Simering pompy ABS
Moderator: Jerry
Simering pompy ABS
Panowie, mam do Was pytanie.
Orientujecie się może, czy jest dostępny simering, znajdujący się na osi wirnika, silnika elektrycznego pompy ABS (RR P38)? Ten pomiędzy samym silnikiem, a częścią tłoczącą.
W piątek zaczęło mi kapać z tejże pompy. Myślałem, że puściło uszczelnienie, które zastosowałem na szybko, zamiast, a właściwie w połączeniu ze starym oringiem. Jednak okazało się, że tam jest ok., a cieknie z drugiej strony.
Na razie założyłem dwa ringi na osi wirnika, pomiędzy nimi oring odpowiadający zewnętrznej średnicy gniazda i wypełniłem to wulkanizującym uszczelniaczem.
Pompa w miejscu „naprawy” lekko się poci i takie rozwiązanie zapewne długo nie wytrzyma.
O ile jest dostępny taki simering, to może znacie nr katalogowy, bym mógł go podać w razie nieznajomości tematu w sklepie LR lub żebym mógł spróbować dostać go gdzieś indziej.
Ewentualnie, jakiś patent na skuteczne uszczelnienie tego w razie problemów z kupieniem takiego simeringu.
Orientujecie się może, czy jest dostępny simering, znajdujący się na osi wirnika, silnika elektrycznego pompy ABS (RR P38)? Ten pomiędzy samym silnikiem, a częścią tłoczącą.
W piątek zaczęło mi kapać z tejże pompy. Myślałem, że puściło uszczelnienie, które zastosowałem na szybko, zamiast, a właściwie w połączeniu ze starym oringiem. Jednak okazało się, że tam jest ok., a cieknie z drugiej strony.
Na razie założyłem dwa ringi na osi wirnika, pomiędzy nimi oring odpowiadający zewnętrznej średnicy gniazda i wypełniłem to wulkanizującym uszczelniaczem.
Pompa w miejscu „naprawy” lekko się poci i takie rozwiązanie zapewne długo nie wytrzyma.
O ile jest dostępny taki simering, to może znacie nr katalogowy, bym mógł go podać w razie nieznajomości tematu w sklepie LR lub żebym mógł spróbować dostać go gdzieś indziej.
Ewentualnie, jakiś patent na skuteczne uszczelnienie tego w razie problemów z kupieniem takiego simeringu.
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Re: Simering pompy ABS
wszystko sie rozbiera
tylko czasem już się nie ubiera ......

tylko czasem już się nie ubiera ......
SALLDVAF8VA98:)
a dupa tam ....
a dupa tam ....
Czyli dupa
. Myślałem, że istnieje jakiś komplet naprawczy. Pozostaje mi ewentualnie pojechać do sklepu koło krakowskiej „Tandety”. Jest tam sklep specjalizujący się w sprzedaży łożysk i między innymi simeringów. Może tam się uda taki kupić. Chociaż jest to maleńki simering i może być z tym problem.
Trochę bez sensu jest, by pompa nie miała dostępnego oringu i (lub tylko) simeringu
! Cała mechaniko/elektryka sprawna, a pompa jest be.

Trochę bez sensu jest, by pompa nie miała dostępnego oringu i (lub tylko) simeringu

- SzczesnyLR
pomyśl
czy to uszczelnienie puściło samo z siebie
czy może ciśnienie za duże
jezeli tak to tylko zaspawać zostaje
pomyśl
czy to uszczelnienie puściło samo z siebie
czy może ciśnienie za duże

jezeli tak to tylko zaspawać zostaje

pomyśl

alkohol , brawura , wypadek
D1,D3...
D1,D3...
Jeżeli coś w tym stylu miałeś na myśli, to ciśnienie mogło być za duże, bo kombinowałem. Dolałem za dużo płynu. Sporo powyżej maksa, bo coś mi się ubzdurało, że płyn nie przelewa się w pojemniku, do przegrody przeznaczonej dla sprzęgła. Mój błąd.
W tym momencie ciśnienie powinno być w porządku, skoro tak liche uszczelnienie, które zrobiłem, wytrzymuje.
W tym momencie ciśnienie powinno być w porządku, skoro tak liche uszczelnienie, które zrobiłem, wytrzymuje.