anglik co i jak
Moderator: Jerry
-
- jestem tu nowy...
anglik co i jak
witam.
Co trzeba wykupić/zrobić abym mógł poruszać się anglikiem po Polsce nie przerabiając go? jakiś dokument potrzebny ?
Chodzi mi o to auto
http://moto.allegro.pl/land-rover-disco ... 27347.html
Co trzeba wykupić/zrobić abym mógł poruszać się anglikiem po Polsce nie przerabiając go? jakiś dokument potrzebny ?
Chodzi mi o to auto
http://moto.allegro.pl/land-rover-disco ... 27347.html
TANIEC MUSI BYĆ!
Kupie silnik do parcha 2.8 Z okolic Szczecina
- adas bombowiec
Re: anglik co i jak
O niepoczytalnościfastmaciek pisze:witam.
(...)jakiś dokument potrzebny ?(...)

Anglika nie można zarejestrować w PL.
-
- jestem tu nowy...
adas bombowiec pisze:O niepoczytalnościfastmaciek pisze:witam.
(...)jakiś dokument potrzebny ?(...)![]()
Anglika nie można zarejestrować w PL.
nie chodzi mi o rejstracje

chodzi mi o to abym mógł dalej latać na angielskich blachach bądz próbnych, tak jak kupując auto w niemczech wykupuje blachy za 100zł i latam 30 dni i tak co miesiąc
TANIEC MUSI BYĆ!
- adas bombowiec
A to nie wiemfastmaciek pisze:
nie chodzi mi o rejstracje
chodzi mi o to abym mógł dalej latać na angielskich blachach bądz próbnych, tak jak kupując auto w niemczech wykupuje blachy za 100zł i latam 30 dni i tak co miesiąc

Przerejestrowywać na siebie. Przeglądy robić w UK trzeba.
- Kolega Gajowy
-
Na zdieciach calkiem fajnie wyglada i kierownica jak w moim po wlasciwej stronie
Ale jak Ty chcesz tym po Polsce bez przerabiania to moze bys zrobil jakis filmik na youtube jak bedziesz Tiry wyprzedzal

Ale jak Ty chcesz tym po Polsce bez przerabiania to moze bys zrobil jakis filmik na youtube jak bedziesz Tiry wyprzedzal

znajdź sobie na youtube filmiki jak kierowcy LHD wyprzedają tiry w ukKolega Gajowy pisze:Na zdieciach calkiem fajnie wyglada i kierownica jak w moim po wlasciwej stronie![]()

Lewicowość jest rodzajem fantazji masturbacyjnej, dla której fakty nie mają znaczenia. G.Orwell
-
- jestem tu nowy...
DamnIt! pisze:znajdź sobie na youtube filmiki jak kierowcy LHD wyprzedają tiry w ukKolega Gajowy pisze:Na zdieciach calkiem fajnie wyglada i kierownica jak w moim po wlasciwej stronie![]()
pamiętajmy że polak potrafi

przeważnie z kumplem latam więc to nie problem

TANIEC MUSI BYĆ!
fastmaciek pisze:DamnIt! pisze:znajdź sobie na youtube filmiki jak kierowcy LHD wyprzedają tiry w ukKolega Gajowy pisze:Na zdieciach calkiem fajnie wyglada i kierownica jak w moim po wlasciwej stronie![]()
pamiętajmy że polak potrafi![]()
przeważnie z kumplem latam więc to nie problem
To musi być miłość

Widze @Olo, ze chcesz podgrzac atmosfere.LR_Olek pisze:co za debilny wątek ...

Grandzik 5.7 V8 Hemi Overland - One Life Live It
NIE KRADNIJ - władza nie lubi konkurencji
Adamek pisze:Widze @Olo, ze chcesz podgrzac atmosfere.LR_Olek pisze:co za debilny wątek ...
jak to sie mowi..... "dolozylem do pieca"

Zgadzam się z Olkiem, trza tępić
Rozumiem, że jakiś angol przyjedzie na wakacje do Polski, ale poruszać się tym na co dzień 

Frontera 2,4 zagazowana, Disco II
Alfa Romeo Sprint.
Alfa Romeo Sprint.
-
- jestem tu nowy...
Autem bedę jeździć głównie po niemczech, ale dlaczego to się nie dowiesz. Chodzi głownie o to że w razie "w" podpalam auto i po kłopocie, a takiego za 20 szkodaPiotrul pisze:Zgadzam się z Olkiem, trza tępićRozumiem, że jakiś angol przyjedzie na wakacje do Polski, ale poruszać się tym na co dzień

Więc da się poruszać na angielskich blachach po polsce ?
Wiem że jest potrzebny angielski przegląd ale czy to tylko tyle ?
TANIEC MUSI BYĆ!
fastmaciek pisze:Autem bedę jeździć głównie po niemczech, ale dlaczego to się nie dowiesz. Chodzi głownie o to że w razie "w" podpalam auto i po kłopocie, a takiego za 20 szkodaPiotrul pisze:Zgadzam się z Olkiem, trza tępićRozumiem, że jakiś angol przyjedzie na wakacje do Polski, ale poruszać się tym na co dzień
![]()

Zacieranie śladów ?
Faktycznie wolę nie wiedzieć...
Alfa Romeo Sprint.
Alfa Romeo Sprint.
A co Ty pierdzielisz. O co Ci chodzi. To juz od razu trzeba szalec i wyprzedzac wszystko ? Ty lepiej zwroc uwage na tych co maja kiere po wlasciwej stronie i wyprzedzaja na trzeciego zmuszajac nie raz prawidlowo jadacych na ucieczki po rowach. Jakos w uk da sie spokojnie jezdzic z kierownica po lewej stronie i co wiecej mozesz auto legalnie zarejestrowac. W innych krajach tez. Tylko w pl zawsze jakies problemy i klody pod nogi. Syf.Piotrul pisze:Zgadzam się z Olkiem, trza tępićRozumiem, że jakiś angol przyjedzie na wakacje do Polski, ale poruszać się tym na co dzień
- Damian
-
- Kontaktowanie:
Adamek pisze:A co Ty pierdzielisz. O co Ci chodzi. To juz od razu trzeba szalec i wyprzedzac wszystko ? Ty lepiej zwroc uwage na tych co maja kiere po wlasciwej stronie i wyprzedzaja na trzeciego zmuszajac nie raz prawidlowo jadacych na ucieczki po rowach. Jakos w uk da sie spokojnie jezdzic z kierownica po lewej stronie i co wiecej mozesz auto legalnie zarejestrowac. W innych krajach tez. Tylko w pl zawsze jakies problemy i klody pod nogi. Syf.Piotrul pisze:Zgadzam się z Olkiem, trza tępićRozumiem, że jakiś angol przyjedzie na wakacje do Polski, ale poruszać się tym na co dzień

the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
-
- jestem tu nowy...
Adamek pisze:A co Ty pierdzielisz. O co Ci chodzi. To juz od razu trzeba szalec i wyprzedzac wszystko ? Ty lepiej zwroc uwage na tych co maja kiere po wlasciwej stronie i wyprzedzaja na trzeciego zmuszajac nie raz prawidlowo jadacych na ucieczki po rowach. Jakos w uk da sie spokojnie jezdzic z kierownica po lewej stronie i co wiecej mozesz auto legalnie zarejestrowac. W innych krajach tez. Tylko w pl zawsze jakies problemy i klody pod nogi. Syf.Piotrul pisze:Zgadzam się z Olkiem, trza tępićRozumiem, że jakiś angol przyjedzie na wakacje do Polski, ale poruszać się tym na co dzień
w końcu ktoś ogarnięty napisał
TANIEC MUSI BYĆ!
Nie mieszaj do tego debili wyprzedzających na trzeciego. W Polsce jest ruch prawostronny i kiera jest z lewej, koniec kropka. To, że w UK można zarejestrować "europejczyka" to nie znaczy, że zaraz wszyscy się na to rzucają. A niestety jak się pozwoli to robić u nas, to wtedy się zacznie... Jakoś nie widzę statystycznego Niemca kombinującego kupno w UK. Tylko u nas jest zawsze jakiś problem. I oczywiście jest to zamach na wolność i demokrację. Mnie stać na takie auto jakie mam i nie rozmyślam o innym z wyższej półki, tylko dlatego, że mogę je kupić taniej. Więc się nie ma co napinać. Takie jest moje zdanie i tyle.Adamek pisze:A co Ty pierdzielisz. O co Ci chodzi. To juz od razu trzeba szalec i wyprzedzac wszystko ? Ty lepiej zwroc uwage na tych co maja kiere po wlasciwej stronie i wyprzedzaja na trzeciego zmuszajac nie raz prawidlowo jadacych na ucieczki po rowach. Jakos w uk da sie spokojnie jezdzic z kierownica po lewej stronie i co wiecej mozesz auto legalnie zarejestrowac. W innych krajach tez. Tylko w pl zawsze jakies problemy i klody pod nogi. Syf.Piotrul pisze:Zgadzam się z Olkiem, trza tępićRozumiem, że jakiś angol przyjedzie na wakacje do Polski, ale poruszać się tym na co dzień
Alfa Romeo Sprint.
Alfa Romeo Sprint.
- rafopl
- jestem tu nowy...
Prędzej czy później Polska i tak przegra z Unią Europejską wojnę o rejestracje anglików, bo ile się k... można odwoływać. Z drugiej strony jak ktoś jeździ z głową to mu to wisi czy ma kierownicę z tej czy z tej strony. Ja w Irlandii byłem polskim samochodem półtora roku i jedyny problem to wyprzedzanie, ale bez przesady zaraz że nie idzie, bo idzie. Kwestia przyzwyczajenia.
Disco II 2.5 TD5
to jest ta wlasnie dtruga strona medalu, zaraz gowniarze beda jezdzili imprezami i innym pierdziawkami... sami wiecie ile zlomu w angli czeka na wywiezienie.Piotrul pisze:To, że w UK można zarejestrować "europejczyka" to nie znaczy, że zaraz wszyscy się na to rzucają.
A te zlomy z niemiec byly inne ? No fakt - drozsze....
fastmaciek pisze:Adamek pisze:A co Ty pierdzielisz. O co Ci chodzi. To juz od razu trzeba szalec i wyprzedzac wszystko ? Ty lepiej zwroc uwage na tych co maja kiere po wlasciwej stronie i wyprzedzaja na trzeciego zmuszajac nie raz prawidlowo jadacych na ucieczki po rowach. Jakos w uk da sie spokojnie jezdzic z kierownica po lewej stronie i co wiecej mozesz auto legalnie zarejestrowac. W innych krajach tez. Tylko w pl zawsze jakies problemy i klody pod nogi. Syf.Piotrul pisze:Zgadzam się z Olkiem, trza tępićRozumiem, że jakiś angol przyjedzie na wakacje do Polski, ale poruszać się tym na co dzień
w końcu ktoś ogarnięty napisał
co i tak nic nie wnosi do wątku, gdyż legalnie po kraju nim sobie nie pojeździsz. Nikt Ci badania technicznego nie zrobi w tej wersji.

łoś też człowiek
o tuz to to jest glownym problemem. rhd to ja moge miec, ale w autach kolekcjonerskich, np xjs.Adamek pisze:A te zlomy z niemiec byly inne ? No fakt - drozsze....

A wedlug mnie jesli chodzi o auta z kiera po prawej jezdzace po pl, to ci co maja sie zabic to i tak sie zabija, nie wazne w jakim aucie bo na debili nie ma lekarstwa. A reszta zastanowi sie dwa razy zanim zacznie wyprzedzac. A tak apropo, to jak ostatnio bylem w pl to masa aut jezdzi na tablicach uk, i jakos nie widze w mediach zeby byl problem zwiazany z wypadkami z udzialem tych aut.
z tą masą, to chyba trochę przesadzasz...
jeżdżą Ci, co mają resztki MOT-u, albo Ci, którzy nie oglądają się na Policję.
W ogóle uważam, że porównywanie nas do Niemiec, czy Anglii jest trochę z dupy.
Jesteśmy biednym, rozwijającym się krajem i zalegalizowanie anglików, doprowadziłoby do tego, co obserwujemy w dalekiej Rosji.
Dlatego jestem przeciwny i jak najbardziej odpowiada mi istniejący przepis.
jeżdżą Ci, co mają resztki MOT-u, albo Ci, którzy nie oglądają się na Policję.
W ogóle uważam, że porównywanie nas do Niemiec, czy Anglii jest trochę z dupy.
Jesteśmy biednym, rozwijającym się krajem i zalegalizowanie anglików, doprowadziłoby do tego, co obserwujemy w dalekiej Rosji.
Dlatego jestem przeciwny i jak najbardziej odpowiada mi istniejący przepis.
łoś też człowiek