Disco 300 bez klimy - czy to normalne?
Moderator: Jerry
Disco 300 bez klimy - czy to normalne?
Myślałem, że wszystkie dyskoteki mają klimę (by się w tańcu nie pocić
) a znalazłem, taką na pierwszy rzut oka ładną, bez. Czy w tym wozie jest to element dokładalny, czy trzeba wymienić pół wozu za całą jego wartość?

Była Alfa 4x4, było Pajero, są Ssangyong i Subaru
- adas bombowiec
Re: Disco 300 bez klimy - czy to normalne?
Nie wszystkie, mam bez
Nigdy sie nie interesowalem (twardy jestem
) ale na oko mozna dozucic bez scen.

- Damian
-
- Kontaktowanie:
dorzucić można, ale gorzej ze znalezieniem kompletnej 

the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
jaki tam problem... wszystko na półce leży 

Byl temat w te wakacje dorzucic do 300 kolegi klime. Praktycznie nie do zrobienia. Dostac kompletana (i sprawna instalcje) to dramat. Dorabianie rurek, zakladanie innych skraplaczy i calej reszty. Gra wedlug mnie niewarta swieczki.
W naszym przypadku skonczy sie najlepewniej na lekkiej przerobce kurnika i zamontowaniu klimatyzatora z kampera (chyba truna). Grzeje i chlodzi niezaleznie. Calosc powinna zamknac sie w 1200-1400 zeta.
W naszym przypadku skonczy sie najlepewniej na lekkiej przerobce kurnika i zamontowaniu klimatyzatora z kampera (chyba truna). Grzeje i chlodzi niezaleznie. Calosc powinna zamknac sie w 1200-1400 zeta.
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
Dziękuję za odpowiedzi.
W ramach żartu powiem, że znalazłem kompletny kit do dodania klimy do 300 za jakieś 2000 funtów plus transport i montaż
Ponadto obejrzałem to auto - najwyższa w roczniku cena na otomoto i błysk lakieru na zdjęciach nie przełożyły się na atrakcyjny stan. Brak klimy nie jest w tym przypadku problemem.
W ramach żartu powiem, że znalazłem kompletny kit do dodania klimy do 300 za jakieś 2000 funtów plus transport i montaż

Ponadto obejrzałem to auto - najwyższa w roczniku cena na otomoto i błysk lakieru na zdjęciach nie przełożyły się na atrakcyjny stan. Brak klimy nie jest w tym przypadku problemem.
Była Alfa 4x4, było Pajero, są Ssangyong i Subaru
oj nie maja klimy i to w wielu dyskotekach
LR DI 300tdi MY95'
PRZYGODY4x4
PRZYGODY4x4
Ja miałem bez. Spoko dało sie przeżyc - oczywiście w PL i przy normalnej eksploatacji drogowej. Nie robiłem wypraw w tropiki i offrołdu, może tam by była konieczna.
Praca na warsztacie jest zdrowa. Spaceruje się w poszukiwaniu narzędzi które przed chwilą tu były...
jakby ktoś chciał
to wymienię na plny

to wymienię na plny
landwarsztat
" i tak warto żyć"
" i tak warto żyć"
- Damian
-
- Kontaktowanie:
wiela z montażem u Ciebie?
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
Jak chcesz z klima to szukaj modelu ES, te mialy zawsze montowana fabrycznie klime. W XS-ach na dwoje babka wrozyla, w jednych sa w drugich nie. Klimy nie znajdziesz napewno w GS, no chyba ze ktos zamontowal. 

Grandzik 5.7 V8 Hemi Overland - One Life Live It
NIE KRADNIJ - władza nie lubi konkurencji
ja mam zwyklaka i klime mamAdamek pisze:Jak chcesz z klima to szukaj modelu ES, te mialy zawsze montowana fabrycznie klime. W XS-ach na dwoje babka wrozyla, w jednych sa w drugich nie. Klimy nie znajdziesz napewno w GS, no chyba ze ktos zamontowal.

Sciemniasz jak zwykle. 

a właśnie,że sciemniania podswietlenia zegarów nie mamAdamek pisze:Sciemniasz jak zwykle.

Wyjmij zarowki. 

Jam se zamówił dysko bez klimy (żeby mniej do psucia było), ale później żałowałem.
W upalny dzień, przy taplaniu w błocie, okna trzeba pozamykać, a wtedy jest jak w piecu. Albo jak się za kimś po szutrach jedzie.
Z drugiej strony medalu:
300-seta eskłajer nieco zapakowana na wyjazd, z kurnikiem na dachu, po włączeniu klimy na trasie nie mogła przekroczyć 80-tki
W upalny dzień, przy taplaniu w błocie, okna trzeba pozamykać, a wtedy jest jak w piecu. Albo jak się za kimś po szutrach jedzie.
Z drugiej strony medalu:
300-seta eskłajer nieco zapakowana na wyjazd, z kurnikiem na dachu, po włączeniu klimy na trasie nie mogła przekroczyć 80-tki

Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...
moja 3-setka ma 3 drzwi, jest mega zwyklakiem, a klima jest
ale faktycznie, mocy ubywa jak przycisk ze śnieżką jest w pozycji lock 

Przed wyprzedzaniem czegos wiekszego warto te sniezynke wylaczyc... 

SJ 413(gaźnik + LPG) -> Vitara JLX 1.6 8v -> lr Discovery 300TDi
i tak czynię
a w terenie nawet nie włączam.. za to na czarnym w upale... cudo