Simering pompy ABS

wszystkie serie i modele...

Moderator: Jerry

Awatar użytkownika
Flytier

Simering pompy ABS

Post autor: Flytier » ndz mar 14, 2010 10:54 am

Panowie, mam do Was pytanie.
Orientujecie się może, czy jest dostępny simering, znajdujący się na osi wirnika, silnika elektrycznego pompy ABS (RR P38)? Ten pomiędzy samym silnikiem, a częścią tłoczącą.
W piątek zaczęło mi kapać z tejże pompy. Myślałem, że puściło uszczelnienie, które zastosowałem na szybko, zamiast, a właściwie w połączeniu ze starym oringiem. Jednak okazało się, że tam jest ok., a cieknie z drugiej strony.
Na razie założyłem dwa ringi na osi wirnika, pomiędzy nimi oring odpowiadający zewnętrznej średnicy gniazda i wypełniłem to wulkanizującym uszczelniaczem.
Pompa w miejscu „naprawy” lekko się poci i takie rozwiązanie zapewne długo nie wytrzyma.
O ile jest dostępny taki simering, to może znacie nr katalogowy, bym mógł go podać w razie nieznajomości tematu w sklepie LR lub żebym mógł spróbować dostać go gdzieś indziej.
Ewentualnie, jakiś patent na skuteczne uszczelnienie tego w razie problemów z kupieniem takiego simeringu.

Awatar użytkownika
czesław&jarząbek

Kontaktowanie:

Re: Simering pompy ABS

Post autor: czesław&jarząbek » ndz mar 14, 2010 11:47 am

pompa jako całość-nie robija się na żadne drobniejsze części
#noichuj

Awatar użytkownika
sbielak

Post autor: sbielak » ndz mar 14, 2010 11:51 am

wszystko sie rozbiera :wink:
tylko czasem już się nie ubiera ......
SALLDVAF8VA98:)
a dupa tam ....

Awatar użytkownika
Flytier

Post autor: Flytier » ndz mar 14, 2010 12:14 pm

Czyli dupa :( . Myślałem, że istnieje jakiś komplet naprawczy. Pozostaje mi ewentualnie pojechać do sklepu koło krakowskiej „Tandety”. Jest tam sklep specjalizujący się w sprzedaży łożysk i między innymi simeringów. Może tam się uda taki kupić. Chociaż jest to maleńki simering i może być z tym problem.

Trochę bez sensu jest, by pompa nie miała dostępnego oringu i (lub tylko) simeringu :( ! Cała mechaniko/elektryka sprawna, a pompa jest be.

Awatar użytkownika
SzczesnyLR

Post autor: SzczesnyLR » ndz mar 14, 2010 1:16 pm

pomyśl
czy to uszczelnienie puściło samo z siebie
czy może ciśnienie za duże :roll:
jezeli tak to tylko zaspawać zostaje :wink:
pomyśl :)2
alkohol , brawura , wypadek

D1,D3...

Awatar użytkownika
Flytier

Post autor: Flytier » ndz mar 14, 2010 3:39 pm

Jeżeli coś w tym stylu miałeś na myśli, to ciśnienie mogło być za duże, bo kombinowałem. Dolałem za dużo płynu. Sporo powyżej maksa, bo coś mi się ubzdurało, że płyn nie przelewa się w pojemniku, do przegrody przeznaczonej dla sprzęgła. Mój błąd.
W tym momencie ciśnienie powinno być w porządku, skoro tak liche uszczelnienie, które zrobiłem, wytrzymuje.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Land Rover, Range Rover”