Jestem tu nowy więc uprzejmie proszę nie opierdalać mnie od razu za prowokacyjny temat czy lamerskie pytania.
Postanowiłem chyba wpakować się w największe g... w swoim życiu i nabyć Dyskotekę. Chciałem forumowiczów o radę w temacie jaka kupić. A konkretnie - ma to być auto kolejne, do zabawy i dla zabawy - ale nie chodzi mi tu o szczególny offroad a raczej o turystyczne wyprawy z moim małym synem po okolicy, celem przejechania drogą leśną i cyknięcia paru fotek.
Wymyśliłem sobie, że kupimy auto w jak najlepszym stanie, ponaprawiamy co cza i będzie fajnie - to takie naiwne oczekiwania człowieka co nie wie w co się wjebowowywuje

Auto - Disco 2 sprzed lub po lifcie - czy tutaj cokolwiek ma znaczenie - czy są jakieś istotne różnice poza detalami?
Silnik - benzyna V8 bez gazu i tu pytanie jaki? Z tego co czytam jest kilka dostępnych motorowni - która jest najbardziej udana?
A może jednak TD5 będzie lepszy? Spalanie jest rzeczą trzeciorzędną jako, że auto będzie jeżdżone od święta.
A skoro benzyna to automat - czy tutaj są jakieś istotne różnice? Czy lepiej diesla z manualem?
Zawias pneumatyczny - czy to się od razu spierdoli i naprawa będzie kosztować pierdylion peelenów?
Słowem - będę wdzięczny jeśli ktoś będzie miał ochotę stanąć w moich butach i podpowiedzieć mi jaki model z jakim moturem, zawiasem itp będzie najmniej problematyczny i czy jego znalezienie w dobrym stanie jest w ogóle realne?
Dzięki z góry.