Zyczliwy koles z plaskacza
Moderator: Jerry
Zyczliwy koles z plaskacza
Jakis zyczliwy koles przeciol mi dwie opony nozem, na boku. Naprawial ktos takie uszkodzenie. Opona to mt nadlewka z firmy fedimy.
a moze znacie jakis specow z wwy coby sie podjeli naprawy takiego uszkodzenia?
a moze znacie jakis specow z wwy coby sie podjeli naprawy takiego uszkodzenia?
LR DEFENDER TD5 HT Gorbaczov
Re: Zyczliwy koles z plaskacza
dokładnie, boków opony się nie naprawia zbyt skutecznie
no chyba, że ostatnimi czasy technika poszła do przodu 

na jednym jest male naciecie, ale na drugiej tak z 2-4 cm
- brodafidela
-
raczej dupa blada.. a koleś z plaskacza nie mógłby zapłacić za to co przeciął

II TD5, LK (10,2): „Tak więc ten, któremu się wydaje, że stoi, niech uważa, aby nie upadł”.
O ile nie nastąpił rozwój w branży wulkanizatorskiej to boków faktycznie raczej się nie naprawia - miałem podobną "przyjemność" w plaskaczu parę lat temu i trzy opony poszły na śmietnik.....
Naprawiają ,tylko czy to się Tobie opłaci .Koszt samej łaty to ponad 200zł.Ja miałem rozcięcie 8 cmm i zrobili ,koszt 300 ,ale na oponie zostaje bula (bańka) nie zaduża ,ale jest.
ZMOTA SCORPION Y60
miałem tak załatwione 2 opony(cięte dębice 4x4 2-4cm) kilka lat temu naprawa nie stanowiła problemu i koszt nie zabijał 

Flor pisze:miałem tak załatwione 2 opony(cięte dębice 4x4 2-4cm) kilka lat temu naprawa nie stanowiła problemu i koszt nie zabijał
a gdzies w wwie robiles?
musial za mna jechac, a po 2 bialych defow w mojej okolicy jak narazie naliczylem 4 a bialych tylko jeden

po napisaniu spojrzalem na adresFlor pisze:ja naprawiałem w Kielcach

jedź do porządnego serwisu, gdzie naprawiaja opony do ciężarówek i sprzętu budowlanego. Dysponują tam innymi technikami niż przeciętny zakład z montażownicą z allegro. Łatałem uszkodzenie boku BFG MT. Nie duże, po cięcie miłao około 1,5 cm, ale z tego co rozmawiałem z chłopakami, to gorsze rzeczy robili. Zapłaciłem stówkę, ale hula i nie wiem nawet juz które to było koło.
Nie trzymam Kobiet w domu...
erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra
erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra
60 złotych za rozcięcie 6 cm
tel. 509700949
https://www.escape4x4.pl/
https://www.escape4x4.pl/
Ja również miałem łatany bok opony w osobówce, o czym nawet nie wiedziałem po zakupie pierwszego samochodu. Wyglądało fatalnie bo postrzępiony bok opony a na środku sterczał koniec gumowego kołka. O dziwo działało toto dłuższy czas aż się zorientowałem co za oponę mam. Wymieniłem oponę i w środku opona była elegancko kołkiem naprawiona tylko z zewnątrz masakra ale sie trzymało. Też podejrzewam ze nie robione w zwykłego wulkanizatora tylko jak PiRoman pisze
Był Samuraj na MT
Była Navara na AT...
Jest Sharan 4Motion
Była Navara na AT...
Jest Sharan 4Motion

dziekiPiRoman pisze:jedź do porządnego serwisu, gdzie naprawiaja opony do ciężarówek i sprzętu budowlanego. Dysponują tam innymi technikami niż przeciętny zakład z montażownicą z allegro. Łatałem uszkodzenie boku BFG MT. Nie duże, po cięcie miłao około 1,5 cm, ale z tego co rozmawiałem z chłopakami, to gorsze rzeczy robili. Zapłaciłem stówkę, ale hula i nie wiem nawet juz które to było koło.

przerabiałem temat ze dwa lata temuGorbaczov pisze:Jakis zyczliwy koles przeciol mi dwie opony nozem, na boku
W centrum stolnicy zostawiłem auto między blokami i z jednej strony w oba koła z boku wbity nóż - prawdopodobnie taksiarz, bo koło niego parkowałem auto rano

W większości wulkanizacji odeślą z kwitkiem, trzeba szukać takiej co ogarniają takie sprawy i też zależy, jak jest uszkodzone w sensie zbrojenia opony.
Ja swoje rozcięcia koło 2 cm naprawiałem akurat w legionowie pod w-wą - od środka dają łatę "zbrojoną" i wszystko zalewają na gorąco gumą.
Połatane założyłem na tył i jeżdżę na nich do tej pory, choć ostatnio przyuważyłem, że na jednej w miejscu naprawy zrobił się lekki guzek, zapas jest odpowiedni więc zlewam

LR Rendzi stajla 

wulkanizator powiedzial mi ze na brodnie jest wulkanizacja co robi na cieploTRAWOLT pisze:przerabiałem temat ze dwa lata temuGorbaczov pisze:Jakis zyczliwy koles przeciol mi dwie opony nozem, na boku
W centrum stolnicy zostawiłem auto między blokami i z jednej strony w oba koła z boku wbity nóż - prawdopodobnie taksiarz, bo koło niego parkowałem auto rano![]()
W większości wulkanizacji odeślą z kwitkiem, trzeba szukać takiej co ogarniają takie sprawy i też zależy, jak jest uszkodzone w sensie zbrojenia opony.
Ja swoje rozcięcia koło 2 cm naprawiałem akurat w legionowie pod w-wą - od środka dają łatę "zbrojoną" i wszystko zalewają na gorąco gumą.
Połatane założyłem na tył i jeżdżę na nich do tej pory, choć ostatnio przyuważyłem, że na jednej w miejscu naprawy zrobił się lekki guzek, zapas jest odpowiedni więc zlewam![]()

- Ryszard Giedrojć
-
SiRyszard Giedrojć pisze:To bezdętkowe ?
Jak Ci się uda naprawić napisz adres wulkanizacji
może się przydać na przyszłość 

Nie ważne gdzie... ważne, że nie po asfalcie 
Dyskoteka 300 i 200 w dislu

Dyskoteka 300 i 200 w dislu

PiRoman pisze:jedź do porządnego serwisu, gdzie naprawiaja opony do ciężarówek i sprzętu budowlanego. Dysponują tam innymi technikami niż przeciętny zakład z montażownicą z allegro. Łatałem uszkodzenie boku BFG MT. Nie duże, po cięcie miłao około 1,5 cm, ale z tego co rozmawiałem z chłopakami, to gorsze rzeczy robili. Zapłaciłem stówkę, ale hula i nie wiem nawet juz które to było koło.

Lewicowość jest rodzajem fantazji masturbacyjnej, dla której fakty nie mają znaczenia. G.Orwell
A na jakiej podstawie Kolega takie mysli przelewa na forum, hę?DamnIt! pisze:PiRoman pisze:jedź do porządnego serwisu, gdzie naprawiaja opony do ciężarówek i sprzętu budowlanego. Dysponują tam innymi technikami niż przeciętny zakład z montażownicą z allegro. Łatałem uszkodzenie boku BFG MT. Nie duże, po cięcie miłao około 1,5 cm, ale z tego co rozmawiałem z chłopakami, to gorsze rzeczy robili. Zapłaciłem stówkę, ale hula i nie wiem nawet juz które to było koło.dokładnie tak. Porządna wulkanizacja ciężarówkowa załatwia takie rzeczy z uśmiechem. W sumie to rozcięcie boku opony jest mniej niebezpieczne niż taka sama dziura od strony bieżnika.
SALLAAA
na podstawie doświadczeniaFUX pisze:A na jakiej podstawie Kolega takie mysli przelewa na forum, hę?DamnIt! pisze:PiRoman pisze:jedź do porządnego serwisu, gdzie naprawiaja opony do ciężarówek i sprzętu budowlanego. Dysponują tam innymi technikami niż przeciętny zakład z montażownicą z allegro. Łatałem uszkodzenie boku BFG MT. Nie duże, po cięcie miłao około 1,5 cm, ale z tego co rozmawiałem z chłopakami, to gorsze rzeczy robili. Zapłaciłem stówkę, ale hula i nie wiem nawet juz które to było koło.dokładnie tak. Porządna wulkanizacja ciężarówkowa załatwia takie rzeczy z uśmiechem. W sumie to rozcięcie boku opony jest mniej niebezpieczne niż taka sama dziura od strony bieżnika.

Lewicowość jest rodzajem fantazji masturbacyjnej, dla której fakty nie mają znaczenia. G.Orwell