przekładka Left to right? Prosze bardzo :)

wszystkie serie i modele...

Moderator: Jerry

piotr borowiec

przekładka Left to right? Prosze bardzo :)

Post autor: piotr borowiec » wt lut 02, 2010 11:38 pm

Kiedyś ktoś zapytał czy w Albionie też rzeźbią z przekładaniem :)21
Oto fachowa porada w starym numerze LRM bodajże z 98r :)21
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

musiałem wkleić bo byście nie uwierzyli na słowo :)21
ale uwaga wszelcy naśladowcy, Angole robili to: 2010-1998 to nam daje 12 lat temu :)21 :)21
Chamstwo należy zwalczać napalmem
http://www.free-clinic.org/

Awatar użytkownika
nowicjusz127

Re: przekładka Left to right? Prosze bardzo :)

Post autor: nowicjusz127 » wt lut 02, 2010 11:47 pm

była jakoś wtedy akcja serwisowa na wymiane kokpitów w D1 to mieli pełni tego za grosze w wersji RHD :lol:
W walce z głupotą nie ma wygranych,są tylko cudem ocaleni

już Polska

piotr borowiec

Post autor: piotr borowiec » wt lut 02, 2010 11:51 pm

ale on coś na przed ostatnim zdjęciu na drążek paluchem brytolskim wskazuje :)21 to mi wygląda na przerabianie europejczyka :)21
dałbyś wiare?
Nie kumam tylko po co? Przecież w GB samochody tańsze są, chyba że jestem w mylnym błędzie :)21

Mick

Post autor: Mick » śr lut 03, 2010 12:04 am

Ciekawe czy wtedy te kasety tez w PL byly robione :)21

Awatar użytkownika
czesław&jarząbek

Kontaktowanie:

Post autor: czesław&jarząbek » śr lut 03, 2010 7:50 am

tego nawet nasi nie potrafią...zacząć przekładke w aucie z niebieskim środkiem a zakończyć w beżowym...

:)21
#noichuj

Awatar użytkownika
Prorok78

Kontaktowanie:

Post autor: Prorok78 » śr lut 03, 2010 9:10 am

piotr borowiec pisze:ale on coś na przed ostatnim zdjęciu na drążek paluchem brytolskim wskazuje :)21 to mi wygląda na przerabianie europejczyka :)21
dałbyś wiare?
Nie kumam tylko po co? Przecież w GB samochody tańsze są, chyba że jestem w mylnym błędzie :)21

Jestes w bledzie :) Bardzo mylnym...:) - gdybys przeczytal tekst a nie tylko obrazki ogladal to bys wiedzial...:) To jest przerobka europejczyka na anglika... po co ?? - ano po to ze w angli auta europejskie sa znacznie tansze od wersji wyspiarskich... tyle ze oni wyceniaja taka przekladke na prawie 3000 funtow... to jakies 15 tys zl mniej wiecej... i na nowych czesciach..:)
Patrol GR Y 60 LONG
BFG MT KM 33", OME 2", UP i T-max

Awatar użytkownika
Ryszard Giedrojć

Post autor: Ryszard Giedrojć » śr lut 03, 2010 10:44 am

Prorok78 pisze:
piotr borowiec pisze:ale on coś na przed ostatnim zdjęciu na drążek paluchem brytolskim wskazuje :)21 to mi wygląda na przerabianie europejczyka :)21
dałbyś wiare?

Jestes w bledzie :) Bardzo mylnym...:) - gdybys przeczytal tekst a nie tylko obrazki ogladal to bys wiedzial...:) To jest przerobka europejczyka na anglika... po co ?? - ano po to ze w angli auta europejskie sa znacznie tansze od wersji wyspiarskich... tyle ze oni wyceniaja taka przekladke na prawie 3000 funtow... to jakies 15 tys zl mniej wiecej... i na nowych czesciach..:)
Może i europejskie są tańsze, ale nie sadzę, by były powszechnie dostępne, bo kto by ściągał wyspiarskie LR żeby je u nas przerabiać.
Jeep Grand 2,7 CRD , Toyota LC RJ 70

Awatar użytkownika
Prorok78

Kontaktowanie:

Post autor: Prorok78 » śr lut 03, 2010 11:13 am

ano nie sa powrzecznie dostepne.. jest ich malo.. maja je glownie ludzie ktorzy czesto jezdza autem do europy...

samochody na wyspach sa generalnie tansze.. dlatego nam oplaca sie je przywozic i przekladac... zwlaszcze jesli ktos tak jak ja siedzial tam i jakis czas jezdzil autem tam a potem po powrocie do PL zrobil przekladke... Anglicy nie 'sprowadzaja' samochodow z kontynentu... to by sie im nie oplacalo... ale jak idziesz tam do salonu i szukasz nowego auta to mozesz zamowic wersje LHD i bedzie tansza niz RHD... i to znacznie... A ze u nich mozesz miec normalnie oficialnie zarejestrowane autko z kierownica po wszystko jedno jakiej stronie, to jak komus potrzeba to kupuje takie... a ze popyt mniejszy to przy zakupie z drugiej reki tez sa odpowiednio tansze... No i do tego dochodzi jeszcze spora ilosc angoli ktorzy mieszkali/pracowali we francji,hiszpanii wloszech itd, i wracajac na wyspe wzieli autko ze soba...

Natomiast prawda jest to ze szukajac tam LHD ma sie znacznie ograniczony wybor...
Patrol GR Y 60 LONG

Awatar użytkownika
VFRED

Post autor: VFRED » śr lut 03, 2010 1:22 pm

Prorok78 pisze: W Anglii auta europejskie są znacznie tańsze od wersji wyspiarskich...
Czyli ich są tańsze u nas, a nasze są tańsze u nich? Skoro mogę kupić RHD w Anglii za ok. 60% ceny LHD (edit: strzelałem tą różnicę) u nas to mogę też pewnie kupić LHD w Anglii za 40% ceny (edit: tą różnicę też strzelałem dla poglądu problemu) u nas :D
Ktoś wie ile wynosi ta różnica różnic, o ile nasze są tańsze u nich od ich tańszych u nas? :D
LR Discovery TD5 - ma już nowego właściciela :)

Awatar użytkownika
Prorok78

Kontaktowanie:

Post autor: Prorok78 » śr lut 03, 2010 1:36 pm

no masz racje :) wystarczy popatrzyc za ile taniej mozna u nas kupic angola w porownaniu do europejczyka w takim samym modelu i stanie...:) 40% to moze nie jest ale duzo na pewno...)
Patrol GR Y 60 LONG

Awatar użytkownika
nowicjusz127

Post autor: nowicjusz127 » śr lut 03, 2010 1:43 pm

prorok jestes w błedzie.wejdź sobie na autotrade.co.uk i poszukaj aut LHD ok 30 procent droższe niż RHD
W walce z głupotą nie ma wygranych,są tylko cudem ocaleni

już Polska

Awatar użytkownika
VFRED

Post autor: VFRED » śr lut 03, 2010 1:47 pm

Przepraszam, że OT, ale na myśl przychodzi mi analogia do interesów Mila Minderbrindera z "Paragrafu 22", który:

"...ku uciesze szefa stołówki kaprala Snarka skupował jajka po siedem centów sztuka i sprzedawał po pięć..."

"trzy inne grupy bombowe, powodowane zazdrością, wysłały swoje samoloty na Maltę po świeże jajka, stwierdziły jednak, że świeże jajka kosztują tam po siedem centów sztuka"

potem się to wyjaśniło :D

"po co kupujesz jajka po siedem centów sztuka na Malcie i sprzedajesz je po pięć centów?
— Robię to dla zysku. Zarabiam po trzy i ćwierć centa na jajku sprzedając je na Malcie po cztery i
ćwierć centa ludziom, od których kupuję je potem po siedem centów..."

"ludzie, którym sprzedajesz jajka po cztery i ćwierć centa za sztukę, zarabiają po
dwa i trzy czwarte centa na sztuce odsprzedając ci je po siedem centów. Czy tak?
Tylko dlaczego nie sprzedajesz jajek bezpośrednio sobie, eliminując pośredników?"

i tutaj najważniejsze co mówi Milo

"Bo to ja jestem tym pośrednikiem. Zarabiam po trzy i ćwierć centa na sztuce, kiedy je sobie sprzedaję, i dwa i trzy czwarte centa, kiedy je od siebie
odkupię. To daje zysk sześciu centów na jajku. Kiedy je sprzedaję do stołówki po
pięć centów, tracę tylko dwa centy i w ten sposób zarabiam kupując jajko po siedem
centów i sprzedając je po pięć centów. Kiedy je kupuję na Sycylii prosto od kury
płacę po cencie za sztukę"

"Kupuję je na Sycylii po cencie
sztuka i przerzucam potajemnie na Maltę po cztery i pół centa, żeby podbić cenę do
siedmiu centów za sztukę, kiedy kupcy przyjadą po nie na Maltę."

w książce jest jeszcze temat pomidorów, ale to już nie tym razem.

ps. Kto wie ile Milo zarabiał na jednym jajku?
Ostatnio zmieniony śr lut 03, 2010 3:36 pm przez VFRED, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Prorok78

Kontaktowanie:

Post autor: Prorok78 » śr lut 03, 2010 1:58 pm

nowicjusz127 pisze:prorok jestes w błedzie.wejdź sobie na autotrade.co.uk i poszukaj aut LHD ok 30 procent droższe niż RHD
ja temat znam z irlandii. i z wlasnego doswiadczenia ze tak powiem :)
Patrol GR Y 60 LONG

piotr borowiec

Post autor: piotr borowiec » śr lut 03, 2010 2:03 pm

Prorok78 pisze:Jestes w bledzie :) Bardzo mylnym...:) - gdybys przeczytal tekst a nie tylko obrazki ogladal to bys wiedzial...:) To jest przerobka europejczyka na anglika... po co ?? - ano po to ze w angli auta europejskie sa znacznie tansze od wersji wyspiarskich... tyle ze oni wyceniaja taka przekladke na prawie 3000 funtow... to jakies 15 tys zl mniej wiecej... i na nowych czesciach..:)
Prorok gdybyś mniej poważnie podchodził do tematu :) to byś wiedzia... :) że to taki tylko żarcik i odpowiedź na pytanie kolegi "...czy ktoś na wyspach przekłada z lewej na prawą..." chłopie wyluzuj gazetka ma 13 (TRZYNAŚCIE) lat :)21

Awatar użytkownika
VFRED

Post autor: VFRED » śr lut 03, 2010 2:11 pm

piotr borowiec pisze: Prorok gdybyś mniej poważnie podchodził do tematu :) to byś wiedzia... :) że to taki tylko żarcik i odpowiedź na pytanie kolegi "...czy ktoś na wyspach przekłada z lewej na prawą..." chłopie wyluzuj gazetka ma 13 (TRZYNAŚCIE) lat :)21
Co nie zmienia faktu, że od 13 lat kupują u nas LHD zawożą do siebie i przekładają na RHD, żeby potem nam je sprzedać do przełożenia na LHD i ponownie odkupić...
Oczywiście zarabiają pośrednicy i syndykat.

piotr borowiec

Post autor: piotr borowiec » śr lut 03, 2010 2:12 pm

:)2 :)21 :)21 :)21

Awatar użytkownika
scood74

Post autor: scood74 » śr lut 03, 2010 3:31 pm

mówiąc delikatnie chyba się zgubiłem .......
był misiek II, long, 4M40 i niedlugo coś znowu będzie

Awatar użytkownika
lysy76

Post autor: lysy76 » czw lut 04, 2010 4:14 pm

Patent dla tych co to im szyby parują:
http://fundir.org/image,patenty_nr2,1265,0,0,36.html
Wujek Dobra Rada 8)

piotr borowiec

Post autor: piotr borowiec » czw lut 04, 2010 9:47 pm

to frelek po przekładce? :o

ODPOWIEDZ

Wróć do „Land Rover, Range Rover”