Alufelgi 16" z DII do DIII
Moderator: Jerry
- rafopl
- jestem tu nowy...
Alufelgi 16" z DII do DIII
Mam kupca na moje alufelgi z oponami BF Goodrich MT KM2 245/75/16, tyle ze ja mam Disco 2 a on Disco 3. Próbowalismy je zalozyc do jego dyskoteki ale tarcze hamulcowe + zaciski blokuja fele. Srednica tarcz jest prawie taka sama jak srednica ewnetrzna alufegi. Dodatkowo centralny maly dysk (nie wiem jak to nazwac po polsku z ang. Hub Bore) ma srednice 69-70mm u mnie a u niego 72.56mm.
Wie ktos o jakichs dystansach na okolo 32-35mm ktore by wchodzily na te 72.56mm a redukowaly do 68mm?
Lub moze ma ktos jakis inny pomysl? Z gory dzieki.
Wie ktos o jakichs dystansach na okolo 32-35mm ktore by wchodzily na te 72.56mm a redukowaly do 68mm?
Lub moze ma ktos jakis inny pomysl? Z gory dzieki.
Disco II 2.5 TD5
- SzczesnyLR
- rafopl
- jestem tu nowy...
Re: Alufelgi 16" z DII do DIII
Taaa łatwo powiedzieć
W Irlandii to nie jest taki chodliwy towar

Disco II 2.5 TD5
Nawet jak obejdziesz problem otworu centralnego, to hamulce Cię trzymają. Prędzej będzie dystans pozwalający założyć te felgi do nissana czy innego auta z mniejszymi hamulcami, niż do d3.
Była Alfa 4x4, było Pajero, są Ssangyong i Subaru
- rafopl
- jestem tu nowy...
No jedynie dystans tak jak pisalem 30-35mm bo po probie zalozenia kolo blokuje sie i zostaje okolo 25mm luzu na srubach. Tyle ze dodatkowo potrzebny jest otwor mniejszy z wiekszego.
Jest wogole takie cos? Bo ja nie znalazlem?
Disco II 2.5 TD5
nie ma.
Ps. gdzie przymiar był robiony? Na której osi?
Ps. gdzie przymiar był robiony? Na której osi?
dobry tokarz ci takie cos zrobi jak ma maszyny ale to troche drutowanierafopl pisze:No jedynie dystans tak jak pisalem 30-35mm bo po probie zalozenia kolo blokuje sie i zostaje okolo 25mm luzu na srubach. Tyle ze dodatkowo potrzebny jest otwor mniejszy z wiekszego.
nie latwiej sprzedac kla i dorzucic do nich disco>?