Pompa wspomagania Disco I
Moderator: Jerry
-
- jestem tu nowy...
Pompa wspomagania Disco I
Witam. Proszę o pomoc w kwestii odpowietrzenia pompy wspomagania w Disco I, 300, 97 r. Czy odpowietrza się tak jak pompy starszego typu poprzez skręcanie kół przy pracującym silniku, czy też odpowietrznikiem ( wszak po coś on tam jest ). Tylko jaka jest wtedy procedura.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Re: Pompa wspomagania Disco I
w obu nie, wystarczy poluzować w przednim, a później odczepić końcówki drążków kierowniczych z jednej stronyWiechu pisze:musisz poluzować korki w obu mostach
i kolejno ręcznie popychając drążkami koło napompować ciśnienie w układzie

LR Rendzi stajla 

kasztaniarze...
odpowiedz jest banalna: jedz do warsztatu
odpowiedz jest banalna: jedz do warsztatu

-
- jestem tu nowy...
Odpowiedź jest jeszcze banalniejsza, trzeba słuchać mądrzejszych i na pewno nie tu.
LR_Olek jak wyobrażasz sobie jechanie do warsztatu o suchej lub zapowietrzonej pompie wspomagania
może Wy macie do warsztatu przez ulicę, ja do najbliższego cokolwiek wiedzącego o LR ponad 100 km. Jeśli chcecie kogoś pouczać o warsztatach to dojeżdżajcie do klientów.
Wiechu i Trawolt do kasztaniarzy to wam daleko, buraki z was i tyle.
LR_Olek jak wyobrażasz sobie jechanie do warsztatu o suchej lub zapowietrzonej pompie wspomagania

Wiechu i Trawolt do kasztaniarzy to wam daleko, buraki z was i tyle.
BabaJaga666 pisze: Wiechu i Trawolt do kasztaniarzy to wam daleko, buraki z was i tyle.
ufff.... dobrze ze ja byłem pomocny

dlaczego mu nie powiedzieliście jak
nie wiecie czy co ?
nie wiecie czy co ?
Land Rover Discovery 300tdi 96 r - zielony 

hehe, niezle jaja.LR_Olek pisze:BabaJaga666 pisze: Wiechu i Trawolt do kasztaniarzy to wam daleko, buraki z was i tyle.
ufff.... dobrze ze ja byłem pomocny
yy? nie rozumiem
drzeć łacha z abnegata kulturalnego czy innego przekładacza frilanderów - kapuję. Ale tu człek dość rozsądnie spytał.. coś mnie ominęło?
drzeć łacha z abnegata kulturalnego czy innego przekładacza frilanderów - kapuję. Ale tu człek dość rozsądnie spytał.. coś mnie ominęło?
Panowie i Panie mam wielki problem - dostałam okresu
co prawda mam w domu podpaski, ale nie wiem czy nie powinnam pójść do sklepu po ręczniki jednorazowe
nie wiem co robić, pomóżcie, pilnie - tylko nie bądźcie burakami!

co prawda mam w domu podpaski, ale nie wiem czy nie powinnam pójść do sklepu po ręczniki jednorazowe
nie wiem co robić, pomóżcie, pilnie - tylko nie bądźcie burakami!

LR Rendzi stajla 

Oskar Wilde powiedział kiedyś
Życie towarzyskie schodzi na psy, spotykają się same zera, które mówią o niczym.
znał to forum czy co ?

Życie towarzyskie schodzi na psy, spotykają się same zera, które mówią o niczym.
znał to forum czy co ?

Land Rover Discovery 300tdi 96 r - zielony 

niczym podwiązka do ołtarza zakładana przyzwoicie
by choć na chwilę skryć swe prawdziwe oblicze

by choć na chwilę skryć swe prawdziwe oblicze

LR Rendzi stajla 

sbb pisze:
znał to forum czy co ?
nie.... nie wiedział, że istnieje poiziom mniej niż zero