podnoszenie defa
Moderator: Jerry
- Ryszard Giedrojć
-
podnoszenie defa
Mam skopany fabryczny lewarek do defa. Czy jeśli zastąpię go hi-liftem, to będzie on pasował do otworów, które mam w zedrzakach ?
Jeep Grand 2,7 CRD , Toyota LC RJ 70
Re: podnoszenie defa
a jakie masz zderzaki??
jak nie to pod zderzak, hak, kangur
jak nie to pod zderzak, hak, kangur
jak ktoś ma pecha to i w dupie palec złamie
LR disco 200
5 o'clock offroad team
LR disco 200
5 o'clock offroad team
fabryczny zderzak jest bez otworów
za zderzak i tyną belkę/hak można bez problemu podnosić
za fabryczny zderzak można też przesuwać samochód w bok(hilift pracujący w płaszczyźnie poziomej) ja utknie gdzieś

za zderzak i tyną belkę/hak można bez problemu podnosić

za fabryczny zderzak można też przesuwać samochód w bok(hilift pracujący w płaszczyźnie poziomej) ja utknie gdzieś

Land Rover made by craftsmen-driven by psychos 
always look on the bright side of life

- Jaaareeek !
-
z różnymi elementami samochodu można się miziać, ale żeby ze zderzakiem? 

- Ryszard Giedrojć
-
Jaaareeek,
właśnie o to pytam. Dzięki. Miałem nadzieję, że hi-lift da się zasadzić do tych otworów bez przystawki.
właśnie o to pytam. Dzięki. Miałem nadzieję, że hi-lift da się zasadzić do tych otworów bez przystawki.
- Jaaareeek !
-
nie da się.Ryszard Giedrojć pisze:Jaaareeek,
jak kupisz przystawkę to wsadzisz pod zderzak z przodu i z tyłu do poprzeczki ramy (2 otwory).
Ryszard Giedrojć pisze:Mam skopany fabryczny lewarek do defa. Czy jeśli zastąpię go hi-liftem, to będzie on pasował do otworów, które mam w zedrzakach ?
a ja mam sprawny i nie potrzebuje bo uzywam hi-lifta - mozesz chesz wymeinic na zloto?

lr-lr-lr-xtz-e350
- Ryszard Giedrojć
-
Dzięki. Nie mam już zaufania do fabrycznych lewarków. Rozebrałem swój. Słabym punktem jest gwint w " stopce" , wędrującej po śrubie. To mi wygląda na odlew. Na zwykłej tokarce nie da się się tego zrobić, bo to jest gwint trapezowy. Nie wiem co to znaczy, ale tak mi powiedział majster w mojej wsi. Wskazał mi gościa, który może to na poczekaniu wytoczyć, ale nie chcę się z tym grzebać. Kupię hi-lita, a ze zwłok lewarka będzie adapter do defa.

kurde czy tylko ja mam na odwrót?

wole o niebo bawić się lewarkiem niż hiliftem, by zmienić koło musisz podnieść oś, gdy robisz to hiliftem to wpierw podnosisz zawieszenie, a dopiero potem oś, trochę trzeba się namachać, po za tym stabilnością nie grzeszy

lewarek podkładasz, parę machnięć i koło w górze...
jak ci ten nie pasi to kup sobie inny tego samego typu, zresztą hilift od cholery miejsca zajmuję, trzeba go mocować bo latając w bagażniku szkód narobi, lewarek wchodzi do skrzynki z narzędziami...
hilift w codziennym, userowym użytku to trochę jak by walić z działka p-lot do kaczek

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
mam wyłączność na nazywanie ludzi "czopkiem"
zwłaszcza Trawolta
wiem jak wygląda oryginalny lewarek od serii... wystarczy?

zwłaszcza Trawolta

wiem jak wygląda oryginalny lewarek od serii... wystarczy?

Chyba nie za bardzo, lewarek od defa też podnosi całą budę 

Def 110 SW 300tka i to nie jest ostatnie moje słowo
- Ryszard Giedrojć
-
Wężu,
lewarek w moim defie jest wzorstu hi-lifta. Nie wchodzi do skrzynki. Podczepia się go na rzepy pod tylnym siedzeniem. Podnoszenie też wymaga dygnięcia furmanki na wysokość, jak w hi-lifcie. Na razie wyciagnąłem żabę z jeepa. To dopiero jeździ po pace, bo ma 4 kółka. Musiałem bestię spętać.
lewarek w moim defie jest wzorstu hi-lifta. Nie wchodzi do skrzynki. Podczepia się go na rzepy pod tylnym siedzeniem. Podnoszenie też wymaga dygnięcia furmanki na wysokość, jak w hi-lifcie. Na razie wyciagnąłem żabę z jeepa. To dopiero jeździ po pace, bo ma 4 kółka. Musiałem bestię spętać.
a to o ten lewarek chodzi
nie zajarzyłem
kup zwykły hydrauliczny

nie zajarzyłem

kup zwykły hydrauliczny

riczard...
a kiedy ostatnio złapałeś kapcia?
Ma ktoś fotkę tego oryginalnego podnośnika do defa?? Z ciekawości chciałbym zobaczyć jak on wygląda... 

Zielony Autobus 2,7TDi
zagladnij se do manualaBrowning pisze:Ma ktoś fotkę tego oryginalnego podnośnika do defa?? Z ciekawości chciałbym zobaczyć jak on wygląda...

W Pajero nie ma takich wynalazkówLR_Olek pisze:zagladnij se do manualaBrowning pisze:Ma ktoś fotkę tego oryginalnego podnośnika do defa?? Z ciekawości chciałbym zobaczyć jak on wygląda...

Zielony Autobus 2,7TDi
nie ma lewarka?Browning pisze:W Pajero nie ma takich wynalazkówLR_Olek pisze:zagladnij se do manualaBrowning pisze:Ma ktoś fotkę tego oryginalnego podnośnika do defa?? Z ciekawości chciałbym zobaczyć jak on wygląda...

- Ryszard Giedrojć
-
Ostatnio, ponad rok temu w jeepie. Doznałem strasznego upokorzenia, próbując go podnieść na fabrycznym lewarku. Trzeba wykonywać śmieszne ruchy przy pomocy przedłużacza. Następnego dnia kupiłem solidną żabę.LR_Olek pisze:riczard...
Ja mam taki fart, że kapcia moge mieć nawet dziś. Wystarczy, że wyjadę bez lewarka. Z tych samych powodów unikam mycia motocykiela i defa, bo to się kończy deszczem.
- Ryszard Giedrojć
-
Browning pisze:Ma ktoś fotkę tego oryginalnego podnośnika do defa?? Z ciekawości chciałbym zobaczyć jak on wygląda...
Tu możesz zobaczyć. Najpierw padła grzechotka, a potem gwint w "stopce". Podnosiłem auto kilka razy przy okazji wymiany końcówek drażka kier, a potem klocki ham.
- Ryszard Giedrojć
-
nie wkleiłem : http://moto.allegro.pl/item795268534_le ... er_96.html
Hm, tez tak masz? Myslalem ze to dziala tylko jak ja umyje samochodRyszard Giedrojć pisze:Ja mam taki fart, że kapcia moge mieć nawet dziś. Wystarczy, że wyjadę bez lewarka. Z tych samych powodów unikam mycia motocykiela i defa, bo to się kończy deszczem.

Miejsce na Twoją reklamę.