Ciecze
Moderator: Jerry
Ciecze
Jak to mowia - land rover nie cieknie, on znaczy teren
Wiec i moj po 2 latach uzywania zaczal znaczyc. Rozrzad wymieniony ze 40 tys temu (troche ponad rok). Zmieniany oczywiscie komplet z uszczelniaczami. No i dzis sie patrze, a misa od spodu mokra i kropla pod autem. Widac, ze ciecze od przodu ale jedna rzecz mnie zastanawia. W otworku rewizyjnym w deklu rozrzadu mialem wkrecona srubke. Wiec sobie pomyslalem, ze jak ja odkrece to sie wyleje ze szklanka. A tymczasem tam sucho jak pieprz (tak mi sie zdaje przynajmniej).
Wiec pytanie: czy jezeli wysra sie simering na wale z przodu moze byc tak, ze w rozrzadzie bedzie sucho a silnik od dolu mokry? Czy szukac gdzie indziej?
Wczesniej sie minimalnie pocil ale stawialem na uszczelke misy olejowej, teraz mam wrazenie ze jakby skades wyzej lecialo.
Wiec i moj po 2 latach uzywania zaczal znaczyc. Rozrzad wymieniony ze 40 tys temu (troche ponad rok). Zmieniany oczywiscie komplet z uszczelniaczami. No i dzis sie patrze, a misa od spodu mokra i kropla pod autem. Widac, ze ciecze od przodu ale jedna rzecz mnie zastanawia. W otworku rewizyjnym w deklu rozrzadu mialem wkrecona srubke. Wiec sobie pomyslalem, ze jak ja odkrece to sie wyleje ze szklanka. A tymczasem tam sucho jak pieprz (tak mi sie zdaje przynajmniej).
Wiec pytanie: czy jezeli wysra sie simering na wale z przodu moze byc tak, ze w rozrzadzie bedzie sucho a silnik od dolu mokry? Czy szukac gdzie indziej?
Wczesniej sie minimalnie pocil ale stawialem na uszczelke misy olejowej, teraz mam wrazenie ze jakby skades wyzej lecialo.
Kapec, disco 300TDi '97,
-
-
Re: Ciecze
gdzieś indziej
To co? Mam olac? Tak patrzec codziennie na ta plame? No moze z plama to przesadzilem bo to raptem ze 5 kropli ale niemniej jednak.....
A tyle czasu nie ciekl.....
A tyle czasu nie ciekl.....

Kapec, disco 300TDi '97,
Toc przez neta nie umyjemy Ci motóra, a to chyba jedyna droga do poznania
Seria IIA '62, Seria III 109 FFR ,Disco , def 110 SW
M-72 MW-750
M-72 MW-750
-
- jestem tu nowy...
no jak tomoto pisze:a to chyba jedyna droga do poznania

A co z piątką, jedenastką, dziewięć-dwójką lub z grubej rhuhry A2

Myślę o 4x4... tak najtaniej wychodzi ;P
Gazetę możesz podłożyćkapec pisze:To co? Mam olac? Tak patrzec codziennie na ta plame? .....

Frontera 2,4 zagazowana, Disco II
Alfa Romeo Sprint.
Alfa Romeo Sprint.
Umylem, zrobilem 500km i nic nie ciecze. Nawet sie spiecjalnie nie spocilo. Ch... wi co to bylo

Kapec, disco 300TDi '97,
Wyciekł nadmiar i już jest dobrze. Jakbym widział moją volvinkę