D90 nie grzeje swiec
Moderator: Jerry
- diaqsuz
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
D90 nie grzeje swiec
Witam, moje poszukiwania samochodu skonczyly sie, nie jak myslalem na disco a D90 '87 i tu zaczela sie cala przygoda. Samochod rewelacja, a jak narazie jedyny problem tkwi w odpaleniu go gdy jest zimny. Z tego co zdazylem sie zorientowac nie chce grzac swiec, a robi sie co raz zimniej. Gdy dostanie prad prosto z aku pali na dotyk, wiec cos go trapi, gdzie szukac problemu, moze ktos mial juz podobny problem? Pozdrawiam Piotr
Re: D90 nie grzeje swiec
nie grzeje swiec? czyli to nie dziala - trzeba naprawic.
Mistrzow uprasza sie o spokoj
Nie trzeba szukać żadnego elektryka.W 90tce załączanie świec żarowych jest w jednej pozycji stacyjki, którą trzeba przytrzymać. Na desce zapala się wtedy kontrolka z ikonką ssania(taka jakaś pomarańczowato-żółta). Nie ma tak jak w innych autach że przekręcasz kluczyk i grzeje. Spróbuj powoli przekręcać kluczyk i załapiesz o co chodzi. Jak się nie zapali kontrolka to podepnij miernik pod świecę i sprawdź
Ostatnio zmieniony ndz wrz 26, 2010 6:01 pm przez Pepek, łącznie zmieniany 1 raz.
Def 110 SW 300tka i to nie jest ostatnie moje słowo
Dodam jeszcze ,że nie ma żadnego wyłącznika czasowego. Czyli ile trzymasz tyle grzejesz 

Pepek dobrze prawi, zeszłej zimy sąsiad dzwoni , że 110 ex mod dobrze mu smiga, ale ciężko pali przy -10....... 

Seria IIA '62, Seria III 109 FFR ,Disco , def 110 SW
M-72 MW-750
M-72 MW-750
lucas entertainment 

Land Rover made by craftsmen-driven by psychos 
always look on the bright side of life

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
sam se pracuj, sprawdziłem nim wysłałem, poprawnie 

Land Rover made by craftsmen-driven by psychos 

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- diaqsuz
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Niestety dalej nic, przy przekręcaniu kluczyka nie świeci sie kontrolka ssania, próbowałem na czuja znaleźć ten moment, w którym powinno grzać świece, lecz dalej nie pomoglo. Jutro spróbuje z miernikiem, może on coś wykaże 

diaqsuz pisze:Niestety dalej nic, przy przekręcaniu kluczyka nie świeci sie kontrolka ssania, próbowałem na czuja znaleźć ten moment, w którym powinno grzać świece, lecz dalej nie pomoglo. Jutro spróbuje z miernikiem, może on coś wykaże
przez czas pisania na forum juz bys to naprawil ...
LR_Olek pisze:diaqsuz pisze:Niestety dalej nic, przy przekręcaniu kluczyka nie świeci sie kontrolka ssania, próbowałem na czuja znaleźć ten moment, w którym powinno grzać świece, lecz dalej nie pomoglo. Jutro spróbuje z miernikiem, może on coś wykaże
przez czas pisania na forum juz bys to naprawil ...
Komputer ma w ciepłym i suchym, a tam pizga

Seria IIA '62, Seria III 109 FFR ,Disco , def 110 SW
M-72 MW-750
M-72 MW-750
Jest jeszcze opcja że spadł przewód ze stacyjki. Ściągnij plastiki i popatrz. Przy okazji możesz wyczaić który przewód jest od grzania i zrobić sobie niezależny przycisk od traktora.
Pepek pisze:Jest jeszcze opcja że spadł przewód ze stacyjki. Ściągnij plastiki i popatrz. Przy okazji możesz wyczaić który przewód jest od grzania i zrobić sobie niezależny przycisk od traktora.
a jak tam moja sprawa?

Dzisiaj powinna opuścić przyjazny Wrocek i skierować się na Żuławy. 

- diaqsuz
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Panowie Defek znowu zaczął grzac swiece jak nalezy.. Za porada sprawdzilem idac po kabelku az pod deske rozdzielcza, dochodzac do stacyjki, okazalo sie, że styki byly zaśniedziale. Wszystko wyczyscilem i teraz gra jak nalezy
Dziekuje kolego @Pepek za rady
Dziekuje kolego @Pepek za rady

Pepek pisze:Dzisiaj powinna opuścić przyjazny Wrocek i skierować się na Żuławy.
chyba zaginela w czasoprzestrzeni,bo nic nie zwiastuje jej rychlego przybycia

dlatego, ze niszczarka biurowa nie niszczy kartonu po pizzy ale papier po kielbasie takLR_Olek pisze:Pepek pisze:Dzisiaj powinna opuścić przyjazny Wrocek i skierować się na Żuławy.

gruszkin pisze:dlatego, ze niszczarka biurowa nie niszczy kartonu po pizzy ale papier po kielbasie takLR_Olek pisze:Pepek pisze:Dzisiaj powinna opuścić przyjazny Wrocek i skierować się na Żuławy.
zjedz kiełbase