Mrugająca kontrolka ręcznego w DIII
Moderator: Jerry
Mrugająca kontrolka ręcznego w DIII
Cześć,
Co jakiś czas mruga kontrolka hamulca ręcznego (zdarzyło się z 6 razy w ciągu miesiąca) , gaśnie po "zaciagnięciu" hamulca na postoju lub w trakcie jazdy.
Serwis twierdzi, że chyba pada jakiś moduł naciągania linek czy coś tam.
Pytanie czy ktoś miał coś takiego oraz czy mogli to uszkodzić przypadkowo w trakcie wymiany klocków i tarcz (z przodu), bo dziwnym trafem zaczęło się to dziać po wizycie w serwisie.
Nazwy serwisu nie ujawniam gdyż nie chcę rzucać potencjalnie bezpodstawnych podejrzeń.
pozdr
Y
Co jakiś czas mruga kontrolka hamulca ręcznego (zdarzyło się z 6 razy w ciągu miesiąca) , gaśnie po "zaciagnięciu" hamulca na postoju lub w trakcie jazdy.
Serwis twierdzi, że chyba pada jakiś moduł naciągania linek czy coś tam.
Pytanie czy ktoś miał coś takiego oraz czy mogli to uszkodzić przypadkowo w trakcie wymiany klocków i tarcz (z przodu), bo dziwnym trafem zaczęło się to dziać po wizycie w serwisie.
Nazwy serwisu nie ujawniam gdyż nie chcę rzucać potencjalnie bezpodstawnych podejrzeń.
pozdr
Y
Re: Mrugająca kontrolka ręcznego w DIII
to w d3 naszpikowanym elektronika cos jest jeszcze na linke
btw. mialem taki sam objaw co prawda w płaskiej firmowce - w czasie jazdy wyskakiwala kontrolka recznego
czasem sama gasla czasem trzeba bylo wylaczyc i wlaczyc silnik w aucie .
przyczyna równiez jak pisza u ciebie byla poluzowana linka recznego ktora dawala te niepokojace sygnaly
zatem ręczny do inwigilacji i pewno maja racje ze tam twki problem tzn moze nie w samym module a ktoras z linek sie poluzowala tylko

btw. mialem taki sam objaw co prawda w płaskiej firmowce - w czasie jazdy wyskakiwala kontrolka recznego
czasem sama gasla czasem trzeba bylo wylaczyc i wlaczyc silnik w aucie .
przyczyna równiez jak pisza u ciebie byla poluzowana linka recznego ktora dawala te niepokojace sygnaly
zatem ręczny do inwigilacji i pewno maja racje ze tam twki problem tzn moze nie w samym module a ktoras z linek sie poluzowala tylko

era Hdi
BYŁ-> Samurai, Y60 ..

BYŁ-> Samurai, Y60 ..
moduł naciągu linek?
mocne, mocne
chyba, ze to czujnik ręcznego zwyczajny
edit
juz zostałem uświadomiony, ze istotnie jest tam urządzenie zaciagające ręczny za kierownika oraz owo urządzenie wymaga kalibracji po każdym ubłoceniu

Jurek - znów zawaliłeś. Nie skalibrowałeś ręcznego. To niedopuszczalne i sam sobie jesteś winien.

na poparcie instrukcja
http://www.landyzone.co.uk/lz/f8/discov ... 74403.html
mocne, mocne
chyba, ze to czujnik ręcznego zwyczajny
edit
juz zostałem uświadomiony, ze istotnie jest tam urządzenie zaciagające ręczny za kierownika oraz owo urządzenie wymaga kalibracji po każdym ubłoceniu

Jurek - znów zawaliłeś. Nie skalibrowałeś ręcznego. To niedopuszczalne i sam sobie jesteś winien.

na poparcie instrukcja
http://www.landyzone.co.uk/lz/f8/discov ... 74403.html
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
sam sie mroczuś skalibruj po ubłoceniu 
dżizasssss...
aha.
nie, wybuch ręcznego nie ma żadnego związku z wymianą przednich tarcz, kloków, błotników, szyby, lamp, chłodnic, rozrządu, mgłą, brzozą, putinem, tuskiem ani nawet palikotem.
ergo...
palikotowi ręczny też pewnie wybuchł/wybuchnie w obu lr.
to nieuniknione.
a co nieuniknione to nieuniknione.
no.

dżizasssss...
aha.
nie, wybuch ręcznego nie ma żadnego związku z wymianą przednich tarcz, kloków, błotników, szyby, lamp, chłodnic, rozrządu, mgłą, brzozą, putinem, tuskiem ani nawet palikotem.
ergo...
palikotowi ręczny też pewnie wybuchł/wybuchnie w obu lr.
to nieuniknione.
a co nieuniknione to nieuniknione.
no.

#noichuj
dodaj : nic nie jest takie jak na forum ... 

Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
@Mroczny&Czesław (oo jakie piękny twór powstał) dziękuję za info zanim podziękowania ugrzęzną w kaszy 
BR
Y

BR
Y
a na jaki kolor swieci, zolty czy czerwony? manual czy automat
toskański ecru

symbol czerwony, automat, lakier czarny 

eeee, wrozenie z fusow, musisz sie podpiac
ja sie znam tylko na rozowych
ja sie znam tylko na rozowych

Komputer nie pokazuje żadnych błędów. Skalibrowali ręczny, poczyścili styki i coś tam, wszystko niby przeglądnęli.
Usterki nie usunęli :/ - zresztą oświadczyli, że przypuszczają, iż usunęli bo nie trafili na nic podejrzanego.
Any idaes?
Usterki nie usunęli :/ - zresztą oświadczyli, że przypuszczają, iż usunęli bo nie trafili na nic podejrzanego.
Any idaes?
ona mruga, czy wlacza sie na jkis czas, ta ikonka?
Hmm muszę obczaić wydaje mi się że mruga, ale może świeci ciągle, zawsze szybko ją "gasiłem" (pociągając "dzwignię" ręcznego).
a jak zawiozles do garazu to juz nie swiecila ikona, ze w ogole nie znalezli bledu ?
nie świeciła, bo obawaim sie jeździć z taką świecącą wiec zaciągam zawsze ten ręczny aby przestała świecić
to moze byc wszystko, musisz sie podpiac, jak nic nie mozesz zczytac to sie musisz podpiac jak swieci. masz na szynie kilka ecu I to jest jedno malzenstwo - poligamia
jedno zalezne od drugiego. nikt ci tu nie pomoze, tylko sdd albo autologic
zazwyczaj jak modul pada to lubi postekac, ale jak dziala bez stekniecia I masz problem do zaciegniecia, to moze to jest force sensror
mowiles, ze cos bylo kalibrowane, miales na mysli ten czujnik?

zazwyczaj jak modul pada to lubi postekac, ale jak dziala bez stekniecia I masz problem do zaciegniecia, to moze to jest force sensror
mowiles, ze cos bylo kalibrowane, miales na mysli ten czujnik?
Saklibowany był ręczny tak jak pisał Mroczny zapewne.
Ja tam tego ręcznego w ogóle nie używam więc jak dla mnie to możnaby go wywalić
, ale zapewne wówczas się okaże, że używa go samochód sam dla siebie
.
Anyway dzieki podjadę kiedyś bez wygaszania diodyjak mnie zlapie blisko serwisu
Ja tam tego ręcznego w ogóle nie używam więc jak dla mnie to możnaby go wywalić

w automacie tylko ty go uzwywasz , w manualu zaciaga sie sam, XXI wiek panieYoorek pisze:Saklibowany był ręczny tak jak pisał Mroczny zapewne.
Ja tam tego ręcznego w ogóle nie używam więc jak dla mnie to możnaby go wywalić, ale zapewne wówczas się okaże, że używa go samochód sam dla siebie
.
Mruga na czerwono (nawet po wyłączeniu zapłonu), nie świeci ciągle.
W przy włączaniu i wyłączaniu zapłonu pojawia się komunikat +-: "Parking break off. Use switch to applay".
pozdr
Y
W przy włączaniu i wyłączaniu zapłonu pojawia się komunikat +-: "Parking break off. Use switch to applay".
pozdr
Y
W uzupelnieniu ... Kontrolka mruga na czerwono a podlaczony w tym czasie komputer nie pokazuje bledu. Wot k.... Teknika 

- SzczesnyLR
jaki komputer taka technikaYoorek pisze:W uzupelnieniu ... Kontrolka mruga na czerwono a podlaczony w tym czasie komputer nie pokazuje bledu. Wot k.... Teknika

alkohol , brawura , wypadek
D1,D3...
D1,D3...