Załączone non-stop napędy w Disco 300tdi
Moderator: Jerry
Załączone non-stop napędy w Disco 300tdi
Witam,
ostantnio tzn. z tydzień temu coś strasznie zaczeło hałasować przy skręcie na maksa w lewo czy też w prawo. Pomyślałem że to blokada miedzyosiowa załączona jest ale drżaek zmainy jest w standartowym "szosowym" położeniu.
Co się mogło popsuć i ciekawe za ile PLNów? Zaznaczę żę jak załączam dzwignią blokade to róznicy nie ma poza świecącą się kontrolką. Reduktor działa. Podczas jazdy codziennej nie odczuwam jakiś problemów ale własnie wedy gdy dość mocno skręcam.
Dziękuje za pomoc
Piotrek
ostantnio tzn. z tydzień temu coś strasznie zaczeło hałasować przy skręcie na maksa w lewo czy też w prawo. Pomyślałem że to blokada miedzyosiowa załączona jest ale drżaek zmainy jest w standartowym "szosowym" położeniu.
Co się mogło popsuć i ciekawe za ile PLNów? Zaznaczę żę jak załączam dzwignią blokade to róznicy nie ma poza świecącą się kontrolką. Reduktor działa. Podczas jazdy codziennej nie odczuwam jakiś problemów ale własnie wedy gdy dość mocno skręcam.
Dziękuje za pomoc
Piotrek
Disco 300Tdi 1995 pseudonim "Żul"
Re: Załączone non-stop napędy w Disco 300tdi
Nie skręcaj i po problemie 

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
nieee - niech jeździ w kółko - jak się rozleci to będzie wiadomo, co byłoklucz13 pisze:Nie skręcaj i po problemie

Wszystko co naprawdę lubię jest niemoralne, nielegalne lub tuczące
Disco 2 V8 4,6, Xsara 1,6
Disco 2 V8 4,6, Xsara 1,6
już chciałem odpowiedzieć , ale nie daje mi spokoju kwestia gdzie mam kupić lewą tylną szybę i lewe tylne górne światła do mojej czysety , które dziwnym zbiegiem okoliczności miały bezpośredni kontakt z ocierającą się o nie brzozą na sam koniec zlotu LR ONLY na drawsku dzisiaj po południu.
trzyseta jedna , dwa mechaniki
wiedziałem że można na Was liczyć.
Nie bądź pan rura i nie pękaj 
Na pierwszej stronie już chciałbyś odpowiedź??
Nie wiem czy diflok może się tak sam z siebie zablokować, ale nawet gdyby, to raczej nie powinno hałasować, ale szarpać przy skręcaniu.
Może kula (kule?) się rozlatywa?
Posadź kogoś za kierownicą, niech powoli jeździ w kółko, a ty z zewnątrz nasłuchuj, z którego miejsca ten hałas się wydobywa. Może coś rzuci się w ucho.

Na pierwszej stronie już chciałbyś odpowiedź??
Nie wiem czy diflok może się tak sam z siebie zablokować, ale nawet gdyby, to raczej nie powinno hałasować, ale szarpać przy skręcaniu.
Może kula (kule?) się rozlatywa?
Posadź kogoś za kierownicą, niech powoli jeździ w kółko, a ty z zewnątrz nasłuchuj, z którego miejsca ten hałas się wydobywa. Może coś rzuci się w ucho.
Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...
a przeguby sprawdzone
dostac się do nich to pół godziny roboty 

SALLDVAF8VA98:)
a dupa tam ....
a dupa tam ....
Okazuje się jednak że własnie nie ma blokady. Nie ma zadnej róznicy gdy ją "załącze" i gdy jest szosowe położenie. Pewnie reduktor ze skrzynią rozdzielczą poleciał. Spore koszty?
P.
P.
Uuuuuuu Paaaaanie, zależy czy tylko środek poleciał czy obudowa też dostała.
Szykuj pare kPLN.

Szykuj pare kPLN.

300tdi krótki 

hensel pisze:Okazuje się jednak że własnie nie ma blokady. Nie ma zadnej róznicy gdy ją "załącze" i gdy jest szosowe położenie. Pewnie reduktor ze skrzynią rozdzielczą poleciał. Spore koszty?
P.
chyba nie wiesz co piszesz....
porada jest jedna: JEDZ DO WARSZTATU