2 dodatkowe fotele

wszystkie serie i modele...

Moderator: Jerry

pawelr
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

2 dodatkowe fotele

Post autor: pawelr » pn mar 28, 2011 8:14 pm

Witam wszystkich. Mam pytanie, czy da się w prosty sposób zmienić wersję 5 miejscową Discovery II (2002r) w wersję 7 miejscową. Niedawno kupiłem właśnie LRD II Td5 w wersji 5 miejscowej. Mogę dokupić owe 2 dodatkowe fotele składane montowane w bagażniku, lecz nie mam pewności, czy: 1. pod wykładziną podłogi bagażnika są "gniazda" konieczne do rozkładania tych foteli, 2. Czy demontując boczne kieszenie z pokrywami znajdę tam miejsca do montażu tych foteli?
Jeżeli ktoś ma jakiekolwiek doświadczenia - bardzo porszę o poradę - nie chciał bym na darmo kupować foteli,których później nie dam rady zamontować. Pozostaje jeszcze kwestia zmian w dowodzie rejestracyjnycm, lecz najpierw muszę być pewien możliwości technicznych.

Awatar użytkownika
LR_Olek

Kontaktowanie:

Re: 2 dodatkowe fotele

Post autor: LR_Olek » wt mar 29, 2011 9:03 pm

pawelr pisze:Witam wszystkich. Mam pytanie, czy da się w prosty sposób zmienić wersję 5 miejscową Discovery II (2002r) w wersję 7 miejscową. Niedawno kupiłem właśnie LRD II Td5 w wersji 5 miejscowej. Mogę dokupić owe 2 dodatkowe fotele składane montowane w bagażniku, lecz nie mam pewności, czy: 1. pod wykładziną podłogi bagażnika są "gniazda" konieczne do rozkładania tych foteli, 2. Czy demontując boczne kieszenie z pokrywami znajdę tam miejsca do montażu tych foteli?
Jeżeli ktoś ma jakiekolwiek doświadczenia - bardzo porszę o poradę - nie chciał bym na darmo kupować foteli,których później nie dam rady zamontować. Pozostaje jeszcze kwestia zmian w dowodzie rejestracyjnycm, lecz najpierw muszę być pewien możliwości technicznych.

a po co to wszystko?

w d 1 masa ludzi demontuje fotel,a tera widze ze trend w d2 sie pojawia na dostawianie foteli w bagazniku :)21

Awatar użytkownika
Colicab
Kontaktowanie:

Post autor: Colicab » wt mar 29, 2011 11:19 pm

to czy masz miejsce na fotele pod bocznyhmi kieszeniami dowiesz sie jak zdejmiesz kieszenie. Czy ktos ma pojechac i Ci zdjac, potem powiedziec czy mozna?

Uzupelnij profil o lokalizacje.
Nie jeżdżę w błocie bo można się zakopać
zbieram schematy i smieci na chomikuj.pl/offroad4x4

nismo_pl

Post autor: nismo_pl » śr mar 30, 2011 8:46 am

pawelr pisze:a po co to wszystko?
Żona i piątka dzieci? :)21

Awatar użytkownika
gruszek

Post autor: gruszek » śr mar 30, 2011 3:08 pm

Zorientuj się czy masz homologację na 7 osób na to autko.
Bo przerobisz a WK cię odprawi ;)
Suzuki Samurai & BMW & Opel & Ford in progress...

Awatar użytkownika
tybero

Post autor: tybero » śr mar 30, 2011 3:29 pm

homologacja ulatwia, choc da sie i bez.
kolega do audi A6 dolozyl dwa fotele do bagaznika, przeszedl badania i dostal wpis do dowodu, itd.
Mistrzow uprasza sie o spokoj

pawelr
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: pawelr » śr mar 30, 2011 5:38 pm

Stacja Diagnostyczna twierdzi, że dla WK wystarczy ich zaświadczenie. Jak wstawię te 2 fotele to takie dostanę. Pytam o możliwości montażu zawczasu, zanim zabiorę się za zrywanie wykładziny...może ktoś ma jakieś doświadczenie w tym temacie?

Awatar użytkownika
gruszek

Post autor: gruszek » czw mar 31, 2011 12:11 pm

pawelr pisze:Stacja Diagnostyczna twierdzi, że dla WK wystarczy ich zaświadczenie. Jak wstawię te 2 fotele to takie dostanę. Pytam o możliwości montażu zawczasu, zanim zabiorę się za zrywanie wykładziny...może ktoś ma jakieś doświadczenie w tym temacie?
Uwierz mi na słowo, pracuję w tym temacie na codzień.
W tym roku zmieniły się przepisy.
Wszystko zależy jak podejdzie do tego WK.
Idz na stacje , wez wzór zaświadczenia , z nim do WK i bediesz mial pewność.
Jak bedzies zmial jakeis inne pytania wal na priv.
Suzuki Samurai & BMW & Opel & Ford in progress...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Land Rover, Range Rover”