Co zamiast gabki?
Moderator: Jerry
Co zamiast gabki?
Pochwalcie sie koledzy co zastosowalisie zamiast gabki co pije wode w swoich disco 1?
Wybebeszylem swoja czysete. Dramatu nie ma ale poczynione juz zostaly spustoszenia przez ruda a do tego gabka ma milion litrow wody w sobie. Myslalem, zeby zostawic gabke na tunelu, coby ciszej bylo a na podloge rzucic pod wykladzine jakas mate bitumiczna. Ma to sens?
O cos takiego
http://allegro.pl/mata-bitumiczna-wyglu ... 13329.html
Chcialbym zachowac fabryczna cisze w aucie ale nie chce juz tej cholernej gabki wkladac.
Wybebeszylem swoja czysete. Dramatu nie ma ale poczynione juz zostaly spustoszenia przez ruda a do tego gabka ma milion litrow wody w sobie. Myslalem, zeby zostawic gabke na tunelu, coby ciszej bylo a na podloge rzucic pod wykladzine jakas mate bitumiczna. Ma to sens?
O cos takiego
http://allegro.pl/mata-bitumiczna-wyglu ... 13329.html
Chcialbym zachowac fabryczna cisze w aucie ale nie chce juz tej cholernej gabki wkladac.
Kapec, disco 300TDi '97,
Re: Co zamiast gabki?
wywaliłem całą gąbkę, została sama wykładzina. hałas trochę się zwiększył ale w razie W auto szybko schnie. czyli nie jest źle 
pod tą matą woda będzie się zbierać, a zerowa cyrkulacja spowoduje, że ruda będzie miała używanie..

pod tą matą woda będzie się zbierać, a zerowa cyrkulacja spowoduje, że ruda będzie miała używanie..
- adas bombowiec
Ja wycialem i gabke i wykladzine. Na tunelu zostawilem. Dramatu w decybelach nie ma, troche bardziej 'slychac jezdnie', ale za to kolo dupy mi lata, czy jest mokro, brudno itp . Jak sie za duzo syfu uzbiera, wpadam tylko z miotelka i odkurzaczem i pozamiatane 
A taka mata bitumiczna, to nie wiem czy na zdrowiu sie nie odbija.

A taka mata bitumiczna, to nie wiem czy na zdrowiu sie nie odbija.
o.. to to
szybkość i łatwość sprzątania jest nie do przecenienia
o pozostawieniu gąbki na tunelu nie pisałem, wszak to oczywista oczywistość
aa.. przeciąłem wykładzinę pod tylną kanapą - mogę wyjmować całość bez zbędnych ceregieli i przygotowań - polecam

aa.. przeciąłem wykładzinę pod tylną kanapą - mogę wyjmować całość bez zbędnych ceregieli i przygotowań - polecam

Podzieliłem wykładzinę na 3 sekcje. Dla szybszego demontażu. Kiedyś, miałem pod nią utwardzany styropian 10mm.
Teraz, mam taką piankę 15mm:
http://moto.allegro.pl/pianka-mata-gabk ... 62185.html
tania, nie chłonie wody, wygłusza skutecznie.

Teraz, mam taką piankę 15mm:

łoś też człowiek
Ja też, poszedłem w Twoje ślady. Pisałem już kapciowi na Landklinice, powołując się na Ciebie jako na odkrywcęWiechu pisze: Teraz, mam taką piankę 15mm:

Faceci dojrzewają do 3 roku życia, a później już tylko drożeją zabawki... Disco 300 Tdi
W zasadzie to jeśli pojazd nie służy do kulania się po mieście, ale jest używany zgodnie z przeznaczeniem, to ani tapicerka, ani maty, ani żadne wygłuszenia nie są potrzebne.
Każda wykładzina będzie zatrzymywać wilgoć.
Goła blacha daje możliwość szybkiego wyschnięcia i pozwala kontrolować postęp zgnilizny.
W dyskotece goła blacha sprawia jeden problem: podłoga się nagrzewa od wydechu i w lecie wnętrze jest dodatkowo ogrzewane.
Jedno co jest pomocne to gumowe dywaniki z podwyższonymi brzegami. Błoto i woda z butów zostają da gumie i łatwo to wyrzucić.
A w zimie - rano, jak woda zamarznie, to łatwo wyjąć i wyrzucić kawałek lodu
Każda wykładzina będzie zatrzymywać wilgoć.
Goła blacha daje możliwość szybkiego wyschnięcia i pozwala kontrolować postęp zgnilizny.
W dyskotece goła blacha sprawia jeden problem: podłoga się nagrzewa od wydechu i w lecie wnętrze jest dodatkowo ogrzewane.
Jedno co jest pomocne to gumowe dywaniki z podwyższonymi brzegami. Błoto i woda z butów zostają da gumie i łatwo to wyrzucić.
A w zimie - rano, jak woda zamarznie, to łatwo wyjąć i wyrzucić kawałek lodu

Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...
Jedno nie wyklucza drugiego, tylko trzeba znaleźć złoty środek - coś kosztem czegoś.pezet pisze:W zasadzie to jeśli pojazd nie służy do kulania się po mieście, ale jest używany zgodnie z przeznaczeniem,
Faceci dojrzewają do 3 roku życia, a później już tylko drożeją zabawki... Disco 300 Tdi
Ja kiedys pisalem juz.
Polecam Dynamat'y. Drogie, ale efekt zajebisty. Sa nawet w plynie natryskowe.
Polecam Dynamat'y. Drogie, ale efekt zajebisty. Sa nawet w plynie natryskowe.
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
ja planuje wygłuszyć/zaizolować sobie defa Armaflex em bądź Xtrem-Isolator stosowanych miedzy innymi przez firmę Reimo w ocieplaniu i wyciszaniu pojazdów kempingowych. Z gąbki tej wykonane są tez miedzy innymi karimaty (które to można wykorzystać) i ocieplenia do rur cieplej wody, ogrzewania centralnego, izolują też przewody klimatyzacji gdzie właściwie ciągle się coś na nich skrapla 
Można to kupić jako nakładki na rury, może być w arkuszach, albo w rolce, może być od razu z jedną stroną z klejem może być bez kleju ...

Można to kupić jako nakładki na rury, może być w arkuszach, albo w rolce, może być od razu z jedną stroną z klejem może być bez kleju ...
podklady pod panele podłogowe, te w płytach mam wrzucone
pzdr
pzdr
Disco nie cieknie - Disco znaczy teren 
Do zabawy D1 300 +2" i troche żelastwa

Do zabawy D1 300 +2" i troche żelastwa