RR Sport opony
Moderator: Jerry
-
- jestem tu nowy...
RR Sport opony
Czy zna ktoś egzemplarz RR Sporta V8 td z hamulcami Brembo, pneumatyką, jeżdżącego na 255/55/19?(albo chociaż ma pewność, że wejdą i nie bd problemów)? W oryginale były 255/50/19.
Toyota RAV4 '06r. 2,2D-4D 136hp
- Janusz2000
-
- Kontaktowanie:
Re: RR Sport opony
ciężko Ci będzie znaleść kogoś kto widział taki konkretny przypadek. Ale powiem Ci że tak nikła różnica w rozmiarze i to w góre nie powinna robić problemu. Ewentualnie jak zglebisz samochód na pneumatyce na maksa to gdzieś może przytrze w dziwnej pozycji zawieszenia, ale też nie sądzę.
Ja wiem, że to nie ten sam samochód ale Dyskoteka 3 z oponą 265/70R17 zamiast stockowej 235/70R17 nawet na opadniętym awaryjnie zawieszeniu mieści opony w nadkolu.
Tylko jedzie się jak taczką.
Róznica "5" na profilu to niezauważalna różnica. Coś jak między oponą nową a zużytą.
Tylko jedzie się jak taczką.
Róznica "5" na profilu to niezauważalna różnica. Coś jak między oponą nową a zużytą.
LR2 - jej
LR3 - jego
LR3 - jego
Tak z teorii- jak producent pozwala założyć łańcuchy, to znaczy ze jest przynajmniej centymetr luzu z każdej strony.
Była Alfa 4x4, było Pajero, są Ssangyong i Subaru
- SzczesnyLR
Tak z teorii to zakładamy takie jak podaje producent 

alkohol , brawura , wypadek
D1,D3...
D1,D3...
- Janusz2000
-
- Kontaktowanie:
bo idąc dalej z teorii to w momencie wypadku, kolizji itp jak na samochodzie opony bedą nie w tym rozmiarze ktore znajdują się na wyciagu z homologacji - to np ubezpieczyciel może odmówić wypłaty odszkodowania.SzczesnyLR pisze:Tak z teorii to zakładamy takie jak podaje producent

jaa to osobiście olewam w samochodach, którymi nie jeżdze powyżej 140 (czyt terenowymi), ale warto wiedzieć.