disci II- reduktor
Moderator: Jerry
disci II- reduktor
Witam... Mam pytanko: co może walnąć podczas jazdy z zapiętym difflockiem w disco po asfalcie i skręcaniu? Jakie są następstwa i objawy? Z góry dziękuję
PS. czy śruba na reduktorze albo sam mechanizm może się sam załączyć (przekręcić)? Chodzi mi o disko II
PS. czy śruba na reduktorze albo sam mechanizm może się sam załączyć (przekręcić)? Chodzi mi o disko II
Żeby coś wynaleźć, wystarczy odrobina wyobraźni i sterta złomu./
Re: disci II- reduktor
zależy jak dlugo bylo jechane, jak niedługo , to raczej nic
nie
nie
Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
a jeśli długo? co się mogło zdupcyć?
a jedzie ci samochód czy nie?
jeśli jedzie to wyłącz blokadę
jeśli nadal jedzie to nic się nie z......

jeśli jedzie to wyłącz blokadę
jeśli nadal jedzie to nic się nie z......

naprezenia wynikajace z roznej dlugosci dorgi pokonywanej przez kola ida w ukl. napedowy w opony etc. po porstu zuzywa sie wszystko szybciej, a to co najbardziej przenosi sily moze sie zepsuc w koncu.
w difflockiem zblokowanym nie nawierzchniach zwiezlych nie powinno sie jezdzic.
Y61 GU4
http://airman.org.pl
http://airman.org.pl
hehe mysle ze On to wiegrzes pisze:naprezenia wynikajace z roznej dlugosci dorgi pokonywanej przez kola ida w ukl. napedowy w opony etc. po porstu zuzywa sie wszystko szybciej, a to co najbardziej przenosi sily moze sie zepsuc w koncu.

D2 TD5 Było
- Damian
-
- Kontaktowanie:
zęby w dyfrach, frezy na półosiach - na logikę wydawałoby się że to powinno iść na pierwszy ogień
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
tylko za cholerę nie wiem jak się blokada mogła sama załączyć... Jest tylko wyjście na reduktorze... Przekręcałem w obie strony i kombinowałem ale nic się nie zmienia... W jaki sposób można ją rozpiąć?
skad pewnosc, ze sie nie zmienia? patrzysz tylko na swiatelko w kokpicie maszyny, czy robisz cos wiecej?
światełko się nie zapala.... jadąc na wprost jest wszystko ok. Przy skręcie słychać dźwięki. Wchodziłem pod auto i przekręcałem śrubę.... Dalej taki sam objaw. Nawet podnosiłem jedną stronę auta i chciałem pokręcić kołem i niestety nie mogłem...
podnies wozek do gory i zobacz co sie dzieje pod ta pokrywka
http://www.youtube.com/watch?v=TH4r71evEfo&translated=1
http://www.youtube.com/watch?v=TH4r71evEfo&translated=1
ale to by musial przejechac chyba z 5 tys kmDamian pisze:zęby w dyfrach, frezy na półosiach - na logikę wydawałoby się że to powinno iść na pierwszy ogień
a tu przedmowca pewnei zrobil 200m i teraz lamentuje,bo gdzis na forum napisali,ze sie moze popsuc
vip pisze:tylko za cholerę nie wiem jak się blokada mogła sama załączyć... Jest tylko wyjście na reduktorze... Przekręcałem w obie strony i kombinowałem ale nic się nie zmienia... W jaki sposób można ją rozpiąć?
zacznijmy od tego kto ja zapial...
dlaczego twierdzisz ze to blokada wydaje dzwiki a nie inny element auta?
bo mosty całe juz wymieniłLR_Olek pisze: dlaczego twierdzisz ze to blokada wydaje dzwiki a nie inny element auta?
walczy z tym reduktorem od miesięcy
na LK to juz serial ale i tam same gamonie i nikt nie potrafi pomóc
Land Rover Discovery 300tdi 96 r - zielony 

a nie mozna pojechac do warsztatu?sbb pisze:bo mosty całe juz wymieniłLR_Olek pisze: dlaczego twierdzisz ze to blokada wydaje dzwiki a nie inny element auta?
walczy z tym reduktorem od miesięcy
na LK to juz serial ale i tam same gamonie i nikt nie potrafi pomóc
jutro auto ląduje w warsztacie...