potrzebuje porady ABS TC i podnoszenie zawieszenia
Moderator: Jerry
-
- jestem tu nowy...
potrzebuje porady ABS TC i podnoszenie zawieszenia
witam kolegów,
zarejestrowałem sie dziś wiec mam nadzieje ze pomożecie nowemu na forum
Przymierzam się do kupna LR disco z 2001
w egzemlarzu który ogłądałem 2 razy za pierwszym razem było wszystko oK
ale za drugim zapalone były kontrolki ABS TC i podnoszenia - no i najważniejsze disco nie podnosi sie
proszę o pomoc , cy ktos wie co moze byc przyczyna no i przypuszczalne ceny serwisu i czesci gdybym zdecydowal sie go kupic i naprawic
pozdrawiam maciej
zarejestrowałem sie dziś wiec mam nadzieje ze pomożecie nowemu na forum
Przymierzam się do kupna LR disco z 2001
w egzemlarzu który ogłądałem 2 razy za pierwszym razem było wszystko oK
ale za drugim zapalone były kontrolki ABS TC i podnoszenia - no i najważniejsze disco nie podnosi sie
proszę o pomoc , cy ktos wie co moze byc przyczyna no i przypuszczalne ceny serwisu i czesci gdybym zdecydowal sie go kupic i naprawic
pozdrawiam maciej
Re: potrzebuje porady ABS TC i podnoszenie zawieszenia
Pakiet startowy po zakupie minimum 5k pln.
Targuj. Kupuj. Naprawiaj. Ciesz się.
Targuj. Kupuj. Naprawiaj. Ciesz się.
"brazylijski serial już nie cieszy jak kiedyś...."
- brodafidela
-
- Zamknij drzwi w aucie i wtedy spróbuj podnieść.
- jak ci napisał andy - szukaj wątków z tres amigos- bo opcji zdupcenia jest tam pierdyliard, od zwalonego czujnika - po pompe ABS
- jak z 2001 to sprawdź czy nie ma difflocka - bo z początku 2001 zdaje sie jeszcze miały - wtedy awaria TC mniej martwi i bardziej rozwojowe auto jest.
- no i oczywiście zanim wydasz szelesty - bier go do serwisu LR i sprawdź ile sie da...
- z ciekawości: na ile sprzedawca wycenił to "cudo" ?
- jak ci napisał andy - szukaj wątków z tres amigos- bo opcji zdupcenia jest tam pierdyliard, od zwalonego czujnika - po pompe ABS
- jak z 2001 to sprawdź czy nie ma difflocka - bo z początku 2001 zdaje sie jeszcze miały - wtedy awaria TC mniej martwi i bardziej rozwojowe auto jest.
- no i oczywiście zanim wydasz szelesty - bier go do serwisu LR i sprawdź ile sie da...
- z ciekawości: na ile sprzedawca wycenił to "cudo" ?
II TD5, LK (10,2): „Tak więc ten, któremu się wydaje, że stoi, niech uważa, aby nie upadł”.
- Damian
-
- Kontaktowanie:
rozwojowe jak rozwojowe, diflok + TC naprawdę nieźle robi jako ersatz blokad, warto reanimować nawet mając/dokładając blokadę mechaniczną
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
- brodafidela
-
Wiem bo mamDamian pisze:rozwojowe jak rozwojowe, diflok + TC naprawdę nieźle robi jako ersatz blokad, warto reanimować nawet mając/dokładając blokadę mechaniczną

Ale mając diff locka - jak ci walnie tres amigos - dalej masz napęd na dwie osie - a nie jedną.
Co jest dość ważne jak np. ukręcisz most (o czym sie przekonałem osobiscie)

II TD5, LK (10,2): „Tak więc ten, któremu się wydaje, że stoi, niech uważa, aby nie upadł”.
-
- jestem tu nowy...
jeden z kolegów pytał ile za auto ok 12 tys ale jest do wymiany maska pas przodu blotnik i zdaerzak. wiec to ceno wydaje sie atrakcyjna jesli chodzi o naprawe blacharska.
Ale jak widze problem nie jest w blachach tylko w elektronice i tym sie martwie.
dziwi mnie tylko ze raz bylo ok a nastepnym razem jak go oglalem to pojawil sie ten problem. sprzedające mowil ze byl z kims sie nim kawalek przejechac i po tym fakcie chyba to sie stalo.
Ale jak widze problem nie jest w blachach tylko w elektronice i tym sie martwie.
dziwi mnie tylko ze raz bylo ok a nastepnym razem jak go oglalem to pojawil sie ten problem. sprzedające mowil ze byl z kims sie nim kawalek przejechac i po tym fakcie chyba to sie stalo.
- brodafidela
-
Ja tak miałem - i była walnieta pompa ABS i czujnik.maciej.besciak pisze:jeden z kolegów pytał ile za auto ok 12 tys ale jest do wymiany maska pas przodu blotnik i zdaerzak. wiec to ceno wydaje sie atrakcyjna jesli chodzi o naprawe blacharska.
Bez jakiejś sensownej diagnozy w warsztacie z kompem - chyba bym się bał - brać.
-
- jestem tu nowy...
tak bym zrobil gdyby samochod byl naprawiony blacharsko i tylko to byloby papsute.
a tak jest problem
a tak jest problem
- brodafidela
-
W okolicy nie masz mechanika, że by pod pache kompa wziął i sprawdził?maciej.besciak pisze:tak bym zrobil gdyby samochod byl naprawiony blacharsko i tylko to byloby papsute.
a tak jest problem
Skoro silnik gada i auto jeżdzi, może dużo sprawdzić.
auto z Wrocka? ostatnio widziałem jakies D2 za podobne pieniądze. masz auto po dzwonie, wiec tam może być wszystko i dlatego najsensowniej by było kompa podłączyć i zobaczyć, co powie ...
Disco nie cieknie - Disco znaczy teren 
Do zabawy D1 300 +2" i troche żelastwa

Do zabawy D1 300 +2" i troche żelastwa
a co tu chcieć za 12 tysi? Są ludzie którzy nadal płacą po 3 razy tyle za "zrobione" D2 .....
Żeby coś wynaleźć, wystarczy odrobina wyobraźni i sterta złomu./
-
- jestem tu nowy...
dziękuję kolegam za cenne uwagi.
sprawa nieaktualna, samochod sprzedany, ktoś inny bedzie miał co robić
jeszcze raz dzieki
sprawa nieaktualna, samochod sprzedany, ktoś inny bedzie miał co robić
jeszcze raz dzieki
bredfan pisze:Pakiet startowy po zakupie minimum 5k pln.