znowu parę pytań o disco I
Moderator: Jerry
-
- jestem tu nowy...
znowu parę pytań o disco I
co mogłem to znalazłem ale brakuje mi jeszcze informacji o :
ile i jaki olej do automatu?
przy remoncie przedniego mostu z czym będą największe problemy z zakupem części ?
może zrobilibyście listę co należy zrobić, sprawdzić w w disco aby się nie okazało, że jest już za późno?
- rozrząd kpl
- filtry wszystkie, łącznie ze skrzynią
- zawieszenie inspekcja
- zawory plus nowa uszczelka
- płyn hamulcowy
- płyn wspomagania
- płyn chłodniczy
- olej silnik, skrzynia, reduktor, mosty
czytam o odmach, spuszczaniu paliwa z jakiegoś śmietnika, i sam jeszcze nie wiem ?
ile i jaki olej do automatu?
przy remoncie przedniego mostu z czym będą największe problemy z zakupem części ?
może zrobilibyście listę co należy zrobić, sprawdzić w w disco aby się nie okazało, że jest już za późno?
- rozrząd kpl
- filtry wszystkie, łącznie ze skrzynią
- zawieszenie inspekcja
- zawory plus nowa uszczelka
- płyn hamulcowy
- płyn wspomagania
- płyn chłodniczy
- olej silnik, skrzynia, reduktor, mosty
czytam o odmach, spuszczaniu paliwa z jakiegoś śmietnika, i sam jeszcze nie wiem ?
Re: znowu parę pytań o disco I
sprzedaj złoma i zacznij składać na toyotę yaris. Kto jeszcze w ogóle jeździ disco?! Niedługo zacznie się masowe spychanie ich do rowów... 

P38A HSE 1995 V8 LPG oraz aprilia mojito 50
jak zwykle trafi się "pocieszyciel":)wg. mnie powinieneś inaczej zadać pytanie tzn. spytac o dobry serwis w Twojej okolicy a nie pierdolić się w samorzeźbiarstwo 

- Kolega Gajowy
-
Fajne podejscieperkoz34 pisze:jak zwykle trafi się "pocieszyciel":)wg. mnie powinieneś inaczej zadać pytanie tzn. spytac o dobry serwis w Twojej okolicy a nie pierdolić się w samorzeźbiarstwo

Jak u Ciebie z angielskim

http://www.landroverresource.com/docs/D ... Manual.pdf
tam jest napisane, ze do automatu 9.1l
no po to żeby się dowiedzieć gdzie są sprawdzone serwisy
a serwisy dobre są po to by potem nie kupować min
czyli spieprzonych fur przez domorosłych machaników

aleś się wpakował , wiadomo od dawna ,że w starodawnych dyskach silniki , automaty i reduktory słabe są . chyba .
trzyseta jedna , dwa mechaniki
-
- jestem tu nowy...
Kolega Gajowy
dziękuję Ci bardzo za linka, pomoże mi znacznie
dziękuję Ci bardzo za linka, pomoże mi znacznie

mój półtora roku jeździ i nic się nie dzieje,fakt że to tylko 30000 km. ale nawet klocków nie wymieniałem tylko olej w silniku, choć ten ze skrzyni już zgniłkiem wali :/
no to zaraz się skrzynia zesra, szkoda auta, wymień mu płyny ustrojowe, disco jest po to aby o nie dbać i inwestować w skarbonkeperkoz34 pisze:mój półtora roku jeździ i nic się nie dzieje,fakt że to tylko 30000 km. ale nawet klocków nie wymieniałem tylko olej w silniku, choć ten ze skrzyni już zgniłkiem wali :/
I’d rather push my Land Rover than drive another car.
kiedyś gimli, ale hasła zapomniałem
kiedyś gimli, ale hasła zapomniałem