SSanie w disco 300
Moderator: Jerry
SSanie w disco 300
brzmi nieźle i śmiesznie ale...
czy discova pompa (113ps) ma jakieś "cuś" co zwiększa automatycznie dawkę (obroty) na zimnym silniku? myślę tu o opcji "ssania"
miałem ongiś jakieś stare diesle i pamiętam dopalacze obrotów na zimnym silniku.
teraz jakoś w moim nabytku ciężko mi to zauważyć.
po odpaleniu lekka zmuła na obrotach (ca. 300/400 RPM) po 100 / 200 metrach jazdy lekko się normalizuję po kolejnych 1000 jest.ok
czy discova pompa (113ps) ma jakieś "cuś" co zwiększa automatycznie dawkę (obroty) na zimnym silniku? myślę tu o opcji "ssania"
miałem ongiś jakieś stare diesle i pamiętam dopalacze obrotów na zimnym silniku.
po odpaleniu lekka zmuła na obrotach (ca. 300/400 RPM) po 100 / 200 metrach jazdy lekko się normalizuję po kolejnych 1000 jest.ok
Re: SSanie w disco 300
Ten typ tak masimone pisze: po odpaleniu lekka zmuła na obrotach (ca. 300/400 RPM) po 100 / 200 metrach jazdy lekko się normalizuję po kolejnych 1000 jest.ok

Discovery 300tdi
http://www.thesaurus.com.pl/
http://www.thesaurus.com.pl/
trzeba spalić ćmika a potem ruszyćMick pisze:Ten typ tak masimone pisze: po odpaleniu lekka zmuła na obrotach (ca. 300/400 RPM) po 100 / 200 metrach jazdy lekko się normalizuję po kolejnych 1000 jest.ok

Land Rover Discovery 300tdi 96 r - zielony 

A już myslalem że znalazł sposób na to żeby panienka zrobiła loda kierowcy nie łamiąc sobie kręgosłupa

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
matko boska...simone pisze:brzmi nieźle i śmiesznie ale...
to nie mozna wytrzymac 100/200 metrow?
lub ruszyc po minucie od odpalenia?
albo nawet po 5 minutach , średnio tyle się pali jedną fajkę
SALLDVAF8VA98:)
a dupa tam ....
a dupa tam ....
nie wiem, nie pale z chytrościsbielak pisze:albo nawet po 5 minutach , średnio tyle się pali jedną fajkę

LR_Olek pisze:nie wiem, nie pale z chytrościsbielak pisze:albo nawet po 5 minutach , średnio tyle się pali jedną fajkęznaczy z ekonomicznego punktu widzenia

dla mnie też to główny argument

starcza mi na waci... serie dzięki temu

Land Rover made by craftsmen-driven by psychos 
always look on the bright side of life

always look on the bright side of life

jacy wy wszyscy ekonomiczni
Off Road to choroba przenoszona przez błoto
HERBU BIEDRONKA
HERBU BIEDRONKA
W instrukcji podają, żeby przy mrozach wcisnąć gaz przy odpalaniu. A potem dać mu chwilę, żeby "doszedł". 

300tdi krótki 

CORNEL pisze:W instrukcji podają, żeby przy mrozach wcisnąć gaz przy odpalaniu. A potem dać mu chwilę, żeby "doszedł".
ile tego gazu?
i jaka chwile mu dawac?
Instrukcja obslugi 300tdi jest w przyklejonych.
Strona 68.
Taki omnibus i nie wie....
Strona 68.
Taki omnibus i nie wie....
Kapec, disco 300TDi '97,
CORNEL pisze:AD Olek
Jedź do warsztatu.
a po co?
ja nie mam takich problemow...