanu oleju nie miałes pewnie
jak chcesz się ciągnąć w pionie na rawersie jeszcze pod górkę to zawsze ci zabraknie oleju żeby nie wiem co dlatego chcę to zmienić na manuala i tyle także podpowiedzcie mi w końcu czy wszystkie mocowania silnika są takie same bo przełożenia w zmocie nie mają znaczenia jak większość czasu i tak na reduktorze jedziesz!!
a wszystkie są takie same ( reduktory)
bbasia pisze:jak chcesz się ciągnąć w pionie na rawersie jeszcze pod górkę to zawsze ci zabraknie oleju żeby nie wiem co dlatego chcę to zmienić na manuala i tyle także podpowiedzcie mi w końcu czy wszystkie mocowania silnika są takie same bo przełożenia w zmocie nie mają znaczenia jak większość czasu i tak na reduktorze jedziesz!!
to czemu tomcaty i inne zmoty są na automatach?
-
-
- Kontaktowanie:
bo to projekty do szybkiego jeżdżenia a nie pod górę.
Stajnia: RR 99 RRC i GAZ 69 

GAZFAN pisze:bo to projekty do szybkiego jeżdżenia a nie pod górę.
a te co napitalaja na przeprawówkach zdiełane w LS?
a ktoś je gdzieś widziałLR_Olek pisze:GAZFAN pisze:bo to projekty do szybkiego jeżdżenia a nie pod górę.
a te co napitalaja na przeprawówkach zdiełane w LS?

Ja widział-ech,Flor pisze:a ktoś je gdzieś widziałLR_Olek pisze:GAZFAN pisze:bo to projekty do szybkiego jeżdżenia a nie pod górę.
a te co napitalaja na przeprawówkach zdiełane w LS?![]()

ale tylko na zdjęciu

LR 109 S III 2,25>2.5>300tdi
LR Disco 3 2,7 TDI
LR Disco 3 2,7 TDI
tomcat w przeprawówce... skoro nawet Piotr K. na zeszłym Magamie jechał leciwym esem... to chyba dobitnie świadczy o tomcacie 

Land Rover made by craftsmen-driven by psychos 
always look on the bright side of life

always look on the bright side of life

ja widział...Flor pisze:a ktoś je gdzieś widziałLR_Olek pisze:GAZFAN pisze:bo to projekty do szybkiego jeżdżenia a nie pod górę.
te samochody ani się nie zaczynają kołami ani nimi nie kończąWąż pisze:tomcat w przeprawówce... skoro nawet Piotr K. na zeszłym Magamie jechał leciwym esem... to chyba dobitnie świadczy o tomcacie

nie, bo.... takie są szybkieFlor pisze:a ktoś je gdzieś widziałLR_Olek pisze:GAZFAN pisze:bo to projekty do szybkiego jeżdżenia a nie pod górę.